icon

PN po MD v ochrannej lehote

denisadeny
24. nov 2021

Ahojte, je tu prosím niekto, kto by mi vedel poradiť ako na to? 16.1. Mi končí MD, je potrebné aby som napr na 2 dní 17.18. nastúpila do práce a dala sa na PN počas toho, alebo nastúpim na RD normálne od 17.1. A pôjdem na PN. Lekár potom na PN vypisuje zamestnávateľa? Alebo ako to je? Hľadala som v starších príspevkoch, ale nemám v tom úplne jasno. Ako to je potom, ak by som chcela ďalšie dieťa? Vraj sa to už nebude brať ako reťazový pôrod. Budem vďačná za info, kľudne aj do súkromnej správy ak niekto nechce verejne. Ďakujem

draik
24. nov 2021

Stačí čítať históriu, je to tu rozoberané, naposledy včera.
Inak je zaujímavé, že už teraz niekto vie, že o dva mesiace bude mať dôvod na PN a to zrovna po skončení MD.

denisadeny
autor
24. nov 2021

@draik ja tu žiadny taký príspevok nevidím, zo včera.. Co som našla príspevky boli niekoľko rokov staré, odvtedy sa mohli veci pomeniť

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
denisadeny
autor
24. nov 2021

@lienka.7 ďakujem za odpoveď, prečo nevyužiť systém ak sa dá.. Celý život poctivo pracujem, nebola som nikdy nezamestnaná,nepoberala žiadne dávky. Keby nechceli aby ľudia dokázali vyžiť zo 400€ mesačne, ľudia by nerozmýšľali nad tým ako sa dá odrbať štát..

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
denisadeny
autor
24. nov 2021

@lienka.7 ďakujem.. Veď ja som písala narovinu čo má zaujíma. Len nerozumiem.. Nesmiem mat tpp v rámci materskej?

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
majusqa77
24. nov 2021

@lienka.7 a preco by nemohla mat pp?

denisadeny
autor
24. nov 2021

@majusqa77 môžem súkromnú správu?

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
denisadeny
autor
24. nov 2021

@lienka.7 toto prvý krát počujem.. To je nejaká somarina nie?

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
denisadeny
autor
24. nov 2021

@lienka.7 ved normálne mám kolegyne ktoré majú tpp odišli na materskú, rodičovskú a sa vrátili.. Prečo by človek nemohol mať tpp.. Tak isto mám TPP a som na materskej, ktorá už zachviľu bude končiť. A nevolali mi zo SP ze je s tým nejaký problém..

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
majusqa77
25. nov 2021

@lienka.7 nezavadzaj nepravdivymi a neuplnymi informaciami

lienka.7
25. nov 2021

@majusqa77 v com konkretne zavadzam???

denisadeny
autor
25. nov 2021

@lienka.7 nehnevaj sa, píšeš úplne od veci, veci na ktoré som sa nepýtala.. Normálne mám tpp na pozícii akú som mala, a som evidovaná ze som na MD, samozrejme ze nepoberam plat.. Prečo by som aj mala, ved poberám materskú. A určite nikto nič účelovo nemenil, načo by to bolo akože dobré? Ja som sa ale vôbec na to nepýtala. Ani nechcem pracovať, keď som doma s pár mesačným dieťaťom. Moja otázka bola čo po Materskej?! Nechcem sa vrátiť do práce, kde akože nechám pol ročné dieťa. Mam v plane normálne nastúpiť na rodičovskú.

lienka.7
25. nov 2021

@denisadeny ty sa nauc citat s porozumenim najskor. Ok?
Komu niet rady tomu niet pomoci proste.
Ked chces podvadzat a nevies ako na to, bud si to teda nastuduj, alebo si zaplat konzultaciu u mihala... maj sa.

denisadeny
autor
25. nov 2021

@lienka.7 ok, ďakujem 🙈🤣🤣

denisadeny
autor
25. nov 2021

@lienka.7 aja keď niečo napíšem, tak si za tým stojím, ak nemám pravdu, nemám problém sa ospravedlniť a nie zbabelo zmažem všetky svoje komentáre 🧐🤣🤣🤣🤣

lienka.7
25. nov 2021

@denisadeny pozri sa, ja som ti nepisala nic zavadzajuce! To ze ty tomu nechapes, je uz len tvoja vec 😉
Sama si pisala ze chces byt doma na rodicaku. Tak nech sa paci ostan na rodicaku za 400€ a nevymyslaj s PNkou. Bodka.

denisadeny
autor
25. nov 2021

@lienka.7 správne písala som ohľadom rodičáku, a ty si tu začala riešiť, že nemôžem mať tpp počas materskej.. Co je blbosť.. A predstav si dá sa poberať aj rodičak aj pn 😉 pan boh zaplať za to, že sú ľudia ktorí poradia k veci.. prajem pekný deň

lienka.7
25. nov 2021

@denisadeny vsak v pohode, len potom o 2 mesiace sem nepis, ci pocas PN mozes mat neobmedzene vychadzky 😉