Pn po operácii
Ahojte, podľa čoho lekár nechava pacienta na Pn? Moja je odporkyna PN, v tehu mi ju mala problem dat na 3 tyzdne a to som vracala prúdom a celodenné mi byvalo zle a tak som musela chodit do prace, kde má každú chvíľu napinalo. Som teraz 12dni po operácii brucha(vnútorná plastika, lebo sa mi dotrhalo väzivo). Bolesti už mám slabe, ale o deti sa stara manzel(ja nerobim skoro nič). Dnes spadlo dieťa, tak som ho zobrala placuce do náručia, lebo som zabudla, že nemôžem a bolesti som mala asi hodinu - stredne silne, teraz uz len pobolievanie take menštruačné. V piatok mám poslat po manželovi lekárske spravy, neviem, či mi ju už chce ukončiť. Mám právo na PN na tie 4 týždne ako odporúčanie od chirurga, pripadne do trvania bolesti, či je to čisto na nej? Lebo ani rana nie je zahojená ešte, krváca mi chrasta,chodit s detmi von nehrozi, keďže dieťa do kocika ani vylozit nemôžem a keď už musím trcat doma, rada by som to mala aspoň zaplatene. Vychádzky mi nedala.
Len bolest je subjektívna. Bojím sa, že mi nebude verit, že mám bolesti.
Nech ti chirurg napíše na výmenný lístok že odporúča PN.

Právo na PN nie je....Je to vždy od vyhodnotenia lekára, ktorý PN vypisuje, to on si ju mus vedieť obhájiť pred revíznym lekárom....môže ti ju teda po zvážení ukončiť aj skôr ako za mesiac.....čo sa týka PN v tehotenstve, mala si požiadať svojho gynekologa, nie všeobecnú lekárku, ona nevie zhodnotiť tvoj stav z gynekologického hľadiska....