icon

PN po ukončení podpory

chudadka
30. júl 2018

Ahoj,prosím viete mi poradiť?Končí mi podpora a do práce nemôžem nakoľko som tehotná v siedmom mesiaci...Keď ma vypíšu na maródku,mám nárok na vyplácanie PN?Pred podporou mám odpracované 4 roky v kuse po dvoch MD.

carrot_apple
30. júl 2018

@chudadka čiže ty si išla ako tehotná na úrad práce sa evidovať?ty ako tehotná si bola v ochrannej lehote ak si bola zamestnaná, bola si?

chudadka
autor
30. júl 2018

@carrot_apple Keď som sa evidovala ešte som tehotná nebola až o mesiac neskôr,podpora mi končí teraz posledného a na MD nastupujem nejako koncom októbra.

chudadka
autor
30. júl 2018

@chudadka Zle som napísala,nie som v siedmom,ale šiestom mesiaci,už neviem čo píšem...

carrot_apple
30. júl 2018

@chudadka počas poberania dávky v nezamestnanosti nemáš aktívne nemocenské poistenie, ktoré je potrebné na to aby si mala PN a aj materské, možno ti to ale výjde keď vravíš, že si 4 roky pred evidenciou na ÚP pracovala lebo musíš mať za posledné dva roky pred predpokladaným termínom pôrodu zaplatených 270 dní nemocenského poistenia, PN neviem asi nie, to by aj mňa zaujímalo, možno ti tu dakto napíše..sa celkom čudujem, že to nevieš, a čakáš už tretie dieťa...hm.

chudadka
autor
30. júl 2018

@carrot_apple No ja som totiž nikdy na PN nebola,vždy som to utiahla...

majusqa77
30. júl 2018

sup na socialku, zaplatit si DNP aspon na par dni a potom na PN. neviem sice, ci ti priznaju aj nemocensku - PN, ale aspon budes mat narok na matersku (aj ked len z minima, stale je to viac ako RP)