PN v skúšobnej dobe

karolinka555
14. dec 2021

Dobrý večer v skúšobnej dobe somnou zamestnávatel ukončil pracovný pomer kedže som si uňho v práci spôsobila to ze mám vyskočene stavce na krčnej chrbtici tak som šla na PN V ochrennej lehote do 7 dní marodím už skoro 4mesiace a stale ta chrptica neni v poriadku ale mam veľmi dobru dr ktora mi dáva ultimátum dokedy môžem byt na PN ale ja niesom schopná ist pracovať tak rozmýšlam ze bi mi vystavil PNku môj gynekológ kedže som medzi tým otehotnela a som v rizikovom tehotenstve prosím vás ked ukončím PN u Mojej obvodnej a vystaví mi PN môj gynekológ tak bi to uzná soc.poisťovňa?

hanelka1
14. dec 2021

@karolinka555 ja si myslím keď ukončíš túto PN tak už nasledujúca na úplne inú diagnózu ti nebude uznaná v rámci ochrannej doby. Ale môžem sa mýliť.

alenah31
14. dec 2021

@karolinka555 na PN ist mozete, ale samozrejme, ze SP nemocenske neuzna. Dalsia PN nebude ani pocas PP ani vystavena v OL. Neviem ci ste pracovali predtym, no kedze ste otehotneli v case ked PP netrval - momentalne nesplnate ani podmienky naroku na priznanie materskej ci tehotenske.

gabika108
15. dec 2021

@karolinka555 povies obvodnemu ze u nho koncis pn a on ta presunie ku gynekologicke povies ze mas rizikove tehotentstvo ja som tak bola pn