PN v tehotenstve
Ahojte, chcela by som sa spýtať na vašu skúsenosť s PN. Som 7 tt a je mi veľmi zle. Pracujem s deťmi v družine a začína mi veľmi vadiť hluk. Ďalšia vec je ze deti sú stále choré, soplave…nerada by som od nich niečo dostala. Gynekológ nebol moc nadšený keď som pýtala PN. Vlastne mi ju ani nedal. Chystám sa za ním ešte raz, že to naozaj nezvladam. Ako ste to mali vy ? Mne by stačilo aspoň do konca tretieho mesiaca a ak by mi potom bolo už lepšie, nastúpila by som ešte do práce. Ak ste boli na pn ako ste mali vychádzky? A ako je platená ? Ďakujem za odpovede🙂
Mne keď bolo zle prve mesiace,vypisala ma obvodna na pn...moze aj ona
@yvona2102 mne chcel gynekológ vypísať pn hneď ako som bola na prvej kontrole - potvrdení tehotenstva. Pracovala som v nákupnom centre 12smeny, takze sim neváhala a šla sim na pn hneď. Okrem toho akurát prichádzala prvá vlna covid. Bola som na pn až do nástupu na md, vychádzky som mala 2hod doobeda a 2hod poobede.
@yvona2102 som zdravotnik, cely den na nohach da sa povedat. Moj gyn mi hned vypisal PN,nerobil problem... urcite by som ako tehotna nepracovala s detmi.. ak nebude chciet dat PN zmen lekara resp.chod sa obvodakom.

@yvona2102 Ahoj, ja som to mala tak, že som pracovala celý čas - robím v jasliach. Pn mi ponúkli, keďže som po ivf, tak či pre istotu nechcem, ale odmietla som sama, pretože som doma byť nechcela a teda prvé tri mesiace mi kvôli liekom bolo všelijako, ale v práci mi to aspoň rýchlejšie ubiehalo. To ako je platená PN nájdeš na stránke sociálnej poisťovne 🙂 pekne tehotenstvo prajem