icon

Poberanie dávok hmotnej núdze

anitanita
31. mar 2025

Ahojte. Musím byť evidovaná ak chcem poberať dávky hmotnej núdze?

januska12323
31. mar 2025

Samozrejme

polovnicka92
31. mar 2025

Ahoj. Nie, nemusíš byť v evidencii

balerina2025
31. mar 2025

a kedy ma človek na ňu nárok vôbec, keď ja vidím tie ženy s plastikami umelými nechtami a ceckami, so značkovým čakať, asi sa Turecko vždy poteší, pri ich návšteve :D....ale namachlene isto to robia pre dobrý dojem

veverkaa2
31. mar 2025

@balerina2025 už niekedy rozmýšľam kto má nárok na tu dávku v hmotnej núdzi. Som videla, žena... Nové nechty, nový účes ( vidieť túto ženu často u kaderníka), na každom prste 1 prsteň. A to nie rómska žena ale biela. Ešte keď sa rozdavala potravinová pomoc, 2 krabice brala + 2 hygienické krabice, tuhá fajčiarka . Často sa vozí taxíkom, nie je podľa mňa v hmotnej núdzi

balerina2025
31. mar 2025

@veverkaa2 potom premýšľam, ako dokladujú prijem do domácnosti, to akože všetci robia za minimálnu?

a toto im všetkým prechádza? nehovoriac o tom že cigaretu v hube ma snáď aj pes , nie len oni, ešte aj potkan u nich fajči......

a biely ci Ukrajina ,? tiež odrábajú kde sa da, som videla tie matere v Lidli nakupovať na Úrade prace stáť...smutno. A tie daňové podvody 🙂 Bolt Wolt ....

melanta
31. mar 2025

Nemusíš byť v evidencii. Ale ak si nezamestnaná a nie si v evidencii, tak si sama musíš platiť zdravotné poistenie. To je aktuálne 100 eur mesačne. Takže o akej núdzi by sme hovorili, ak by mal človek na to, aby si sám platil stovku mesačne na ZP? Nie si podľa mňa v hmotnej núdzi, ak si vieš platiť sama zdravotku.

anitanita
autor
31. mar 2025

@melanta kto poberá dávku hmotnej núdze ma štátom platené zdravotné

janickacrazy
31. mar 2025

@balerina2025 ak by robili za minimálnu mzdu, tak nemajú nárok na hmotnú núdzu predsa

weronika171717
31. mar 2025

Nemusíš byť v evidencii.
Napríklad dávku v hmotnej núdzi poberajú aj Ukrajinci, ktorí sa vyjadrujú, že papiere prídu podpísať až keď sa vrátia z dovolenky v Dubaji. Normálne sa vysmievajú do očí. 🤮

balerina2025
31. mar 2025

@janickacrazy myslela som tym, ze beru ohlad na toho s kym ziju aj nie? vela ludi sa hra na chudakov, a pritom maju.

balerina2025
31. mar 2025

@anitanita a ako dlho sa to vlastne pobera.

janickacrazy
31. mar 2025

@balerina2025 neviem teraz ako sa to presne posudzuje, ale pokiaľ sú manželia, tak spolu, moja suseda tak poberala, obaja boli akože nezamestnaní, pričom jej muž chodil robiť na čierno, 3 malé deti, no veselé

balerina2025
31. mar 2025

@janickacrazy no neviem ja som pocula ze ked ziju na spollocnej adrese, tak posudzuju prijem vsetkych v domacnosti. a to ze ludia to odrbavaju . no pri 3 detoch je to uz celkom pekna suma., je mi z takych ludi zle !

balerina2025
31. mar 2025

@weronika171717 ukrajincov mi ani nespominaj, ti odrbavaju viac nez je pekne. (samozrejme ze nie vsetci, najdu sa aj poctivci)