Poberanie dávok hmotnej núdze
Ahojte. Musím byť evidovaná ak chcem poberať dávky hmotnej núdze?
Ahoj. Nie, nemusíš byť v evidencii
a kedy ma človek na ňu nárok vôbec, keď ja vidím tie ženy s plastikami umelými nechtami a ceckami, so značkovým čakať, asi sa Turecko vždy poteší, pri ich návšteve :D....ale namachlene isto to robia pre dobrý dojem
@balerina2025 už niekedy rozmýšľam kto má nárok na tu dávku v hmotnej núdzi. Som videla, žena... Nové nechty, nový účes ( vidieť túto ženu často u kaderníka), na každom prste 1 prsteň. A to nie rómska žena ale biela. Ešte keď sa rozdavala potravinová pomoc, 2 krabice brala + 2 hygienické krabice, tuhá fajčiarka . Často sa vozí taxíkom, nie je podľa mňa v hmotnej núdzi
@veverkaa2 potom premýšľam, ako dokladujú prijem do domácnosti, to akože všetci robia za minimálnu?
a toto im všetkým prechádza? nehovoriac o tom že cigaretu v hube ma snáď aj pes , nie len oni, ešte aj potkan u nich fajči......
a biely ci Ukrajina ,? tiež odrábajú kde sa da, som videla tie matere v Lidli nakupovať na Úrade prace stáť...smutno. A tie daňové podvody 🙂 Bolt Wolt ....
Nemusíš byť v evidencii. Ale ak si nezamestnaná a nie si v evidencii, tak si sama musíš platiť zdravotné poistenie. To je aktuálne 100 eur mesačne. Takže o akej núdzi by sme hovorili, ak by mal človek na to, aby si sám platil stovku mesačne na ZP? Nie si podľa mňa v hmotnej núdzi, ak si vieš platiť sama zdravotku.
@balerina2025 ak by robili za minimálnu mzdu, tak nemajú nárok na hmotnú núdzu predsa
Nemusíš byť v evidencii.
Napríklad dávku v hmotnej núdzi poberajú aj Ukrajinci, ktorí sa vyjadrujú, že papiere prídu podpísať až keď sa vrátia z dovolenky v Dubaji. Normálne sa vysmievajú do očí. 🤮
@janickacrazy myslela som tym, ze beru ohlad na toho s kym ziju aj nie? vela ludi sa hra na chudakov, a pritom maju.
@anitanita a ako dlho sa to vlastne pobera.
@balerina2025 neviem teraz ako sa to presne posudzuje, ale pokiaľ sú manželia, tak spolu, moja suseda tak poberala, obaja boli akože nezamestnaní, pričom jej muž chodil robiť na čierno, 3 malé deti, no veselé
@janickacrazy no neviem ja som pocula ze ked ziju na spollocnej adrese, tak posudzuju prijem vsetkych v domacnosti. a to ze ludia to odrbavaju . no pri 3 detoch je to uz celkom pekna suma., je mi z takych ludi zle !
@weronika171717 ukrajincov mi ani nespominaj, ti odrbavaju viac nez je pekne. (samozrejme ze nie vsetci, najdu sa aj poctivci)

Samozrejme