icon

Poberanie podpory po materskej

candii
7. apr 2016

Ahojte chcem sa opýtať.. som na materskej zmluva mi skončila... po materskej a rodičovskom príspevku mám nárok na poberanie podpory v nezamestnanosti kedže mám odrobené 3,5 roka?

bonaqa2013
•
7. apr 2016

len či za teba zamestnávateľ platil do fondu zamestnanosti. vraj ti to povedia na soc. poisťovni. tak mi to bolo povedané na Úrade práce...

candii
autor
•
7. apr 2016

@bonaqa2013 no na paske to mam tak hadam hej

verte
•
7. apr 2016

@candii pozeram ze mas 4 mes. dieta, takze by si chcela nastupit na poberanie podpory ked dovrsi 3 roky?

candii
autor
•
7. apr 2016

@verte ano.. preto sa takto skoro pytam lebo som pocula ze mam rodicak prehodit potom na niekoho ineho a vycerpat si tuto podporu lebo vraj po 3 rokoch na nu nebudem mat narok.. tak som zvedava ze ako to vlastne je aby som neprisla o peniaze

majusqa77
•
7. apr 2016

narok na podporu je do roka od skoncenia prac.pomeru (kedze z poslednych troch rokov musia byt dva odpracovane). Takze ano, tteba po materskej prehodit rodicak na otca dietata a vybrat podporu

candii
autor
•
7. apr 2016

@majusqa77 dakujeem 🙂

candii
autor
•
7. apr 2016

@majusqa77 ale pktom si ho mozem prehodi naspat ci?

majusqa77
•
7. apr 2016

@candii jasne, ked doberes podporu

verte
•
7. apr 2016

@candii ano je to Pravda, ze vtedy uz narok nebudes mat. Ja som v tej istej situacii teraz. Firmu nam zrusili, takze od 1.3 som nezamestnana, ziadala som o podporu za tu dobu bude rodicak poberat muz. Lebo stat ti nevyplati dve davky naraz. Po vycerpani podpory si mozes prehodit rodicak spat na seba.

bonaqa2013
•
8. apr 2016

si šikovná schvaľujem tvoje počínanie.... Však keď tento štát na ľudí s prepáčením sere, tak treba s ním vykrútiť....ako sa do hory volá tak sa z hory ozýva.....

candii
autor
•
8. apr 2016

@bonaqa2013 presne tak.. len nasich romskych spoluobcanov zvyhodnuju.. naco mam odrobene tolko rokov ked materska je len 8,5 mesiaca?

verte
•
8. apr 2016

Ja este odporucam nastupit aspon na jeden den pocas rodicaku do prace (staci papierovo napr. si zobrat na ten den dovolenku) je to troska papierovaciek, odhladit a zas sa prohlasit na soc.poistovni,ale vtedy sa podpora bude ratat z odstupneho. Co vie spravit riadny rozdiel ako len z platu.viem ze to nie je vas pripad ked vam konci zmluva, ale mozno to bude citat niekto koho prepusti zestnavatel.

candii
autor
•
10. apr 2016

A nahodov neviete potom ako to z dochodkovym poistenim? Viem ze ked prechadzam.na rodicak sa mam prihlasit len ked budem brat tu podporu tak ako to je

verte
•
10. apr 2016

@candii podla mna aj vtedy sa treba. Zavolaj si do socky, poradia, mozu ti aj poslat tlacivo ked ich poprosis,posles im to spat vyplnene a nemusis tam ani chodit.