icon

Pobyt v zahraničí - odovzdanie občianskeho

maja2304
5. okt 2016

Ahojte ja žijem v nemecku a včera som sa dozvedela, že by som mala odovzdať občiansky preukaz a žiť tu len na pas má s tým niekto už skúsenosti?

Strana
z2
jatva
13. júl 2018

@yanni mas s tym osobnu skusenost?

yanni
13. júl 2018

@jatva Ano. Par rokov dozadu.

jatva
13. júl 2018

@yanni keby to furt platilo, bolo by to super. Je tam daka lehota? I ked ja mam pas este asi na dievcenske meno, mozno z prveho manzelstva, takze ja sa asi vacsim papierovackam nevyhnem.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
vroni
13. júl 2018

Ja som si obciansky nechala, obnovujem ho s pasom. Lenze mam na Sk byt, takze platim poplatky, dan z prenajmu a z nehnutelnosti a chodim vybavovat pomerne casto, s pasom je to narocnejsie, takze sa mi ani nesniva obciansky vracat. Slovensku ambasadu obchadzam sirokym oblukom (nie doslova, je o dve ulice od nas), tam je problem aj odpoved na pozdrav...

ibrunova
13. júl 2018

@jatva Ak máš pas na dievčenské meno, je už neplatný.

jatva
13. júl 2018

@taskataska mozesmat tp aj svk op. Tiez som mala tak dlhu dobu. Dokonca dva op. Kym mi nedosli nervy s nasimi mudrlantkami na urade co po mne chceli nedoplatky na smetiach a odmietali odpustit na dalsi rok. Tak som pekne krasne vratila op.

jatva
13. júl 2018

@ibrunova viem, ze je neplatny. S yanni sme pisali o vymene. Asi si to necitala cele.

Strana
z2