icon

Počíta sa karanténa od prvých príznakov?

kejty13
8. nov 2021

Ahojte
Mam otázku ohľadom karantény- v prípade pozitívneho cloveka, karanténa 10 dní sa počíta od prvých priznakov ochorenia covid alebo od pozitívneho pcr testu?

Strana
z2
hesloveslo
9. nov 2021

@dzina007 to je už doktorky problém nie moj

monka105
9. nov 2021

@kejty13 od prvého pozitívneho testu. Je jedno či to bol PCR alebo antigén.

dzina007
9. nov 2021

@hesloveslo no neviem ci je to doktorkin problem. Mala si ju poziadat o ukoncenie PN v stredu a od strvtka byt praceschopna aby boli papiere v poriadku

hesloveslo
9. nov 2021

@dzina007 nemôže mi ukončiť pn v stredu ked 10 den je štvrtok. pn ukončuje piatok aby to bolo 10 dni

sofinkasofinka
9. nov 2021

@dzina007 nevysvetluj, zbytocne

@hesloveslo jednoducho neverim, ze takto znela tvoja dohoda s lekarkou

simca06022011
9. nov 2021

@hesloveslo no som zvedava ako toto zaeviduje zamestnavatel. Ked si na pn nemozes byt sucastne aj na pracovisku. To sa ani len do dochadzky neda nejak zakamuflovat.

sofinkasofinka
9. nov 2021

@simca06022011 neverim, ze toto by si zobrala jedna lekarka na zodpovednost

simca06022011
9. nov 2021

@sofinkasofinka nie len lekarka, ta z toho nic nebude mat, ona vystavila papiere ako mala, co "povedala" do telefonu je jedno. Ale zamestnavatel, ktori ju pusti na pracovisko. nema to ani ako zdokladovat, ked vystavi vykazy, socialka to vrati, lebo nebudu sediet dni PN a odpracovane v mesiaci atd. jedine zamestnanec / zamestnavatel bude problem.

dzina007
9. nov 2021

@hesloveslo PN ti moze ukoncit kedykolvek. Nie kazdy cerpa PN pocas karanteny.

deanna25
9. nov 2021

@cica8 keď mi volali z hygieny kvôli dcére, pýtala som sa na to,že keď pôjde na potvrdenie výsledku na PCR,že ktorý test bude braný do úvahy. Odpoveď bola prvý antigenovy. PCR len potvrdil výsledok. Na PCR sme už nemuseli ísť, nie je to povinné ale dobrovoľne. Ak by sa jej mala karanténa počítať znovu od PCR,tak by sme ho nedali robiť.

cica8
10. nov 2021

@hesloveslo karantena býva 10 dní, treba to dodrziavat

cica8
10. nov 2021

@deanna25 a nám zas povedal ten chlapík že treba PCR test že od toho výsledku sa počíta karantena.... A tak aj bolo. Druhý PCR už nepotrebovala, za 10 dní ukončila bezpriznakovu karanténu a išla do školy

hesloveslo
10. nov 2021

@cica8 veď dodrziavam

deanna25
10. nov 2021

@cica8 akosi tam dávajú iné informácie ako je uvedené vo vyhláške, na stránke korona...

0martina0
10. nov 2021

@deanna25 aj mne to tak povedali,na PCR už nejdeme

cica8
14. nov 2021

@hesloveslo sama sii
Napísala ze karantena ti končila v piatok ale ty, si išla do prace vo štvrtok tak komu trepes kaleráby do hlavy. Neverím ze to doktorka, henták napísala, môj ty bože takýto ľudia žijú na Slovensku

moniikka
21. nov 2021

@kejty13 nám keď volal pan z hygieny povedal ze karanténa 10 dní od prvých príznakov pre tých ktorý sú očkovaný a 12 pre neockovanych a doktorka povedala ze od výsledku PCR testu.

Strana
z2