Počíta sa karanténa od prvých príznakov?
Ahojte
Mam otázku ohľadom karantény- v prípade pozitívneho cloveka, karanténa 10 dní sa počíta od prvých priznakov ochorenia covid alebo od pozitívneho pcr testu?
@hesloveslo no neviem ci je to doktorkin problem. Mala si ju poziadat o ukoncenie PN v stredu a od strvtka byt praceschopna aby boli papiere v poriadku
@dzina007 nemôže mi ukončiť pn v stredu ked 10 den je štvrtok. pn ukončuje piatok aby to bolo 10 dni
@dzina007 nevysvetluj, zbytocne
@hesloveslo jednoducho neverim, ze takto znela tvoja dohoda s lekarkou
@hesloveslo no som zvedava ako toto zaeviduje zamestnavatel. Ked si na pn nemozes byt sucastne aj na pracovisku. To sa ani len do dochadzky neda nejak zakamuflovat.
@simca06022011 neverim, ze toto by si zobrala jedna lekarka na zodpovednost
@sofinkasofinka nie len lekarka, ta z toho nic nebude mat, ona vystavila papiere ako mala, co "povedala" do telefonu je jedno. Ale zamestnavatel, ktori ju pusti na pracovisko. nema to ani ako zdokladovat, ked vystavi vykazy, socialka to vrati, lebo nebudu sediet dni PN a odpracovane v mesiaci atd. jedine zamestnanec / zamestnavatel bude problem.
@hesloveslo PN ti moze ukoncit kedykolvek. Nie kazdy cerpa PN pocas karanteny.
@cica8 keď mi volali z hygieny kvôli dcére, pýtala som sa na to,že keď pôjde na potvrdenie výsledku na PCR,že ktorý test bude braný do úvahy. Odpoveď bola prvý antigenovy. PCR len potvrdil výsledok. Na PCR sme už nemuseli ísť, nie je to povinné ale dobrovoľne. Ak by sa jej mala karanténa počítať znovu od PCR,tak by sme ho nedali robiť.
@hesloveslo karantena býva 10 dní, treba to dodrziavat
@cica8 veď dodrziavam
@hesloveslo sama sii
Napísala ze karantena ti končila v piatok ale ty, si išla do prace vo štvrtok tak komu trepes kaleráby do hlavy. Neverím ze to doktorka, henták napísala, môj ty bože takýto ľudia žijú na Slovensku

@dzina007 to je už doktorky problém nie moj