Počíta sa PN do nemocenského poistenia?
Ahojte baby, potrebuje poradiť .. prvé tehotenstvo som mala rizikové, čiže som od začiatku bola na PN, počíta sa tých 8-9 mesiacov čo som bola na PN, že som bola aj nemocensky poistená ? ( Alebo nejaká ochrana lehota alebo niečo podobné)
@veronikaszabova áno trval, skončil až keď som nastúpila na materskú dovolenku, môžem sa opýtať ešte, možno sa vyznas skúsim 🙂 .. viem že na materskú pri druhom dieťati nárok nemám, keďže pracovný pomer som mala na dobu určitú, ale je možné že na tehotenske áno ? Je tam nejaký rozdiel v podmienkach nároku ?
@vikipe tehotenske - v 13tt musis splnat podmienku 270 dni NP
@veronikaszabova áno to viem, ale ráta sa tam aj obdobie keď som poberala materskú + to obdobie čo som bola na PN +Teraz poberám rodicak a (prvé dieťa má rok a pol)
@vikipe nebudes mat narok ani na tehotenske
@loginexistuje fakt nie ? Ani keď som SZČO popri tom? (Dobrovoľne odvody si neplatím, keďže nemusím)..
nie narok nevznika ani na materske ani na tehotenske - kedze za posledne dva roky nemas 270 dni a aktivne NP - obdobie materskej sa nepocita, kedze pises, ze pracovny pomer skoncil a teda nikto za teba NP neplatil, ked si nastupila na matersku a kedze si ako SZCO neplatis NP, tak sa ti tie dni nenazbierali a pre tehotenske je potrebne to splnat ku vzniku naroku = 13tt
@vikipe pocita sa ak trva pracovny pomer ak by si si platila odvody zo zivnosti tak este ale takto nie nevsnikne narok nesponis ani jednu z pod ienok poberania
@loginexistuje Ďakujem pekne za vysvetlenie 🙂

@vikipe ak trval PP, tak ano