icon

Podávali ste daňové priznanie "B" fyzickej osoby elektronicky?

mpg
6. mar 2019
e_lenka
6. mar 2019

@mpg ja som to dnes riesila, no zatial som si to ulozila len ako koncept a este musim zistit co dalej.

jasienka55
6. mar 2019

je to nutné podávať elektronicky? Môže sa to poslať poštou?

gabrielachochulka
6. mar 2019

elektronicky povinne podava len PO

mpg
autor
6. mar 2019

Tu ide o fyzickú osobu FO podnikateľ- typ B, už je na DÚ prihlásený. má pridelené ID. Aj vypracované daň.priznanie za r.2018, ale elektronicky ešte nepodával, teraz to bude prvý raz.

ankaevka
6. mar 2019

áno podávala som už

ankaevka
6. mar 2019

neviem čo presne chceš vedieť, nahodila som hlavné údaje, odklikala riadky, ktoré sú povinné, pekne ti to vyplní, pridala prílohy a odoslala..skontrolovala podanie v historii komunikácie a hotovo

evittam
6. mar 2019

@mpg Ano. Velmi jednoduché. Vypises,posles. Hotovo.

evittam
6. mar 2019

@gabrielachochulka Si "zaspala dobu".😁😉 Ako píše kočka vyššie a platca DPH uz podava davno všetko len elektronicky.

kazuso
6. mar 2019

Čo chceš vedieť? Presný postup ako začať na stránke finančnej správy od prihlásenia, cez vyplnenie a odoslanie až po vytlačenie potvrdenia o prijatí a potvrdení dokumentu?

mpg
autor
7. mar 2019

@ankaevka Neviem či sa prihlásiť tým ID na stránke finančnej správy a tam je tlačivo?
A ako potom pridať prílohy?
Idem to hľadať aj na tú stránku finančnej správy.

daisy_mon
7. mar 2019

https://www.financnasprava.sk/sk/titulna-stranka prihlasis sa, das si katalog formularov - dan z prijmu fo - typ DP ake potrebujes a vypisujes. das skontorlovat, prilohy prilozis ako pdf do priloh, odosles.

ankaevka
7. mar 2019

@mpg treba sa prihlásiť cez finančnú správu a ID, v katalogoch formulárov nájdeš daň z príjmov

ankaevka
7. mar 2019

áno a pred odoslaním si daj skontrolovať či to máš správne, na ľavej strane máš v modrom políčko kontrola

mpg
autor
7. mar 2019

Tomu by som zatiaľ rozumela a prílohy preskenovať?

ankaevka
7. mar 2019

@mpg prílohy si naskenovať do počítača v pdf, klikneš na prílohy a dáš načítať

daisy_mon
7. mar 2019

@mpg ano

kazuso
7. mar 2019

A v prijatej komunikácii si vytlač potvrdenie o podaní a prijatí dokumentu.

e_lenka
25. mar 2019

@kazuso prosim, mam este jednu asi hlupu otazku, ale radsej sa opytam ako spravim chybu... ked si vytlacim potvrdenie o podani a prijati dokumentu, musim to este odniest na DU?

ankaevka
25. mar 2019

@e_lenka nie

e_lenka
25. mar 2019

@ankaevka dakujem

mpg
autor
25. mar 2019

@ankaevka Tak sme to zvládli podať, je to nakoniec dobré, že je to pri vyplňaní kontrolované.
Ďakujem za rady.