icon

Podmienky a náklady manželstva na matrike

27. máj 2025

Ahojte , keby som chcela s chlapom žeby sme sa vzali na úrade , nie v kostole , sú potrebné k svadbe na matrike obrúčky a svedkovia ? Či by stačili potrebné papiere ?
A koľko zhruba by taká svadba stala ?

Strana
z2
anonymes
27. máj 2025

Ahoj, nie, to je na vás. Do 40€ max.

patka06
27. máj 2025

Svedkovia musia byť, obrúčky nie

autor
27. máj 2025
@anonymes

Ahoj, nie, to je na vás. Do 40€ max.

@anonymes
Takže ani obrúčky by sme nemuseli ani na tých svedkov by nám nič nepovedali , normálne by sme mohli byť iba ja s chlapom a naša osem ročná dcérka ? A nejaký sobášny list alebo niečo také by nám dali ?

autor
27. máj 2025
@patka06

Svedkovia musia byť, obrúčky nie

@patka06 čítala som že nemusia , neviem teda

januska12323
27. máj 2025

Svedkovia musia byť.

aniele
27. máj 2025

Samozrejme, že dostaneš sobášny list. Veď civilný a cirkevný sobáš sú z úradného hľadiska rovnocenné.

gypsomilka
27. máj 2025

Svedkovia na urade musia byt. Obrucky nie. Cely obrad vies skratit tym ,ze nebudes mat ziadnu hudbu,basnicky atd. Cize poviete Ano Ano podpisete a do 15 min mozes byt vonku

patka06
27. máj 2025

Svedkovia byť musia určite, ale môže to byť ktokoľvek plnoletý - nemusí byť rodina
Neviem, kde si čítala niečo iné
Samozrejme po obrade dostanete sobášny lisť

minenkaa
27. máj 2025

To to čo zas za decko píše ,však sobáš na úrade je normálny sobáš ,svedkovia musia byt obrúčky nie,treba úst na obecný úrad kde sa chcete zobrat,výpisu sa papiere ,dohodne termín a je

natalka13
27. máj 2025

Svedkovia musia byt, zapisuju sa aj ich op a podpisuju listinu.

bessie12
27. máj 2025

Svedkovia musia byť. Tiež budeme mat "len" civilný sobáš a svedkov mať musíme. Obrúčky mať nemusíte. Nechápem prečo si ľudia myslia, že civilný sobáš je niečo menej ako cirkevný. Z právneho hľadiska je to v podstate to isté.

viestta
27. máj 2025
@bessie12

Svedkovia musia byť. Tiež budeme mat "len" civilný sobáš a svedkov mať musíme. Obrúčky mať nemusíte. Nechápem prečo si ľudia myslia, že civilný sobáš je niečo menej ako cirkevný. Z právneho hľadiska je to v podstate to isté.

@bessie12 nie, ze v podstate. Z pohladu slovenskeho prava je to uplne to iste ako cirkevny

bessie12
27. máj 2025
@viestta

@bessie12 nie, ze v podstate. Z pohladu slovenskeho prava je to uplne to iste ako cirkevny

@viestta len nie z cirkevného pohľadu 🙈 ale inak áno, je to to iste.

viestta
27. máj 2025
@bessie12

@viestta len nie z cirkevného pohľadu 🙈 ale inak áno, je to to iste.

@bessie12 pises "z pravneho hladiska" tak myslela so, źe nemyslis kanonicke pravo ale obcianske

bessie12
27. máj 2025
@viestta

@bessie12 pises "z pravneho hladiska" tak myslela so, źe nemyslis kanonicke pravo ale obcianske

@viestta áno, myslím občianske. Téma je predsa o civilnom sobáši. Len som narazala na to, že z pohľadu cirkvi je to iné ako z právneho.

aniele
27. máj 2025
@viestta

@viestta Dokonca za socializmu, ak sa nemýlim, cirkevný nestačil.

minenkaa
27. máj 2025
@aniele

@viestta Dokonca za socializmu, ak sa nemýlim, cirkevný nestačil.

@aniele presne ,muselo sa ísť na úrad
Malo to tak ostať

papaya1234
27. máj 2025

Ahoj. Tiež máme na úrade. Boli sme vybavovať a neplatili sme nič, keďže sa berieme na úrade v meste, odkiaľ som a tým pádom pre obyvateľov je to zadarmo. Aspoň u nás. Vyplnili sme žiadosť, tam trebalo kópie našich občianskych a pani nás upozornila, že potom treba dodať aj kopie občianskych svedkov, čiže tí musia byť. Nič ďalšie od nás nechceli, jedine sa nás pýtali, akú hudbu budeme chcieť pustiť. To je všetko 🙂

deedol
27. máj 2025

Svedkovia musia byt, staci aj napr. Niekto z uradu. Obrucky ani nic ine nie

autor
27. máj 2025

Ďakujem dievčatá , už stačí len aby chlap súhlasil 😁🫣

isis234
27. máj 2025

Ak bude mať pripomienky, daj mu prečítať komentáre😉

autor
27. máj 2025

Tak dievčatá ďakujem za informácie , chlap nechce somnou ani svadbu na úrade ani v kostole , mám 30 a nikdy nebudem nevesta , nebudem sa vydávať 😐

aniele
27. máj 2025

A to je jediný na svete? Má aj argumenty, alebo len dostal, čo chcel a nechce sa "viazať"?

bessie12
27. máj 2025

A dôvod prečo nechce svadbu je aký?

autor
27. máj 2025
@aniele

A to je jediný na svete? Má aj argumenty, alebo len dostal, čo chcel a nechce sa "viazať"?

@aniele nejak tak , sme spolu 15rokov , máme 8 ročnú dcérku ❤️

autor
27. máj 2025
@bessie12

A dôvod prečo nechce svadbu je aký?

@bessie12 žiadny nemá , keď som sa ho to pýtala , len mi na to , to čo ťa zas napadlo 🫣

autor
27. máj 2025

Viete , ja ani on nie sme na také tie veľké svadby , kopa ľudí , alkohol ... Ja ani on nepijeme , tak som myslela že aspoň tak na matrike sa zoberieme , keď sa ma spýtal čo vymýšľam tak som mu hovorila že chcela by som aby aj na papieri bol môj muž ,a aby som nosila jeho priezvisko , nepovedal mi na to nič 🫣

bessie12
27. máj 2025

A dcéra má jeho priezvisko, že?

autor
27. máj 2025
@bessie12

A dcéra má jeho priezvisko, že?

@bessie12 áno

bessie12
27. máj 2025

Tak to je chyba. Mala si dat svoje priezvisko. U mňa by niečo také neprešlo. Tvoj priateľ má vlastne všetko aj bez tej svadby, tak na čo by sa do nej hrnul ?

Strana
z2