Podmienky a náklady manželstva na matrike
Ahojte , keby som chcela s chlapom žeby sme sa vzali na úrade , nie v kostole , sú potrebné k svadbe na matrike obrúčky a svedkovia ? Či by stačili potrebné papiere ?
A koľko zhruba by taká svadba stala ?
Autorka a ti prečo ma dieta priezvisko po otcovi
Ak nechce, tak s ním nepohneš. Zjavne mu nič nechýba a je mu úplne jedno, že tebe áno... Úplný miláčik.
My sme sa teraz s manzelom tak brali, boli sme tam on, ja, nasa dcerka. Za svedkov nam isli dve pani z uradu. Obrucky sme si doniesli. Cely obrad trval cca 5-10 minut a boli sme vybaveni. Poobede mi pani z uradu zavolala, ze mame sobasny list pripraveny (nerobia to na pockanie). Neplatili sme nic.
@any_soj lebo cirkev nemá byt rovnocenná so štátom
@minenkaa jaj preto 🙂 ale to vôbec nesúvisí s rovnocennostou cirkvi so štátom. Ale jednoducho niektoré veci, služby pre občanov, vykonáva viacero inštitúcií. Čiže rovnako, ako je platné vzdelanie v cirkevnej základnej či strednej škole (dokonca často aj kvalitnejšie, podľa výsledkov, aspoň teda v Bratislave sú to tie lepšie školy), rovnako ako je funkčné ošetrenie v kresťanskom hospici, rovnako je platné manželstvo, bez ohľadu na to, ktorá z poverených inštitúcií dohliada na podpis sobasnej zmluvy.
Autorka a ti prečo ma dieta priezvisko po otcovi
@minenkaa chcela som dať po ňom , keď sa dcérka narodila

Tak treba argumentovať tým. Že sa chceš volať rovnako ako tvoja dcéra.