Podpisovať sa na svadbe novým alebo starým priezviskom?
Ahojte žienky tie čo ste už mali sobáš chcela by som sa opýtať keď podpisujete cez sobáš papiere tak podpisujete ešte starým podpisom/priezviskom alebo už tým novým, akým sa budete po sobáši? Celkom v tom mám zmätok a už sa to blíži🫣
Novým. Po obrade si už vydatá s novým menom.
@mysicka238 novym.
Ale ziadne obavy, ak budes milion sto piata nevesta, co sa bud podpise v tom strese zo zvyku starym, alebo automaticky zacne pisat prve tahy stareho priezviska.
A potom neobratne napise prvykrat svoje nove priezvisko.
Takych dokumentov s preskrtnutym a opravenym priezviskom na matrike a fare maju, ze az. 🙂
Aj mne sa to stalo. A potom na uradoch a kdekolvek som sa musela podpisat, sa to dialo este par dalsich mesiacov. Nez som si zvykla automaticky pouzit nove priezvisko.
Rovnako pri predstavovani, napr. v telefone.
@mysicka238 jeden podpis starym menom a druhy novym.
Povedia ti ako sa mas podpisat, nestresuj a tes sa na svadbu
@mysicka238 novým priezviskom sa podpisujes, keďže po sobáši už máš "nové" meno
Povedia ti 😉
@mysicka238 svojím
@mysicka238 podpísala som sa s novým, ale ešte len takým písaným (nemala som ešte domyselný podpis) 😁 na OP, VP a CP už som mala domyselný za tri dni riadny podpis 😁 aj na sobášbom liste som podpísaná manžel.priezviskom jak prváčka 😂
@mysicka238 spytaj sa matrikarky. Ja som mala svadbu v cr a podpisovala som sa 2x - najprv starym, potom novym priezviskom.
S novým, nakoľko si už v tom momente vydatá
@mysicka238 mne nepovedali vopred tak som sa podpísala aj aj 🤣🤣a potom hneď to musíte novým 😃
@mysicka238 po manželovi 🥺
@mysicka238 novým, mne to pripomenul farár tesne predtým ako som išla písať .
@mysicka238 novým priezviskom ☃️ bolo to zvláštne ho 1x napísať 😅

@mysicka238 aj ja som nad tým polemizovala 😂
Podpisuje sa novým!