icon

Podpora a platenie internátu

16. júl 2023

Ahojte. Prosím Vás vie mi niekto poradiť, že keď poberám podporu, či sa to považuje že som v hmotnej núdzi alebo nie? Ešte som PN, ale od 1.8 sa chcem prihlásiť na úrade práce. Na podporu mám nárok. Len už chodia papiere zo školy, že internát treba do 20.8 vyplatiť. Informatívne by som chcela vedieť, či je niekto v rovnakej situácii.

klarissa25
16. júl 2023

Keď máš narok na podporu tak určite nie si v hmotnej nudzi

moni106
16. júl 2023

Ked poberas davku v nezamestnanosti a k tomu si pn.urcite niesi v hmotnej.nudzi podla mna.ale to musis ty vediet ci si podavala ziadost.na hmotnu nudzu musis podat zoadost an urade prace a k tomu prijem je tam tiez ohraniceny

mamina7070
16. júl 2023

ak poberas podporu nemozes byt student na dennom studiu

ale poberanie podpory sa nepovazuje za peveranie davky v hmotnej nudzi ani omylom

autor
16. júl 2023

@mamina7070 pre dcéru internát zaplatiť......keby som študovala nejdem na podporu.

autor
16. júl 2023

@klarissa25 ďakujem. Tak ja až 1.8 idem na úrad práce. Chcela som len vedieť ako to je lebo internát až 160 eur platíme.

autor
16. júl 2023

@moni106 ja až 1.8 idem vybavovať úrady. Ešte neviem ako to všetko chodí. Prvýkrát idem na podporu.

zmrzlinka2021
16. júl 2023

Autorka a prečo si radšej nehľadás prácu ako skončiť na podpore? Veď máš dcéru, iné finančné záväzky

mamina7070
16. júl 2023

tak ale to spolu nesuvisi ak davka v hmotnej nidzi a podpora su dve odlisne davky
popri poberani podpory nebudes mat narok na davky v hmotnej nudzi s vysokou pravdepodobnostou
na urcenie davky v HN treba napisat pocet dospelych pocet deti v domacnosti atd ale tie sumy su velmi nizke

autor
16. júl 2023

@mamina7070 ja som sa len opýtala ako to je, keďže som zarábala 720 v hrubom. Takže podpora vysoká moc nebude a preto ma zaujímalo, že keď bude nízka suma podpory či sa to považuje ako "hmotná núdza " nakoľko len internát stojí 160 eur

mamina7070
16. júl 2023

v poriadku eln z toho prijmu mas podporu nech 360€ a to presahuje sumu narokov na davku v hmotnej nudzi
berme ze zijes ta a dcera a same v byte kde platite naklady potom mate obe spolu narok na 140€+140€ (na byvanie) tj spolu 280 € od tejto sumy sa odpocitaju vase prijmy (podpora vyzivne) a zvysok dostanes

mamina7070
16. júl 2023

a dcera ide na stredoskolsky intrak ? preco si ju nedala studovat v mieste bydliska resp s dochadzanim napr vlaku co je zadarmo

hipuska
16. júl 2023

Nezáleží koľko platíte za internát. To nema vplyv na to, či ste alebo nie ste v hmotnej núdzi. Treba si pozrieť, býva možnosť prospechoveho stipendia. Alebo možno aj nejaké iné. Treba sa informovať aj v škole

mogaa
16. júl 2023

podpora nie je hmotná núdza...to sú 2 rozdielne veci....

autor
16. júl 2023

@hipuska poberá dcéra štipendium. Už ide do tretieho ročníka. Ďakujem za vysvetlenie. Ja som vydatá, ale dcéra nie je jeho.

namornicka
16. júl 2023

Aj ked dcera nie je jeho, manzel ta financne nepodpori, nezaplati jej ten intrak?