Podpora po pandemickej OČR
Ahojte
Ma niekto skúsenosť
Pod rodičovskej som čerpala 1 deň dovolenku.
Hned potom na OCR
Ta mi konci a ukoncila som pracovny pomer a preplatila 10 dni dovolenka
Z coho sa mi vyrata podpora?
Kto ma skusenost?
Za to ze ti preplatia dovolenku vyssi vymeriavaci zaklad mat nebudes, podstatne je ten 1 deň dovolenky ktory si cerpala. Z toho by sa ti mala ratat podpora. Ked si chcela maximalnu podporu tak trebalo cerpat 1 den dovolenky a rovno preplatiť tych 10 dní, to by si mala max VZ.
Veď budeš mať takú podporu,na akú máš nárok zo svojho platu...
@lilinka88 ja sa niekedy naozaj cudujem, kopec zien podostavalo pandemicke OCR co predtym nikdy nebolo, krasne tym vykrili obdobie a este cakaju aj maximalku. a hlavne take co nemaju riadne ani odrobene....alebo najlpesie z minimalnej mzdy. cele chore.
@bublinka1426 ja sa čudujem,že to systém stále dovoľuje a nič sa s tým nerobí. Zadlžení sme viac než dosť a vo veľkom sa tu rozdávajú PN hneď od pozitívneho tehotenského testu, maximálne materské chlapom, už vo veľkom aj ženám a ešte aj max podpory. Roky hovorím,že v tomto štáte sa podporuje lenivosť, niet sa čo čudovať,že nikto nechce robiť
@lilinka88 aj ja sa cudujem, preco nemaju vyslovene nejake zamestnankyne ( urcite ich plat je nizsi ako toto rozdavacstvo)...v kazdom podniku, nech pekne preveruju taketo ''fiktivne'' do oka bijuce odlabavanie...
@bublinka1426 SP s tým neurobí nič, toto sú vyslovene medzery v zákone, tam treba zmeny.
@lilinka88 to ano medzery ale potom nech na to maju aj ludi co to posudzuju pod drobnohladom. chapem ze su to zamestnanci naviac ale takto miznu peniaze nenromalnou rychlostou prec a pokial teda nezmenia zakony, nech aspon prisnejsie vsetko vyhodnocuju.
kamoska ma predlzeny rodicak napriklad, bude sediet doma na riti a to len preto ze si zaplatili psychosku ze mala je neprisposobiva a pritom je totalne normalna, takto sa matka vyvaluje doma na gauci a berie peniazky.
proste tu chyba bud zmena v zakone ci prisnejsi dozor.
@bublinka1426 lenže SP musí postupovať podľa zákona, tam nemáš čo urobiť. Proste na to takto nárok je...tak isto ako max materská po 90 dňoch,ak raz spĺňa zákonom dané podmienky, neurobia s tým nič. Na tieto diery treba zmenu zákona
@lilinka88 zmenit zakon.

@dodkak ano presne tak