Podpora po rodičovskej
Ahojte, chcela by som poprosiť o radu. O chvíľu mi končí RD, chcela by som si vybrať 1 deň dovolenky, zbytok preplatiť, ukončiť pracovný pomer a následne ísť na podporu ( maximálnu). Počas RD som však bola zároveň aj pár krát na pandemickej OCR so staršou dcérou a preto by som sa chcela opýtať, ak niekto vie, či mi pokazí táto OCR možnosť dostať maximálnu podporu ( bolo to v období za posledné 2 roky). Ďakujem ♥️
@mondolina lebo tento stat je vyciciavany ...a tak aj dopadneme...zadlzim,e este aj ''spermie a vajicka ''nasich deti....
@bublinka1426
hej a ešte budem chcieť max. podporu.
ja uz fakt nemam slov. stat darmozracov a davkarov..a to vsetko VDAKA KORONE....
pandemia vojna zadlzenie inflacia zdrazovanie.
zenam sa uz aj mali zvýšený DB a prídavok :D to kde smeeeeeeeeeeeeeee....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Je to tak ako píše alenah31...kolegyna byvala mala rovnakú situáciu a nasledne ju socialka vyzvala aby peniazky vratila..este sa rozculovala ze ako si dovoluju nieco ziadat spat 🙈 no hruza
dufam ze vsetky takto pekne povracaju a takisto dufam ze aj tie co boli na pandemickom rodicaku a nasledne potom sli krasne na podporu...snad si na toto dali pozor....
Ale mne nejde do hlavy ako toto môže SP schváliť????
@barbie1981 ani to SP neschválila - to by všetky matky na RD, ktorým trvá PP mali zároveň vyplácané pandemické ošetrovné. Ani jedna by si to predsa nenechala ujsť ak by to SP bežne vyplácala. Je možné vrátiť sa do práce a potom požiadať o pandemické ošetrovné (kľudne aj v ten istý deň ako nastúpiš do práce)+poberať RP. Aj to sa teraz od 1.5.2023 - tá čo má nárok na RP nebude môcť súbežne s ním poberať aj P OČR.
@barbie1981 lebo to nesleduju lebo ma ju na hovno systemy...lebo je ako vo vsetkom RIADNY BORDEL.
vyborne, tak bude menej darmozracok?
TLIESKAM A NEVERIM....OD ROKU 2020 SA TU LEN PRETRHLO vrece s ciciackami...
verim ze kazda co nemala na to narok, bude do centu vracat do systemu.
nie kvoli mne, ale kvoli babkam dedkom kvoli rodicom kvoli vsetkym.
@bublinka1426 tak budú výnimky kedy P OČR budú môcť poberať...napr. ak bude dieťa choré alebo zriaďovateľ zavrie škôlku a pod. ALE ak sa poistenec vráti do práce a následne bude chcieť čerpať P OČR (lebo dieťa nebude v škôlke - nebolo miesto) + zároveň poberať RP = už to nebude možné. Dávam sem info z inej diskusie kde sa to rozoberalo, ja nie som autor - len to kopírujem, už som to kdesi dávala, ale ty tam asi nie si:
Rušenie pandemickej OČR - výcuc z platenej časti od Dvončovej: Ak je matka na pandemickej OČR s dieťaťom do 3 rokov s nárokom na RP (lebo nastúpila do práce skôr o ostala na tejto OČR - rozumej - vylepšila si príjem o ošetrovné) alebo do 6 rokov s priznaným RP pre nepriaznivý zdr. stav - nárokj na pandemické ošetrovné im zaniká. Nebude možný súbeh pandemickej OČR a poberania RP. Stále ostáva ale v platnosti, že nárok mať budú ak dieťa ochorie resp. bude v škôlke a zavrie ju zriaďovateľ.
Ak matke, ktorej RD končí, lebo dieťa malo 3 roky, resp. 6 rokov - môže žiadať o pandemické ošetrenie aj naďalej, ale až od mesiaca, ktorý nasleduje po mesiaci, v ktorom dieťa dovŕši 3 resp. 6 rokov nakoľko RP bude vyplatený za celý mesiac a nie alikvótne ku dňu dovŕšenia. Toto "medziobdobie" si matky musia vykryť sami - nakoľko RP síce bude vyplatený celý, ale RD im končí dovŕšením 3 resp. 6 rokov veku dieťaťa.
Zároveň by sa mala k 31.8.2023 rušiť mimoriadna situácia - čomu moc neverím.
Zároveň sa v máji bude predkladať návrh, na základe ktorého matka, ktorá preukáže, že využila všetky možnosti umiestniť dieťa v predškolskom zariadení, no miesto im nedali a dieťa ostáva "aktívne v umiestnení (rozumej ak sa miesto uvoľní matku informujú, že dieťa môže nastúpiť a zároveň aj úrad, aby jej RP pozastavili) - bude môcť naďalej poberať RP po predložení žiadosti a doložení potvrdení, že dieťa umiestniť chcela, najviac však 10 mesiacov od preukázania skutočnosti. "Všetky možnosti umiestniť dieťa" znamená, že ak obec/mesto disponuje piatimi škôlkami, dala prihlášky všade - úrad VRAJ nebude zaujímať fakt, že by napr. dieťa muselo z jedného konca BA na druhý (čo je podľa mňa dobrá blbosť, nie každý má auto a ako si to zariadia jednorodičia).

@alenah31
inac prepych, byt na rodicaku a este mat aj pandemicke OCR, to co uz je za bordel v tomto state pokial autorka ANI NEPRACOVALA POCAS RODICAKU...normalne uz cumim co je kurnik mozne v tomto state ...