Podpora v nezamestnanosti po materskej dovolenke
Ahojte, idem si k vám po radu 🙂
21.6. 2025 mi končí MD, čiže v polke mája cca by som mala informovať zamestnávateľa ako ďalej..a moja otázka znie (pracujem v obchode s obuvou, čiže nad sebou mám vedúcu a ona posúva info ďalej) ale keďže mi ide o získanie max podpory, nebolo by vhodnejšie kontaktovať priamo účtovníčku ohľadom zostatku dovolenky? A tak isto myslíte že ohľadom výpovede dohodou mám ísť za účtovníčkou alebo to mám riešiť s vedúcou? V práci som v kontakte osobne iba s vedúcou a vždy ona podávala informácie vyššie. A posledná otázka, ak skončím prac pomer a pôjdem na polroka na podporu, musíte že ma ten istý zamestnávateľ môže v januári/februári vziať späť? Ide o to že tam kde pracujem sa každú chvíľu menia pracovníčky a viem že by ma určite vzali naspäť keďže tam nikto dlho nevydrží. Len či to je možné zo zákona že by ma vzali naspäť.. a napadlo mi ešte 1.7. sa zvyšuje podpora, vedeli by ste mi poradiť ako by som to mohla ešte dosiahnuť keďže mi tá MD končí po 3 rokoch 21.6. alebo nemám špekulovať a normálne to ukončiť tým 1 dňom dovči a následne výpoveď dohodou ? Trošku sa bojím ísť s tým za vedúcou aby náhodu nevyzvedala prečo to chcem riešiť takto
A čo v prípade kedy by trvali na vyčerpaní dovolenky a výpoveď až po tom ? Viem že vtedy by som nemala max podporu ale musím súhlasiť s nimi alebo nie ? Ďakujem 🫶🏻
@andrejka2333 áno, môžeš sa vrátiť späť do práce. Ak Ti v práci vyjdú v ústrety, tiež môžeš vyčerpať jednej deň dovolenky, zvyšok si necháš preplatiť a nahlásis sa na úrad práce. Personalistka vie, ako to chodi s dovolenkou a podporou, možno to nebude riešiť, nie si prvá ani posledná.
@andrejka2333 Predokladam, ze mas na mysli RD, nie MD, to si tu mnohe pletiete
@mircalla ahoj, viem že skoro každý vie o čo ide, som si tým istá že by ma určite brali späť keďže som tam bola z najnovších najdlhšie a vždy som sa im vedela iba ja prispôsobiť a okrem toho ma za tie 3 roky volali do práce už 3x keďže im tam nemá kto pracovať..nie som na nich odkázaná a nespolieham sa na to že by ma vzali iba som sa spýtala či to je možné..pamätá si ma vedúca keďže sa ma stále pýta kedy sa vrátim
@mircalla áno ja som to myslela tak ze celkovo MD s RD po 3 rokoch
@nika23t ďakujem 🙂
@andrejka2333 samozrejme, ze nemusia suhlasit s tvojim "planom". V tom pripade musis dat sama vypoved a dodrzat vypovednu dobu, cize aj vycerpat dovolenku
@nelca84 ďakujem za info 🙂
@andrejka2333 Nezabudni si este do toho zaziadat o predlzeny rodicak na nejaku vymyslenu diagnozu kym sa vratis do prace, kazde euro sa pocita
@mircalla myslím si že diagnoza sa moc vymyslieť nedá a musí byť keď tak potvrdená lekármi..možno sa mýlim, ďakujem za tvoju radu, vyskúšam 🙂

@andrejka2333 Veduca neni padnuta na hlavu. Neviem, kde beries istotu, ze ta vezmu naspat, ale zavana mi to cele dost vychcanostou ako vydojit stat najma co sa tej podory a znovuzamestnania tyka. A urcite by som to riesila s veducou, nakolko si doteraz komunikovala a nou, ak si ta este po 3 rokoch pamata