icon

Podpora v nezamestnanosti po materskej dovolenke

andrejka2333
6. apr 2025

Ahojte, idem si k vám po radu 🙂
21.6. 2025 mi končí MD, čiže v polke mája cca by som mala informovať zamestnávateľa ako ďalej..a moja otázka znie (pracujem v obchode s obuvou, čiže nad sebou mám vedúcu a ona posúva info ďalej) ale keďže mi ide o získanie max podpory, nebolo by vhodnejšie kontaktovať priamo účtovníčku ohľadom zostatku dovolenky? A tak isto myslíte že ohľadom výpovede dohodou mám ísť za účtovníčkou alebo to mám riešiť s vedúcou? V práci som v kontakte osobne iba s vedúcou a vždy ona podávala informácie vyššie. A posledná otázka, ak skončím prac pomer a pôjdem na polroka na podporu, musíte že ma ten istý zamestnávateľ môže v januári/februári vziať späť? Ide o to že tam kde pracujem sa každú chvíľu menia pracovníčky a viem že by ma určite vzali naspäť keďže tam nikto dlho nevydrží. Len či to je možné zo zákona že by ma vzali naspäť.. a napadlo mi ešte 1.7. sa zvyšuje podpora, vedeli by ste mi poradiť ako by som to mohla ešte dosiahnuť keďže mi tá MD končí po 3 rokoch 21.6. alebo nemám špekulovať a normálne to ukončiť tým 1 dňom dovči a následne výpoveď dohodou ? Trošku sa bojím ísť s tým za vedúcou aby náhodu nevyzvedala prečo to chcem riešiť takto
A čo v prípade kedy by trvali na vyčerpaní dovolenky a výpoveď až po tom ? Viem že vtedy by som nemala max podporu ale musím súhlasiť s nimi alebo nie ? Ďakujem 🫶🏻

mircalla
6. apr 2025

@andrejka2333 Veduca neni padnuta na hlavu. Neviem, kde beries istotu, ze ta vezmu naspat, ale zavana mi to cele dost vychcanostou ako vydojit stat najma co sa tej podory a znovuzamestnania tyka. A urcite by som to riesila s veducou, nakolko si doteraz komunikovala a nou, ak si ta este po 3 rokoch pamata

nika23t
6. apr 2025

@andrejka2333 áno, môžeš sa vrátiť späť do práce. Ak Ti v práci vyjdú v ústrety, tiež môžeš vyčerpať jednej deň dovolenky, zvyšok si necháš preplatiť a nahlásis sa na úrad práce. Personalistka vie, ako to chodi s dovolenkou a podporou, možno to nebude riešiť, nie si prvá ani posledná.

mircalla
6. apr 2025

@andrejka2333 Predokladam, ze mas na mysli RD, nie MD, to si tu mnohe pletiete

andrejka2333
autor
6. apr 2025

@mircalla ahoj, viem že skoro každý vie o čo ide, som si tým istá že by ma určite brali späť keďže som tam bola z najnovších najdlhšie a vždy som sa im vedela iba ja prispôsobiť a okrem toho ma za tie 3 roky volali do práce už 3x keďže im tam nemá kto pracovať..nie som na nich odkázaná a nespolieham sa na to že by ma vzali iba som sa spýtala či to je možné..pamätá si ma vedúca keďže sa ma stále pýta kedy sa vrátim

andrejka2333
autor
6. apr 2025

@mircalla áno ja som to myslela tak ze celkovo MD s RD po 3 rokoch

andrejka2333
autor
6. apr 2025

@nika23t ďakujem 🙂

nelca84
6. apr 2025

@andrejka2333 samozrejme, ze nemusia suhlasit s tvojim "planom". V tom pripade musis dat sama vypoved a dodrzat vypovednu dobu, cize aj vycerpat dovolenku

andrejka2333
autor
6. apr 2025

@nelca84 ďakujem za info 🙂

mircalla
6. apr 2025

@andrejka2333 Nezabudni si este do toho zaziadat o predlzeny rodicak na nejaku vymyslenu diagnozu kym sa vratis do prace, kazde euro sa pocita

andrejka2333
autor
6. apr 2025

@mircalla myslím si že diagnoza sa moc vymyslieť nedá a musí byť keď tak potvrdená lekármi..možno sa mýlim, ďakujem za tvoju radu, vyskúšam 🙂