icon

Pokračovanie výplaty PN po skončení pracovného pomeru

polacko
5. jan 2026

Dobry den
Potrebujem poradit ci mi bude nadalej pokracovat vyplacanie penazi z PN ak sa mi ukoncil pracovny pomer uzatvoreny na dobu urcitu.
Stale som vypisana ale zaroven som aj poberatelkou celeho inval. dochodku.
Prinalezi mi v takomto pripade vyplacanie PN.

Strana
z2
billy_jean
5. jan 2026

Ano, pokracovat bude dalej a PN bude hradit priamo SP. Pokial nerozhodne osetrujuci lekar alebo lekar SP o jej ukonceni.

anonym_30b7a3
5. jan 2026

inac, toto je jedna krasa, poberat PN a este aj cely ID ...dufam ze konecne zacnu riesit ako je mozne, ze niekto kto ma cely ID teda moze aj normalne pracovat. to je ozaj zaujimave.

billy_jean
5. jan 2026
@anonym_30b7a3

inac, toto je jedna krasa, poberat PN a este aj cely ID ...dufam ze konecne zacnu riesit ako je mozne, ze niekto kto ma cely ID teda moze aj normalne pracovat. to je ozaj zaujimave.

@anonym_30b7a3 popri plnom ID, pokial to povaha prace a tvoj zdravotny stav umoznia, mozes pracovat. Zakonom nie je zakazane popri ID pracovat. Ak mas plny ID napriklad 300 eur a si sam/a, ako z toho chces vyzit? Ci chces, ci nechces, musis pracovať. Lebo by si skoncil/a pod mostom.

anonym_6a5aec
5. jan 2026
@anonym_30b7a3

@anonym_30b7a3 platí zo mzdy presne také isté odvody za nemocenské poistenie ako ty, tak aj nárok na PN ma ako ty. Ci ten plný ID zavidis? Alebo k čomu bol dobrý tvoj komentár.

anonym_8519d2
5. jan 2026
@billy_jean

@anonym_30b7a3 popri plnom ID, pokial to povaha prace a tvoj zdravotny stav umoznia, mozes pracovat. Zakonom nie je zakazane popri ID pracovat. Ak mas plny ID napriklad 300 eur a si sam/a, ako z toho chces vyzit? Ci chces, ci nechces, musis pracovať. Lebo by si skoncil/a pod mostom.

@billy_jean áno popri id musíš niekedy pracovať, ale keď môžeš pracovať, tak sa to nejak vylučuje id a práca. Keď je niekto na vozíku, samozrejme, že má ID, a nie každý ho vezme do práce, veľakrát ani nevydrží pracovať...ale taký, ktorý mal operovanu nohu a behá ako srnka, chodí na výlety, a má ID a tiež prácu a ešte si dovolí aj polroka na PN ísť. To už by mali zasiahnuť. Odobrať id. Keď si vie zarobiť plnohodnotne.

billy_jean
5. jan 2026
@anonym_8519d2

@billy_jean áno popri id musíš niekedy pracovať, ale keď môžeš pracovať, tak sa to nejak vylučuje id a práca. Keď je niekto na vozíku, samozrejme, že má ID, a nie každý ho vezme do práce, veľakrát ani nevydrží pracovať...ale taký, ktorý mal operovanu nohu a behá ako srnka, chodí na výlety, a má ID a tiež prácu a ešte si dovolí aj polroka na PN ísť. To už by mali zasiahnuť. Odobrať id. Keď si vie zarobiť plnohodnotne.

@anonym_8519d2 ešte raz, popri ID, či už čiastočnom alebo plnom môžeš pracovať, pokiaľ ti to tvoj zdravotný stav dovolí a rovnako pokiaľ to povaha a charakter práce dovoľujú. Ak prejdeš VLP a dokážeš fungovať, môžeš pracovať. Hovorím, čo hovorí zákon. Ak to zákonodárcovia zmenia, bude sa to posudzovať inak. Veľa zdravia prajem.

anonym_8519d2
5. jan 2026
@billy_jean

@anonym_8519d2 ešte raz, popri ID, či už čiastočnom alebo plnom môžeš pracovať, pokiaľ ti to tvoj zdravotný stav dovolí a rovnako pokiaľ to povaha a charakter práce dovoľujú. Ak prejdeš VLP a dokážeš fungovať, môžeš pracovať. Hovorím, čo hovorí zákon. Ak to zákonodárcovia zmenia, bude sa to posudzovať inak. Veľa zdravia prajem.

@billy_jean rozumiem, čo hovorí zákon. Len sa zamýšľam, čo je to za zákon, keď niekto má popri zamestnaní ešte *bočný* príjem v podobe invalidky

anonym_9338ad
5. jan 2026
@anonym_8519d2

@billy_jean rozumiem, čo hovorí zákon. Len sa zamýšľam, čo je to za zákon, keď niekto má popri zamestnaní ešte *bočný* príjem v podobe invalidky

@anonym_8519d2 tiež toto nechápem. Ved to nemá logiku. Lebo bud robiť vladzem, a tak žiadny ID nepotrebujem, alebo nevládzem, a dostávam ID.

billy_jean
5. jan 2026
@anonym_8519d2

@anonym_8519d2 ak rozumieš čo hovorí zákon, tak tvoje pripomienky nie sú na mieste. Nikto neporušuje zákon. Ak chceš veci meniť, rob to systémovo, nie z pohodlia anonymného komentáru. Choď do parlamentu, podaj pozmeňujúci návrh, získaj podporu v pléne, presvedč kolegov argumentmi a preber za zmenu zodpovednosť. V opačnom prípade ti prajem, aby si popri ID nikdy nemusel/a riešiť existenčné otázky a ísť aj nad svoje sily a zdravie len preto, aby si dokázala prežiť každý deň.

anonym_8519d2
5. jan 2026
@billy_jean

@anonym_8519d2 ak rozumieš čo hovorí zákon, tak tvoje pripomienky nie sú na mieste. Nikto neporušuje zákon. Ak chceš veci meniť, rob to systémovo, nie z pohodlia anonymného komentáru. Choď do parlamentu, podaj pozmeňujúci návrh, získaj podporu v pléne, presvedč kolegov argumentmi a preber za zmenu zodpovednosť. V opačnom prípade ti prajem, aby si popri ID nikdy nemusel/a riešiť existenčné otázky a ísť aj nad svoje sily a zdravie len preto, aby si dokázala prežiť každý deň.

@billy_jean ty aj čítaš čo píšem? Píšem o ľuďoch, ktorí plnohodnotne zarábajú, ako pred ID, a popri Tom majú aj príjem z ID. Je to sakra rozdiel.
Iné je keď sa poisti proti úrazu, trvalé následky, choroba atď. Platil si to, nech mu to teraz kompenzujú a môže pracovať.

billy_jean
5. jan 2026
@anonym_8519d2

@billy_jean ty aj čítaš čo píšem? Píšem o ľuďoch, ktorí plnohodnotne zarábajú, ako pred ID, a popri Tom majú aj príjem z ID. Je to sakra rozdiel.
Iné je keď sa poisti proti úrazu, trvalé následky, choroba atď. Platil si to, nech mu to teraz kompenzujú a môže pracovať.

@anonym_8519d2 čítaš čo píšem ja? Neporušujú nijako zákon. SP im schválila ID vzhľadom na ich zdravotný stav. Ak môžu pracovať, tak pracujú ďalej. Ak nemôžu, fungujú na skrátený úväzok. Ak nebudú môcť vôbec pracovať, tak to nebude už ani na čiastočný. Čítaš po sebe čo píšeš? Alebo ide z teba iba zlosť po novom roku. Ešte raz, prajem, aby si sa nedostal/a do situácie, že budeš riešiť ID.

anonym_8519d2
5. jan 2026
@billy_jean

@anonym_8519d2 čítaš čo píšem ja? Neporušujú nijako zákon. SP im schválila ID vzhľadom na ich zdravotný stav. Ak môžu pracovať, tak pracujú ďalej. Ak nemôžu, fungujú na skrátený úväzok. Ak nebudú môcť vôbec pracovať, tak to nebude už ani na čiastočný. Čítaš po sebe čo píšeš? Alebo ide z teba iba zlosť po novom roku. Ešte raz, prajem, aby si sa nedostal/a do situácie, že budeš riešiť ID.

@billy_jean ty si nejaká nabrusena, ja len slušne diskutujem. Ak máš s mojím názorom problém, venuje sa niečomu inému. Aj tebe veľa trpezlivosti s takými ako som ja.

billy_jean
5. jan 2026
@anonym_8519d2

@billy_jean ty si nejaká nabrusena, ja len slušne diskutujem. Ak máš s mojím názorom problém, venuje sa niečomu inému. Aj tebe veľa trpezlivosti s takými ako som ja.

@anonym_8519d2 ešte raz, mám za to, že invalid popri ID, či už je čiastočný alebo plný, môže pracovať v zmysle odporúčania SP, ošetrujúceho lekára, objektívneho posúdenia počas VLP a subjektívneho stavu zamestnanca. Hovorím len fakty. Toto nie je diskusný krúžok o posudzovaní invalidity. Zadávateľka položila otázku na ktorú treba odpovedať. Ak nemáš čo povedať k téme, tak svoje fustrácie si choď liečiť do FB skupín zameraných na tému invalidita.

anonym_a65d79
5. jan 2026
@anonym_6a5aec

@anonym_30b7a3 platí zo mzdy presne také isté odvody za nemocenské poistenie ako ty, tak aj nárok na PN ma ako ty. Ci ten plný ID zavidis? Alebo k čomu bol dobrý tvoj komentár.

@anonym_6a5aec neplati, predstav si ze platí nižšie odvody, aj zamestnavatel.

lienka.7
5. jan 2026

@polacko ano, bude. A závisí od diagnózy, či tu ju ukončia alebo nie. Teraz to konečne začala SP kontrolovať a robit poriadky v tom.

anonym_6a5aec
5. jan 2026
@anonym_a65d79

@anonym_a65d79 platí nemocenské v tej istej výške ako zdravý človek...
Menej platí zdravotné odvody, neplatí poistenie v nezamestnanosti čiže nemá nárok na podporu a neplatí invalidné poistenie, keďže je plne invalidny.
Ale nemocenské platí v tej istej výške ako zdravy človek.
Nastuduj si a potom komentuj.

anonym_a7e155
5. jan 2026
@anonym_a65d79

@anonym_a65d79 nemocenske odvody su rovnake aj pre cloveka s ID aj bez, ulava je nanzdravotnych odvodoch

anonym_a65d79
5. jan 2026
@anonym_6a5aec

@anonym_a65d79 platí nemocenské v tej istej výške ako zdravý človek...
Menej platí zdravotné odvody, neplatí poistenie v nezamestnanosti čiže nemá nárok na podporu a neplatí invalidné poistenie, keďže je plne invalidny.
Ale nemocenské platí v tej istej výške ako zdravy človek.
Nastuduj si a potom komentuj.

@anonym_6a5aec vsak samozrejme, preto ťahá PNku, lebo na podporu nema narok. Ty Einstein!
A takže platí MENEJ. Logicky.

anonym_a65d79
5. jan 2026
@anonym_a7e155

@anonym_a65d79 nemocenske odvody su rovnake aj pre cloveka s ID aj bez, ulava je nanzdravotnych odvodoch

@anonym_a7e155 nie sú, neplati všetky odvody ako klasicky zamestnanec, platí preto menej

anonym_6a5aec
5. jan 2026
@anonym_a65d79

@anonym_6a5aec vsak samozrejme, preto ťahá PNku, lebo na podporu nema narok. Ty Einstein!
A takže platí MENEJ. Logicky.

@anonym_a65d79 prosím ta a ty vieš čítať s porozumením? Alebo si len domyslas?

polacko
autor
5. jan 2026
@billy_jean

Ano, pokracovat bude dalej a PN bude hradit priamo SP. Pokial nerozhodne osetrujuci lekar alebo lekar SP o jej ukonceni.

@billy_jean
@billy_jean
@billy_jean
@billy_jean
@billy_jean aj ked sa mi skončil prac. pomer na dobu urcitu?

rozculena
5. jan 2026
@polacko

@billy_jean
@billy_jean
@billy_jean
@billy_jean

@polacko áno

anonym_f98d05
5. jan 2026
@anonym_30b7a3

@anonym_30b7a3 ja by som ti dopriala hľadať si prácu,ak si nejako zdravotne postihnutý.Z ID sa vyžiť nedá.

billy_jean
5. jan 2026
@polacko

@billy_jean
@billy_jean
@billy_jean
@billy_jean

@polacko jasne, PN pokracuje dalej, pokial ju neukonci niekto. Len dolezita informacia, aktualne moze ukoncit PN aj posudkový lekar Socialnej poistovne, ak ju uzna ako neodpodstatnenu. Vtedy ty ani osetrujuci lekar nemate moznost namietky.

anonym_30b7a3
Autor odpoveď zmazal
anonym_30b7a3
Autor odpoveď zmazal
anonym_30b7a3
Autor odpoveď zmazal
anonym_30b7a3
Autor odpoveď zmazal
anonym_f98d05
5. jan 2026
@anonym_30b7a3
Odpoveď bola zmazaná