Pokuta počas PN
Ahojte, chcem sa s vami poradiť. Som na PN a predchvílou som mala telefonát s pracovníčkou úradu s tým, že mi udelila pokutu. Ide o to, že dnes som mala kontrolu počas toho ako som bola u lekára. Lenže na adrese bývajú moji rodičia tí povedali, že som včera odišla domov. Čo je teda pravda, ale dovtedy som sa na danej adrese zdržiavala a takisto som mala v pláne oznámiť zmenu adresy. Myslela som, že sa to dá u lekára. Keď som zistila, že nie tak som tam chcela zavolať, lenže to už som mala papier, kde bola inštrukcia volať zajtra.
Ide mi teraz ale o to, že som sa dočítala, že na zmenu údajov mám 8 dní. Myslíte si teda, že je tá pokuta oprávnená?
@simca06022011 nejde o žiadne sekirovanie, raz je PN a ma dodržiavať podmienky, keď chce od tohto štátu peniaze. Mail sa dá poslať vždy, ale ok, autorke sa samozrejme nedalo nič. Ako každej v situácii keď niekoho nachytaju ze nie je doma, vsak? Mimo to, odišla ešte deň vopred, cize ani nie, ze idem lekárke nahlásiť zmenu a potom odídem. Tiez ako tu už bolo písané, dá sa to ohlásiť aj cez stránku Slovensko sk, cize možnosti sú. Ale jasne, vyhovárať sa je ľahšie, ze?

Ja netvrdim, ze by si to potom nemusela poslat postou, alebo odniest osobne, len by si bola kryta, ze si im to oznamila, aj ked mozno nevhodnym sposobom, ale oznamila a tak by k tomu pristupovali inak. Teraz je to len vyhovorka, ktorej mozu ale nemusia verit a preto ta pokuta