icon

Polícia volala strýkovi, pýtali číslo na mňa, je to možné?

zvedavyclovek123
Včera o 19:43

Dobrý deň, dnes som sa dozvedel, že má pre mňa údajne polícia pár otázok. Dnes volali môjmu strýkovi s tým, že či má moje telefónne číslo a či by im ho poskytol. Na to povedal nie a neposkytol. Vraj mali pre mňa nejaké otázky, nešpecifikovali čoho sa to týka, vedeli moje meno a adresu ale jediné čo od neho chceli bolo moje telefónne číslo. Potom ako im povedal, že keď vedia moju adresu, nech prídu osobne, povedali, že chcú iba číslo. Volal som na 158 a tam mi povedali, že sa mám obrátiť na príslušné obvodné oddelenie, teda podľa adresy. Tam som následne volal a povedali mi, že o ničom takom nevedia. Vedeli by ste mi prosím poradiť, či je to nejaký podvod, alebo čoho sa to môže týkať?
Číslo, ktoré volalo strýkovi je: +421961010010, nedalo sa naňho následne dovolať.

anonym_0e3e0f
Včera o 19:49

@zvedavyclovek123 niesom si istá ale mne sa zda, že číslo s vela nulami a jednotkami je z polície
Môže byt, že nie všetci vedia o nejakom spise/pripade co sa rieši
Možno ako svedka ťa zháňajú, išla by som osobne na oddelenie, prípadne sa opytala či to číslo je od nich

aalt
Včera o 20:06

Ked som nasiel kluce od auta, tak polocajti volali majitelovi iba podla ECV. Takze za mna divne, ze si to cislo zistivali od stryka.

anonym_d23922
Včera o 20:13

nemoze byt to cislo spoofnute? vyzna sa niekto? aj napriek tomu ze je teoreticky v skutocnosti naozaj policajne...

anonym_66c130
Včera o 20:16

Preco by volali strykovi? To je blbost.

beata_k
Včera o 20:17

@zvedavyclovek123 Nevolaju, chodia osobne.

zvedavyclovek123
autor
Včera o 20:18
@anonym_66c130

Preco by volali strykovi? To je blbost.

@anonym_66c130 To netuším, ešte k tomu nie sme ani so strýkom v pravidelnom kontakte.

zvedavyclovek123
autor
Včera o 20:18
@beata_k

@beata_k Takže ide pravdepodobne o podvod?

zvedavyclovek123
autor
Včera o 20:19

@anonym_a8d266 Veľa hodnotení vraví, že to je podvod, neviem čo si o tom mám myslieť

beata_k
Včera o 20:19
@zvedavyclovek123

@beata_k Takže ide pravdepodobne o podvod?

@zvedavyclovek123 To ti neviem povedat. Mozno sa im nechcelo ist 😁

anonym_a8d266
Včera o 20:22
@zvedavyclovek123

@anonym_a8d266 Veľa hodnotení vraví, že to je podvod, neviem čo si o tom mám myslieť

@zvedavyclovek123 ved tam pisu ze je to policia.. aj aj ine stranky ... kazdopadne ak sa s tebou budu chciet spojit tak sa spoja ... maju adresu -poslu predvolanie

anonym_0e3e0f
Včera o 20:25
@beata_k

@anonym_66c130
@beata_k
Volajú tomu koho kontakt sa dá vyhľadať
A nie, nechodia väčšinou osobne

michaela329
Včera o 20:26

Nám, keď volala kriminálka kvôli jednému žiakovi, tak nám sa normálne zobrazilo to číslo ako kriminalna policia a mesto. Takže za mňa je to trochu divné. Vôbec by som nereagoval, oni si vedia človeka aj inak nájsť ako cez strýka. Či skôr nechceli strýka obabrat.

elisebah91
Včera o 20:34

Myslím že je to podvod.
Choď osobné a opýtaj sa, ale ak by niečo potrebovali minimálne by ti poslali poštu keď tak, si myslím.
Štátna polícia si vie vyhľadať všetky čísla čo potrebujú ( používame keď nemáme kontakt na príbuzného pacienta).

anonym_08f623
Včera o 20:34

@zvedavyclovek123 mne raz volali policajti z takéhoto nejakého čísla, ze ci neviem, kde je moj muž, lebo sa mu nevedeli dovolať ( volali mu kvôli tomu, ze mužovi nieco ukradli a chceli to s ním riešiť...). Ja som skoro mrcha nemoc dostala, zľakla som sa, ze sa mu niečo stalo alebo čo. Akože nechápala som, že načo volali mne kvôli takej "hlúposti", ale zjavne je vsetko možné. Nebol to podvod.

anonym_976c25
Včera o 20:38

@zvedavyclovek123 policia SR ma cislo na kazdeho, ide o jasny podvod, keby chceli uz ti davno zavolaju, pridu k tebe osobne domov alebo do prace ak by tvoje informacie boli k niecomu klucove, dotycne cislo sa da objednat na internete:

Spoofing (Zneužitie zobrazenia čísla)

Ak niekto volá z vášho čísla bez toho, aby ste stratili signál, nejde o naklonovanie karty, ale o spoofing. Podvodníci cez internetové ústredne (VoIP) iba maskujú identitu volajúceho. Systém príjemcu oklamú tak, aby na displeji videl vaše slovenské číslo, hoci útočník reálne volá zo zahraničia. Vaša karta je v tomto prípade v úplnom bezpečí.

Strykovi povedz aby nabuduce dotycnym povedal ze zavola policiu, tu treba konat razne a hned!

mia667
Včera o 20:40

@zvedavyclovek123 Môjmu mužovi volali skrz brata. Takže je to možné.

anonym_b2b52a
Včera o 21:05

Podvod. Polícia si vie čísla dohľad, nepotrebuje obvolavat široké príbuzenstvo

anonym_a8d1a2
Včera o 23:15

Vsetci ste tu mudri ako radio. Je to policajne cislo, bezne z takeho cisla volaju policajti, ked nieco potrebuju zistit. Policajti vedia zistit telefonne cislo na osobu, ktora ma cislo evidovane osobne na seba a je v evidencii. Polovica republiky nema telefonne cislo evidovane na svoju osobu, ale napr. na firmu, na mamu, sestru, brata, kona a podobne. A nie, nemusia policajti chodit osobne. Normalne mozu vyuzivat a pozivat telefonne linky, aj telefonicke predvolanie je normlane predvolanie. A kwd potrebuju len nieco zistit, opytat sa a podobne, tak normalne zavolaju.
Takze odpoved pre autora - toto je policajne cislo, pravdepodobne sa ta policajti chcu nieco opyttat, a proste vylustrovali tvoje udaje a mozno nemas na seba evidovany telefon, tak vylustrovali tvoju rodinu a cez nich sa chcu dopatrat k tebe. Mozno si bol svedkom nejakej udalosti…
Normalne mal dat stryko na teba kontakt, alebo si mal vypytat kontakt ako meno a priezvisko a telefon toho policajta a ty si mu mal zavolat spať. Takto ked sa s tebou nespoja telefonicky, tak ta budu hladat doma, alebo u rodiny, alebo ti budu posielat listy. Som policajt, takze to viem z vlastnej skusenosti a bezne to robim takto aj ja v praci.

evkatk
Včera o 23:32

Číslo začínajúce na 961 je naozaj z polície, ale bola by som opatrná. Ak nevedia na obvodnom oddelení, nie je to iba nejaká banalita, aby ti nechceli niečo našiť. Oni sú schopní kadečoho, len aby prípady rýchlo uzavreli. Počkaj, či sa znova ozvú. Ak máš mobil na seba, potom aj číslo by mali mať. Čosi tam nie je v poriadku.

zvedavyclovek123
autor
Včera o 23:39
@anonym_a8d1a2

Vsetci ste tu mudri ako radio. Je to policajne cislo, bezne z takeho cisla volaju policajti, ked nieco potrebuju zistit. Policajti vedia zistit telefonne cislo na osobu, ktora ma cislo evidovane osobne na seba a je v evidencii. Polovica republiky nema telefonne cislo evidovane na svoju osobu, ale napr. na firmu, na mamu, sestru, brata, kona a podobne. A nie, nemusia policajti chodit osobne. Normalne mozu vyuzivat a pozivat telefonne linky, aj telefonicke predvolanie je normlane predvolanie. A kwd potrebuju len nieco zistit, opytat sa a podobne, tak normalne zavolaju.
Takze odpoved pre autora - toto je policajne cislo, pravdepodobne sa ta policajti chcu nieco opyttat, a proste vylustrovali tvoje udaje a mozno nemas na seba evidovany telefon, tak vylustrovali tvoju rodinu a cez nich sa chcu dopatrat k tebe. Mozno si bol svedkom nejakej udalosti…
Normalne mal dat stryko na teba kontakt, alebo si mal vypytat kontakt ako meno a priezvisko a telefon toho policajta a ty si mu mal zavolat spať. Takto ked sa s tebou nespoja telefonicky, tak ta budu hladat doma, alebo u rodiny, alebo ti budu posielat listy. Som policajt, takze to viem z vlastnej skusenosti a bezne to robim takto aj ja v praci.

@anonym_a8d1a2 Ďakujem za informácie!

anonym_0eaf63
Dnes o 01:10
@beata_k

@beata_k nie nechodia vždy osobne

anonym_0eaf63
Dnes o 01:14

@zvedavyclovek123 mne raz volala pani zo svojho čísla zdvihla som až na niekoľký krát
Predstavila sa menom moje údaje vedela že mám prísť na výsluch
A keď povedala z čoho som údajne obvinená skoro ma jeblo 🤣
Išla som a bola policajtka , zvyknú volať aj zo svojich súkromných TC lebo je to rýchlejšie ako predvolanie
Takto sme to rýchlo vybavili a hotovo o nič nejde
A polícia nemá vždy presne tc na toho koho hľadá
Ja osobne som mala toľko simkariet , žiadnu nedeaktivovala len zlomila a vyhodila takže ma mohli hľadať koľko chceli
Určite sa chod spýtať ideálne osobne

sense
Dnes o 02:44
@zvedavyclovek123

@anonym_a8d1a2 Ďakujem za informácie!

@zvedavyclovek123 veď zavolaj na to číslo

anonym_cbcaf7
Dnes o 03:20

Nedávno takto volali staršej dcére a zháňali manžela policajti. Ale z akého čísla, to netuším.