icon

Pomoc s dávkou v nezamestnanosti

11ell
4. dec 2020

Ahojte mamičky, je tu prosím nejaká odborníčka na dávku v nezamestnanosti? Resp. na (podľa mňa) trošku zložitejší prípad? Momentálne som evidovaná na Upsvare s tým, že som požiadala o dávku v nezamestnanosti. Podľa rozhodnutia soc. poist. som splnila podmienky na nárok dávky avšak som za posledné dva roky nemala vymeriavací základ na platenie poistného v nezamestnanosti takže dávka úplne minimálna (zo zákona). A teraz keby sa mi podarilo zamestnať v decembri (na pár dní) a potom budem teda zas sa evidovať na úrade práce a žiadať o dávku v nezamestnanosti ako sa bude dávka prepočítavať? Ďakujem veľmi pekne za všetky rady.

pelopeia
4. dec 2020

@11ell ak sa zamestnáš na pár dní a opäť sa zaeviduješ na úrade, tak len doberieš dávku v nezamestnanosti, ktorá ti už bola vypočítaná. Nové zamestnanie sa ti bude počítať do nového 4-ročného obdobia. V prípade, že už máš podporu priznanú a vypočítanú, už s tým asi veľa nenarobíš.

11ell
autor
4. dec 2020

@pelopeia ďakujem za odpoveď. Prosím ťa a vedela by si mi poradiť ešte s tým, že keď mi po skončení pracovného pomeru preplatili starú dovolenku, to soc. poist. neberie ako vymeriavací základ?

juliatriscova
4. dec 2020

@11ell od kedy do kedy si pracovala? z preplatenej dovolenky sa platí iba zdravotná a sociálna nie, tak preto to nepatrí do vymeriavaceho základu....

klarissa25
4. dec 2020

@11ell nie to ti vôbec neovplyvni..to je po rodicovskej sa da tak ziskat max podpora

1andrea111
4. dec 2020

@11ell koľko trvalo pokiaľ poslali rozhodnutie?

11ell
autor
4. dec 2020

@klarissa25 nerozumiem 🤷‍♀️

11ell
autor
4. dec 2020

@1andrea111 cca 2 týždne

11ell
autor
4. dec 2020

@juliatriscova PP trval od 1.6.2015 do 12.10.2020,
A od 1.7.2017 PN /MD /RD

susika
21. jan 2021

Ak by ste mi tu vedeli poradit.som na UP od 18.11.2020.keby sa od februara zamestnam,citala som,ze zvysne mesiace si bud mizem vybrat ak by som do 2 rokov v praci skoncila.alebo si mozem poziadat o jednorazove vyplatenie.pise sa 50%davky.to akoze by mi este z tych zvysnych mesiacov vyplatili iba polovicu?twda namiesto 4 mesiacov len dva?chapem to spravne?nie je to mala ciastka.este som ju mala vyplatenu len teraz v januari.asi 11.1.mi prislo rozhodnutie

pitralon
21. jan 2021

Keď je niekdo na úrade práce evidovaný ma nárok na PN ku keď je pozitívny?

juliatriscova
21. jan 2021

@11ell poprosím ťa konkrétne mi napíš dátumy..........od ktorého dátumu si mala priznanú dávku v nezamestnanosti? od ktorého dátumu si bola na MD a od ktorého dátumu si na RD.............