icon

Ponechajú platný občiansky pri výmene nového preukazu?

anos18
Včera o 14:41

Ahojte, potrebujem si vymeniť OP kvôli končiacej certifikácii KEP, (občiansky mám platný ešte pár rokov). Neviete, či mi ponechajú platný občiansky, kým bude vyrobený nový? Celý deň som sa pokúšala dovolať na call centrum, aj na oddelenia dokladov v rôznych mestách, no nikde nebrali telefóny. Na nete som nezistila. Ďakujem 😊

anonym_fd9368
Včera o 14:44

áno, odovzdáš ho pri preberaní nového

anonym_f44e6a
Včera o 14:57

Logicky ponechaju kedze je to doklad totoznosti a nenechaju ta mesiac bez neho. Cim sa ako budes preukazovat? Ja kazdy doklad aj pas, VP vzdy odovzdam az pri preberani nobeho

anos18
autor
Včera o 15:01
@anonym_f44e6a

Logicky ponechaju kedze je to doklad totoznosti a nenechaju ta mesiac bez neho. Cim sa ako budes preukazovat? Ja kazdy doklad aj pas, VP vzdy odovzdam az pri preberani nobeho

@anonym_f44e6a no keby neplatil, tak ti ho nenechajú, dajú ti len taký nejaký papier. Ale nevedela som sa dopátrať, či platný doklad nechajú, hoci je to logické, že áno, no v tomto štáte sa deje mnoho nelogickych vecí. A potrebujem to vedieť, keďže sa cez OP prihlasujem do sociálnej poisťovne.

anonym_f44e6a
Včera o 15:04
@anos18

@anonym_f44e6a no keby neplatil, tak ti ho nenechajú, dajú ti len taký nejaký papier. Ale nevedela som sa dopátrať, či platný doklad nechajú, hoci je to logické, že áno, no v tomto štáte sa deje mnoho nelogickych vecí. A potrebujem to vedieť, keďže sa cez OP prihlasujem do sociálnej poisťovne.

@anos18 taky pripad, ze neplati by sa nemal ani stat. Uz pol roka pred koncom platnosti vies vybavit novy takze nie je to kratka doba odkedy mozes poziadat o novy do konca platnosti. Navyse ja som raz tak bola kvoli zdrav.problemom a hospitalizacii tak, ze 7.6. Som vybavila novy, stary mi Koncil 15.6. A ponechali ho napriek tomu po cely cas, odovzdala som ho az v juli, nedali mi ziaden papier miesto neho.

anonym_f0aff9
Včera o 15:05

vybavovala som si nový,starý stále platil.Dostala som papier,nenechali mi OP

anos18
autor
Včera o 15:07
@anonym_f44e6a

@anonym_f44e6a toto som skopirovala zo stránky MV: Ako požiadať o občiansky preukaz?
Osobne (výnimkou sú občania bezvládni a občania so psychickým ochorením).

O vydanie občianskeho preukazu požiadate priamo pri okienku, kde odovzdáte svoj pôvodný doklad, predložíte potrebné dokumenty a eKolok potvrdzujúci zaplatenie správneho poplatku. Pracovník zosníma vašu tvár a občania vo veku od 15 do 65 sú povinní zadať osobný bezpečnostný kód (BOK). Vo vydanom občianskom preukaze je možné aktivovať certifikáty pre vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu, ktorý sa využíva pri elektronickej komunikácii s orgánmi verejnej moci.

anonym_f44e6a
Včera o 15:08
@anos18

@anonym_f44e6a toto som skopirovala zo stránky MV: Ako požiadať o občiansky preukaz?
Osobne (výnimkou sú občania bezvládni a občania so psychickým ochorením).

O vydanie občianskeho preukazu požiadate priamo pri okienku, kde odovzdáte svoj pôvodný doklad, predložíte potrebné dokumenty a eKolok potvrdzujúci zaplatenie správneho poplatku. Pracovník zosníma vašu tvár a občania vo veku od 15 do 65 sú povinní zadať osobný bezpečnostný kód (BOK). Vo vydanom občianskom preukaze je možné aktivovať certifikáty pre vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu, ktorý sa využíva pri elektronickej komunikácii s orgánmi verejnej moci.

@anos18 tak potom sa naco tu pytas? Mne jednoducho nechali vzdy vsetky doklady uz som menila OP, VP aj cestovny pas. Nikdy nikto nepytal pri foteni doklad a vzdy som ich mala pri sebe minimalne OP a VP.

anonym_e8e7fb
Včera o 15:09

Vybavovala som nedavno a nechali mi stary, kym sa mi nespravi novy. To sa mi stalo prvykrat, ze mi to takto nechali. Akurat ale ked som prisla pre novy, stary si zabudli vypytat a mne nenapadlo, ze ho este mam. Takze aktualne mam aj novy, aj stary 🙂

anos18
autor
Včera o 15:10
@anonym_f44e6a

@anos18 tak potom sa naco tu pytas? Mne jednoducho nechali vzdy vsetky doklady uz som menila OP, VP aj cestovny pas. Nikdy nikto nepytal pri foteni doklad a vzdy som ich mala pri sebe minimalne OP a VP.

@anonym_f44e6a však na stránke píšu, že treba odovzdať. Keď som mala neplatný a vybavovala som nový, zobrali mi ho. Lenže tento mám platný a budem ho potrebovať, kým mi príde nový. Nevedela som, že sa tu nesmiem pýtať, aké majú ženy skúsenosti. Tak prepáč, že som sa vôbec pýtala 😃

anonym_f44e6a
Včera o 15:15
@anos18

@anonym_f44e6a však na stránke píšu, že treba odovzdať. Keď som mala neplatný a vybavovala som nový, zobrali mi ho. Lenže tento mám platný a budem ho potrebovať, kým mi príde nový. Nevedela som, že sa tu nesmiem pýtať, aké majú ženy skúsenosti. Tak prepáč, že som sa vôbec pýtala 😃

@anos18 tak ale pytas sa, napisem ti ze nechali a posielas co na stranke pisu. Tak sa riad tym co pisu tam. Zjavne kazdy pracovnik alebo oddelenie dokladov k tomu inak pristupuje a v mojom meste nepytaju. Naposledy som doklad vybavovala pred mesiacom.

doriiis
Včera o 15:30

Necháš si starý a keď si pôjdeš po nový, tak starý odovzdas

anos18
autor
Včera o 15:34
@anonym_f44e6a

@anos18 tak ale pytas sa, napisem ti ze nechali a posielas co na stranke pisu. Tak sa riad tym co pisu tam. Zjavne kazdy pracovnik alebo oddelenie dokladov k tomu inak pristupuje a v mojom meste nepytaju. Naposledy som doklad vybavovala pred mesiacom.

@anonym_f44e6a no ved som sa pýtala na skúsenosti. Ja som si už menila kvôli certifikatom ešte platný OP, ale veru už si to nepamätám. Keď nebol platný, to viem, že mi starý vzali a dali len taký papier

kubizde
Včera o 18:25

@anos18 občianku ti vezmu a zničia. Dostaneš potvrdenie o tom že cakas na nový občiansky. Menila som mesiac dozadu…

anos18
autor
Včera o 18:49
@kubizde

@anos18 občianku ti vezmu a zničia. Dostaneš potvrdenie o tom že cakas na nový občiansky. Menila som mesiac dozadu…

@kubizde a menila si ešte platný OP, alebo neplatný?

alias313
Včera o 19:01
@anos18

@kubizde a menila si ešte platný OP, alebo neplatný?

@anos18 bola som minulú stredu meniť s mamou OP, ktorý bol ešte platný. Nechali jej ho a keď príde po nový, pôvodný odovzdá.

maranco
Včera o 19:49
@kubizde

Prihlasovanie do sociálnej aj do schránky slovensko.sk si vieš nastaviť cez aplikáciu https://ep.slovensko.sk nemusíš mať fyzicky OP pri sebe.

@kubizde prečo si im odovzdala OP už bol neplatný alebo nový OP si dala poslať kuriérom na adresu? (vtedy chcú odovzdať starý OP)
s tým potvrdením nič nevybavíš ani sa neubytuješ v hoteli ani v banke nič nevyriešiš

anos18
autor
Dnes o 04:48
@maranco

Prihlasovanie do sociálnej aj do schránky slovensko.sk si vieš nastaviť cez aplikáciu https://ep.slovensko.sk nemusíš mať fyzicky OP pri sebe.

@kubizde prečo si im odovzdala OP už bol neplatný alebo nový OP si dala poslať kuriérom na adresu? (vtedy chcú odovzdať starý OP)
s tým potvrdením nič nevybavíš ani sa neubytuješ v hoteli ani v banke nič nevyriešiš

@maranco ale budem potrebovať podpisovať aj na finančnej správe

lenka_matko
Dnes o 05:22

@anos18 vždy mi pri vybavovaní doklad zobrali a dali taký papier aj keď bol pôvodný doklad ešte platný.- hovoril o OP. Pas neviem