Poplatok notárovi za dedičské konanie

16. júl 2021

Ahojte, chcela by som sa opytat, ako sa plati poplatok notarovi za dedicske konanie. Mame uz termin, plati sa to na mieste v hotovosti? A tiez, ako dlho potom trva, kym nam budu prevedene prostriedky z dedicstva na ucet? Nie som si ista, ci notarske poplatky nebudu dokonca viac....Dakujem pekne.

lenka2813
16. júl 2021

A mate len uvodne stretnutie alebo posledny termin? Nam vysku poplatku oznamil notar predom, je to určité percento z aktiv po zosnulom a platili sme ho tam v hotovosti. Ale da sa dohodnut aj inak, aj na splatkach.
A prostriedky z dedicstva, ak myslis co mal na bankovom ucte, to sa riesi potom v prislusnej banke. Pridete tam s uznesenim a do max mesiaca vyplatia.

autor
16. júl 2021

@lenka2813 Vdaka.Mal to by byt posledny termin, zatial sme komunikovali (dnes) mailom, takze zrejme poslu aj oficialny list.

elizabet173
16. júl 2021

My sme platili tam v hotovosti ale za aku dobu prislo dedicstvo na ucet, to uz si nepamatam, myslim ze okolo mesiaca to mohlo byt

lenka2813
16. júl 2021

Nam uz potom neposielali ani list, tiez som ho cakala. 😃 Len zavolali, ze kedy sa mozeme dostavit, aka je vyska toho poplatku, aby sme si to vedeli prichystat.