Postup prepisu energií pri kúpe nehnuteľnosti
Zdravím kupujem pozemok so starým domom. Zaujíma ma aký je postup pri prepise elektriny. Prepis sa uskutoční až po tom čo budem oficiálnym vlastníkom ? A aký je postup ? Ďakujem
Nedávno sme to riešili. Vsetko cez telefón iba. Zavolali sme do elektrární, pri telefóne bude aj kupujúci a aj predávajúci. Nadiktoval sa stav elektromeru, cislo zmluvy, základné údaje o starom vlastníkovi a o novom a zmluva prisla novemu kupujúcemu na email a cez sms kód sa ta zmluva j podpísala.. a to bolo všetko. Nový vlastník este nebol zapísaný na katastri, bol len návrh na vklad na kataster spravený.
Nedávno sme to riešili. Vsetko cez telefón iba. Zavolali sme do elektrární, pri telefóne bude aj kupujúci a aj predávajúci. Nadiktoval sa stav elektromeru, cislo zmluvy, základné údaje o starom vlastníkovi a o novom a zmluva prisla novemu kupujúcemu na email a cez sms kód sa ta zmluva j podpísala.. a to bolo všetko. Nový vlastník este nebol zapísaný na katastri, bol len návrh na vklad na kataster spravený.
@zojazoja čiže, ak pojdem podať návrh na vklad môžem hneď vyriešiť aj prepis elektriny. Ďakujem za radu, myslela som že sa musí riešiť až po potvrdení že som vlastníkom.
@simi1717 nepotrebuješ mať ani návrh na vklad, elektrárne absolútne nezaujíma kto je alebo kto bude vlastník 😀 podstatné je aby pôvodný majiteľ ukončil odber a ty si sa prihlásila, dá sa to telefonicky, formulárom podpísaným obomi stranami, osobne, cez appku... list vlastníctva ti je k ničomu, nikto ho v elektrárňach nepýta

@simi1717 s listom vlastnicstva pojdes podpisat zmluvu s dodavatelom. Ukoncenie zmluvy a vyrovnanie pohladavok je zalezitostou byvaleho vlastnika