icon

Postup prepisu energií pri kúpe nehnuteľnosti

simi1717
16. mar 2026

Zdravím kupujem pozemok so starým domom. Zaujíma ma aký je postup pri prepise elektriny. Prepis sa uskutoční až po tom čo budem oficiálnym vlastníkom ? A aký je postup ? Ďakujem

viestta
16. mar 2026

@simi1717 s listom vlastnicstva pojdes podpisat zmluvu s dodavatelom. Ukoncenie zmluvy a vyrovnanie pohladavok je zalezitostou byvaleho vlastnika

eeffka
16. mar 2026

@simi1717 ja este odporucam urobit si odovzdavaci protokol ,stav elektromera podpisany oboma stranami

zojazoja
16. mar 2026

Nedávno sme to riešili. Vsetko cez telefón iba. Zavolali sme do elektrární, pri telefóne bude aj kupujúci a aj predávajúci. Nadiktoval sa stav elektromeru, cislo zmluvy, základné údaje o starom vlastníkovi a o novom a zmluva prisla novemu kupujúcemu na email a cez sms kód sa ta zmluva j podpísala.. a to bolo všetko. Nový vlastník este nebol zapísaný na katastri, bol len návrh na vklad na kataster spravený.

anonym_882a8e
16. mar 2026
@viestta

@simi1717 s listom vlastnicstva pojdes podpisat zmluvu s dodavatelom. Ukoncenie zmluvy a vyrovnanie pohladavok je zalezitostou byvaleho vlastnika

@viestta to už dávno takto nefunguje

spongebob1
16. mar 2026
@viestta

@viestta Mas stare info. Toto sa riesi telefonicky, napr.prepis elektriky.

simi1717
autor
17. mar 2026
@zojazoja

Nedávno sme to riešili. Vsetko cez telefón iba. Zavolali sme do elektrární, pri telefóne bude aj kupujúci a aj predávajúci. Nadiktoval sa stav elektromeru, cislo zmluvy, základné údaje o starom vlastníkovi a o novom a zmluva prisla novemu kupujúcemu na email a cez sms kód sa ta zmluva j podpísala.. a to bolo všetko. Nový vlastník este nebol zapísaný na katastri, bol len návrh na vklad na kataster spravený.

@zojazoja čiže, ak pojdem podať návrh na vklad môžem hneď vyriešiť aj prepis elektriny. Ďakujem za radu, myslela som že sa musí riešiť až po potvrdení že som vlastníkom.

zojazoja
17. mar 2026
@simi1717

@zojazoja čiže, ak pojdem podať návrh na vklad môžem hneď vyriešiť aj prepis elektriny. Ďakujem za radu, myslela som že sa musí riešiť až po potvrdení že som vlastníkom.

@simi1717 ano. Stačí návrh na vklad.

zuzanka.zuzu
17. mar 2026

@simi1717 nepotrebuješ mať ani návrh na vklad, elektrárne absolútne nezaujíma kto je alebo kto bude vlastník 😀 podstatné je aby pôvodný majiteľ ukončil odber a ty si sa prihlásila, dá sa to telefonicky, formulárom podpísaným obomi stranami, osobne, cez appku... list vlastníctva ti je k ničomu, nikto ho v elektrárňach nepýta

zojazoja
17. mar 2026
@simi1717

@simi1717 posledný príspevok zuzanka ma pravdu.