icon

Potrebujem byť doma s dieťaťom, môžem si vziať OČR?

7. mar 2024

Aké sú moje možnosti ak potrebujem byt doma s dieťaťom so zdravotnych dovodov cca týždeň ak už dovŕšilo 11 rokov?

alenah31
7. mar 2024

Čo má OČR pre chorobu spoločné s vekom? OČR môžeš byť aj s manželom - a ten predpokladám už tiež 11 rokov mal. Pokiaľ lekár zhodnotí, že člena rodiny treba ošetrovať - vystaví ti ju.

viestta
7. mar 2024

@alenah31 pandemicka OCR bola len do 10 rokov a pred poslednou upravou bola OCR tiez obmedzena vekom

alenah31
7. mar 2024

@viestta aj pred pandémiou si mohla ošetrovať člena rodiny staršieho ako 10 rokov. Akurát pokiaľ si išla so staršou osobou ako 10 rokov - bolo na zvážení pediatra či všeobecného lekára či je ošetrovanie nutné a OČR vystaví - nedalo sa "legislatívne vymôcť".

autor
7. mar 2024

Vďaka, toto som nevedela. Mala.som.to zafixovane do 11 rokov

autor
7. mar 2024

Ja som čerpala z tohto. A on nie je ...dlhodobo nepriaznivý stav..alebo si to dajak mýlim?

lsimo
7. mar 2024

OČR = ošetrovanie člena rodiny. Keď budeš potrebovať byť doma s niekým z rodiny tam nehrá rolu vek, môžeš byť doma aj s mamou alebo s mužom

autor
7. mar 2024

@lsimo tak potom.je to nejak divne uvedené nie? Lebo dieta nie je uvedené v ostatných odsekoch

uglybetty1234
7. mar 2024

Hned prvy riadok: rodic- dieta

matkahelka
7. mar 2024

na ocr mozes ist aj s muzom a ten ma tiez viac ako 11 rokov. v tv bola vlani reportaz na markize o tom, ze pediatri o tomto maju zle info a odmietaju vypisat ocr na dieta nad 11 rokov.

autor
7. mar 2024

@uglybetty1234 no vdaka, to som si teda fakt nevsimla 🤦‍♀️