icon

Potrebujem fotku na pas?

nadaa1
9. sep 2016

Ahojte idem do Mníchova robiť pás pre Syna potrebujem tam si doniesť fotku alebo mi ju spravia tam ? A ked áno aká musí byť čierno-biela alebo farebná Dakujem

missdiva
•
9. sep 2016

@nadaa1 spravia ti ju tam 🙂 ...

rebeka7501
•
9. sep 2016

@nadaa1 o pas budeš žiadať v Nemecku alebo na SK ?

nadaa1
autor
•
9. sep 2016

@missdiva Dakujem 🙂

nadaa1
autor
•
9. sep 2016

@rebeka7501 v Nemecku

rebeka7501
•
9. sep 2016

@nadaa1 takže na veľvyslanectve ?

nadaa1
autor
•
9. sep 2016

@rebeka7501 Slowakische Konzulat Mníchou

rebeka7501
•
9. sep 2016

@nadaa1 áno, fotia ja na veľvyslanectve

missdiva
•
9. sep 2016

@nadaa1 Prepac, opravujem sa, ja som to pochopila tak, ze ides do Mnichova a robit dat pas pre syna u nas. U nas ti spravia fotku na pasovom oddeleni. Neviem ako je to v Mnichove.

0silvia0
•
9. sep 2016

@nadaa1 je to pas, nie pás, len mi to udrelo do očí, nechcem nikoho poučovať ani nič podobné...

nadaa1
autor
•
9. sep 2016

@missdiva To nevadí aj tak dakujem 🙂

sense
•
9. sep 2016

Teraz uz vsade fotia, cize ak budes robit na konzulste tak ti ju spravia tam, ak na svk na pasovom tak tam

nadaa1
autor
•
9. sep 2016

@rebeka7501 K tomu potrebujem len rodný a sobášny list mi povedali ale vždy potom niečo chýba aj ty máš len tie 2 papiere aj svoj rodný+manželov a dieťatka ? a sobášny ? a nemusí byť s apostile ?

rebeka7501
•
9. sep 2016

@nadaa1 k žiadosti o vydanie cestovného dokladu predložíš rodný list dieťaťa, pôvodný cestovný doklad, doklad totožnosti zákonného zástupcu a správny poplatok (kolok). Doklady predkladáš v originále - k nahliadnutiu, vrátia späť, jedine ak by si veľvyslanectvo zakladalo - vtedy overený.

nadaa1
autor
•
9. sep 2016

@rebeka7501 Aha a ako dlho sa čaká ?

rebeka7501
•
9. sep 2016

@nadaa1 podľa správneho konania 30 dní (zvyčajne 14-21 dní), je potrebné informovať sa priamo na zastupiteľskom úrade. Nedá sa podať žiadosť o urýchlený cestovný doklad tak ako na SK. Info : zastupiteľský úrad si zakladá listiny do spisu, z toho dôvodu sa informuj, či je potrebné doniesť overený rodný list alebo či si to vedia overiť sami podľa predloženého originálu.

monicm
•
9. sep 2016

@0silvia0 Pre vysvetlenie, toto robí, ak píšeš cez mobil, samé upravuje slová a občas vyhodí aj riadnu somarinu. A ak po sebe neskontroluješ, vznikajú riadne blbosti. Tiež mi to nešlo do hlavy, kým som nezačala písať cez mobil. 😉