Potvrdenie o nevyžiadaní príspevku.Aké tlačivo použiť?

unique
3. máj 2010

Potrebujem pomoc ak mate niekto podobnu skusenost. Dieta sa mi narodilo v zahranici, ja som slovenka a priatel cech. Na vyplatenie porodneho a dalsich davok potrebujeme potvrdenie z CR, ze nebudem u nich ziadat o porodne ani o rodicovsky prispevok. V CR vsak pani na urade povedala, ze nevie o ake tlacivo alebo dokument sa jedna. Neviete mi niektora poradit ako sa tento doklad vola alebo co to vlastne je? Diky moc.

sunea
4. máj 2010

Unique, a zijete kde, v CR? Ja som Slovenka, manzel Cech, zijeme v CR, syn sa narodil v CR. Take tlacivo, ako ti povedali, ti nedaju, pretoze neexistuje. Ja som ziadala o porodne na SVK (lebo tam mam este trvaly pobyt a kym som nepracovala v CR, platila som si tam normalne zdravotne poistenie). Tiez odo mna take tlacivo chceli, ale mali smolu - na urade na Slovensku si museli vyziadat z ceskeho uradu prehlasenie oni, ze som v CR nic neziadala (normalne doporucenymi listami komunikovali, ale urady medzi sebou, nie so mnou). A ked to na SVK mali, tak mi porodne normalne vyplatili.
Ale neviem, kde zijete vy, takze tazko viac poradim.

unique
autor
5. máj 2010

No my zijeme v Londyne🙂 takze trochu rozlietane. A tieto papiere chcu na SVK urade aj od ceskeho aj od britskeho uradu. Z Britanie toto tlacivo uz mame ale v cechach nevedia o co ide. Na vybavenie materskej mam uz len 1,5 mesiaca, takze moc casu mi neostava.

sunea
5. máj 2010

Tak nech si to vyziadaju, je to ich povinnost (to som niekde citala) a nemozu odmietnut (inak by si sa na nich mohla oficialne stazovat).

katka700
23. aug 2023

@citron25 Keď máš s potenciálnym partnerom dobrý vzťah a spoločne sa dohodnete, že sa dáte otestovať prečo nie. Pýtať to na prvom stretnutí je divné.