icon

Potvrdenie o vychádzkach počas svadby na PNke

kajka21
31. mar 2025

Dobrý deň, som na PNke kvôli tehotenstvu a mám vychádzky od 10 do 12 a od 14 do 16 začiatkom marca sme mali svadbu a ja som si naschvál pýtala obrat na 14. Že keď mám vychádzky. Mali sme teda iba obrad a šli domov ale dnes mi volali zo sociálnej že mám doniesť potvrdenie od pani lekárky a mňa v tej rýchlosti ani nenapadlo povedať že ja som mala vychádzky. Stačí doniesť nejaký papier že som mala vychádzky? Vôbec ma to ani nenapadlo že mi niečo bude treba keď sme to stihli cez vychádzky. A to sme teda stihli lebo o 14:10 začal obrad a o cca 14:40 sme boli už doma.

zuzkaa1991
31. mar 2025

@kajka21 neviem ci vam.to prejde zavoaljte ma socialku co vam povedia ja som tiez bola tehu pn ale na týždeň som prerusila pn a cerpala.dovolenku bolo mi povedané ze pocas pn nemozem mat.svadbu 😇 bolo to.9r dozadu

kajka21
autor
31. mar 2025

@zuzkaa1991 mňa vyhodili z práce keď zistili že som tehotná na PNku som šla až potom asi o 7 dní a bola som ešte v ochrannej lehote tak mi to platí ja som najprv poberala dávku v nezamestnanosti a tu som musela vrátiť a vyplatili mi PNku 🤷‍♀️ tak ja teraz nemám nič. Len tu PNku a fakt ma to ani len nenapadlo že by to bol problém.

zuzkaa1991
31. mar 2025

@kajka21 ani mna ale lekarka mi povedala zavolajte na sociálku co vam povedia aj tak musite do.7dni alebo do.3.dni nahlásiť zmenu priezviska

kajka21
autor
31. mar 2025

@zuzkaa1991 ale ja som mala svadbu už 14.3 a automatický im prišla zmena priezviska. Asi zájdem k lekárke nech mi dá nejaký papier že som mala vtedy vychádzky. Lebo ja som nič neporušila žiadnu PNku 🤷‍♀️😅 to mi nemajú prečo zrušiť PNku no ja nechápem 😫

zuzkaa1991
31. mar 2025

@kajka21 zavolajte co vam povedia a podla toho sa zariadte ;) doneste aj papier aj co vam povedia ;) mozno nejake odvolanie a vychádzky maju zaznacene v systéme takze.podla mna aky papier chcu?🤣🤦‍♀️

hopatko
31. mar 2025

@kajka21 si si ista, ze to je dovod ukoncenia PNky, tvoje vychadzky? Lebo teraz idu po ucelovych PNkach rad radom, a tvoja je ako z ucebnice...samozrejme, ak nemas naozaj vazne zdravotne dovody. Prever si dovod ukoncenia PNky.

januska12323
31. mar 2025

@kajka21 asi ste sa nepochopili, počas vychádzky môžeš ísť kam chceš. Žiadny papier nepotrebuješ, vychádzky sú zaznamenané v PN.

kajka21
autor
31. mar 2025

@januska12323 no áno ale asi si myslela že som mala obrovskú svadbu a celý deň mimo domu. Ja tam zájdem dnes osobne lebo som aj tak akurát bola u lekárky zo sebou.

kavasmliekom
31. mar 2025

@kajka21 dokladovať máš čas, kedy ti prišla kontrola a nezastihli ta doma. Stačilo, že prišli o 13,55 h a ty si už doma nebola.
Určite si mala v schránke papier aj čas tam zapísaný.

maranco
31. mar 2025

@kajka21 vo výpovedi v zamestnaní aký dôvod a § uviedli, dostala si aj odstupné?

kajka21
autor
31. mar 2025

@kavasmliekom ale nie, u nás nikto nebol. Mne iba povedali že som mala sobáš počas PN a to že mám mať papier od lekárky, ja som zostresovana ani nepovedala že sme mali iba sobáš (bez hostiny) a to cez vychádzky. U nás naozaj nik nebol 😅 žiaden papier ani nič som nemala. Ja mimo vychádzky nikde nechodím a ani vtedy som nešla lebo viem že sme mali sobáš na 14:00 a prišli sme až cca 14:06 a boli nervózni že kde sme tak dlho že po nás majú ešte jeden sobáš 😅. Ale z domu sme vyšli až po 14:00.

kajka21
autor
31. mar 2025

@maranco nie, mne akurát končila zmluva a normálne mi ju mali predlžovať ale ja som v práci nebola asi týždeň lebo som krvácala a vtedy som im povedala že som tehotná a tak mi už zmluvu nepredĺžili 😅 potom som ukončila PNku lebo mi kázali nahlásiť sa na úrad práce a o pár dní na to som šla na novo na PNku. 🤷‍♀️😅

babulkaa
31. mar 2025

No PN je na liecenie a vychadzky su urcene nato aby sa prilepsilo k zdravotnemu stavu. Pracujem ako ZS a mali sme podobny pripad a okamzite sme ukoncovali PN. Vychadzky pocas PN niesu nato, aby ste si riesili taketo veci ani nic podobne. Socialka to berie tak, ze ak ste zvladli sobas nemate dôvod byt na PN-ke. Zial nedodrzali ste liečebný rezim a naozaj nikoho nezaujima ci ste mali nejaku hostinu alebo nie. Vychadzky sú urcene na ine veci, zazili sme pacienta na PN psychiatricka diagnoza , ktory mal neobmedzene vychadzky a isiel letecky na dovolenku. 😨

ivka21
31. mar 2025

@kajka21 no najhoršie teraz nedostanete tak skoro dávky PN.. Ja som tiež tak mala svatbu len obrad počas vychádzok a prišiel mi papier zo sociálky potom mi gynekologická niečo napísala to som poslala.vyplatili mi aj spätne

lilinka88
31. mar 2025

Nechce sa mi čítať celé, takže odpoviem len na papier - zrejme ti volali z nemocenského, kde treba dokladovať,že si počas PN mohla mať sobáš, nakoľko oni nevidia áno diagnózu, ani vychádzky a teoreticky by mohlo ísť o porušenie liečebného režimu. Stačí keď ti tvoja gyn napíše na výmenný lístok,že so sobášom súhlasí a nejde o porušenie liečebného režimu.

kajka21
autor
31. mar 2025

@ivka21
@babulkaa
@lilinka88
Áno, ďakujem za odpovede. akurát som prišla domov a moja lekárka mi vypísala papier, ktorý som zaniesla na sociálku a už je všetko v poriadku 😅

kavasmliekom
31. mar 2025

@kajka21 neviem ako to je, to už fakt sa mi zdá, že džubú tam, kde ani nemusia, ale ten, čo je skoro rok doma, a pritom ani nedodržiava vychádzky a podplaca socialku a komisiu a neviem koho, na toho páky nemajú.
Ja by som tam išla a doniesla papier od mestského úradu, že v akom čase ste mali sobáš 😄 a zvyšok neriešila, že si ani kontrolu nemala.

kajka21
autor
31. mar 2025

@kavasmliekom už som zaniesla papier 😅😀 ale od lekárky. No ja keby ma to napadlo že aj cez vychádzky musím mať papier tak jasné že si ho budem pýtať. Toto ma vôbec nenapadlo ale dobre. Už aspoň viem 😀😂 aj viac ľudí, ak to bude hľadať stačí si to tu prečítať a budú vedieť 😂 lekárka v pohode papier vypíše takže super 😀

lilinka88
31. mar 2025

@kavasmliekom no keby mala rizikové tehotenstvo a má doma ležať, tak jej ani vychádzky nepomôžu a môže sa to vyhodnotiť ako nedodržiavanie liečebného režimu. To,že má vychádzky, neznamená,že môže čokoľvek robiť

kavasmliekom
31. mar 2025

@lilinka88 asi keby mala rizikové a vie, že tým ohrozí dieťa a seba, asi by sa vykaslala v tom momente aj na sobáš

lilinka88
31. mar 2025

@kavasmliekom asi by si sa čudovala... A to nebolo myslené iba na tento prípad. Nehovoriac o tom,že xy PN počas tehotenstva je len preto,lebo chcem a môžem a neriešia akú majú diagnózu a čo by mali a mohli a ako to bude vyhodnotené. Ale vo všeobecnosti, to,že má niekto vychádzky, neznamená že cez ne môže robiť čo chce, kde chce.

alenka58
31. mar 2025

zamerali sa detailne na PN tak ako to sľubovali, nakoľko sú zneužívané

patka06
31. mar 2025

@kajka21 Daj potom vedieť ako to vyhodnotil posudkový lekár, či ti neukončil PN

lilinka88
31. mar 2025

@patka06 toto bolo skôr potvrdenie pre nemocenské na účely výplaty nemocenského. Keď dr napísala,že je to ok, vyplatia ďalej

kajka21
autor
31. mar 2025

@patka06 neukončia mi PN to bolo len pre sociálnu poisťovňu. Len som mala skôr pýtať ten papier ale to som ja nevedela 😅

kajka21
autor
31. mar 2025

@ivka21 mne volala že mám doniesť lebo že je koniec mesiaca a musia to vyriešiť tak ja dúfam že mi prídu tie peniaze 🙄😀

gov
Odpoveď bola odstránená
maranco
31. mar 2025

@gov poznám prípad keď sobáš bol v nemocnici, nevesta v poslednom štádiu rakoviny, deti už dospelé a vtedy chceli uzavrieť manželstvo
neviem ako riešili PN

rozculena
1. apr 2025

keď mám vychádzky,aký je rozdiel,či idem na prechádzku,do obchodu,alebo na MÚ podpísať nejaký papier?

kajka21
autor
2. apr 2025

@rozculena ja netuším 🤷‍♀️ tiež ma to nenapadlo 😀 veď aj doma mi vraveli že " však si sa bola prejsť na úrad" 😀 ale tak čo už. 😀