Považuje sa povolené prečerpanie účtu za úver?

paulinafabryova
2. aug 2020

Ahojte, chcem sa opýtať či povolené prečerpanie v slsp sa považuje ako úver.. či pozerajú register alebo stačí mať pravidelný príjem ďakujem 🙂 kedy po založení účtu ste mohli požiadať o povolené...( mám 3 mesiace účet) pravidelný príjem ďakujem )

ivkazba
2. aug 2020

Áno, je to úver, čekujú pri ňom register.

hettinka
3. aug 2020

@paulinafabryova poziafat môžeš kedykoľvek. Ale je to nejavacsia blbosť, akú banky ponúkajú. Veľmi rýchlo sa človek dostane do začarovaného kruhu a žije na dlh. Navyse, úroky sú veľmi vysoké pre nesplatení do stanoveného dátumu.

mogaa
3. aug 2020

@hettinka no ja som teda robila vo viacerých bankách, ale určite by som uprednostnila povolené prečerpanie pred kreditnou kartou....za mňa je najväčšia blbosť kreditka😉

hettinka
3. aug 2020

@mogaa každý produkt treba vedieť používať. Ja mám kreditku, ale nie preto, aby som mohla bezcieľne rozhadzovať €, ale pre určite vyhody pri cestovani, Napr niektoré hotely, požičovne aut, rezervačné systémy, akceptujú pri rezervácii len kreditku.

simca06022011
3. aug 2020

@mogaa preco? lebo pre mna kreditka je ok, mam ju na rozdiel od kontokorentu bezurocnu (na 50dni?), poplatok ak ju pouzivam mi vratia. Inak cca 2,5EUR. V podstatne z nej idu vsetky online platby a nakupy... Kontokorent ma neviem ci18%pa urok, ci je dost vela pri vyssich sumach. Vyuzivam oba sposoby fungovania, je to pre mna vyhodne velmi.

prispievatel
6. sep 2020

Áno je. Prakticky všetko čo nieje tvoje je úver. Aj Tesco kreditka atď. Ja zvyknem tak robiť že od vlastnej banky si požičať manšiu sumu a zvoliť najväčšie splácanie za najkratší čas. Vyedy je len pár eur úrok. Pri 300€ vrátiš 303€ čo je skoro úplne jak zadarmo.