icon

Považuje sa povolené prečerpanie účtu za úver?

paulinafabryova
2. aug 2020

Ahojte, chcem sa opýtať či povolené prečerpanie v slsp sa považuje ako úver.. či pozerajú register alebo stačí mať pravidelný príjem ďakujem 🙂 kedy po založení účtu ste mohli požiadať o povolené...( mám 3 mesiace účet) pravidelný príjem ďakujem )

ivkazba
•
2. aug 2020

Áno, je to úver, čekujú pri ňom register.

hettinka
•
3. aug 2020

@paulinafabryova poziafat môžeš kedykoľvek. Ale je to nejavacsia blbosť, akú banky ponúkajú. Veľmi rýchlo sa človek dostane do začarovaného kruhu a žije na dlh. Navyse, úroky sú veľmi vysoké pre nesplatení do stanoveného dátumu.

mogaa
•
3. aug 2020

@hettinka no ja som teda robila vo viacerých bankách, ale určite by som uprednostnila povolené prečerpanie pred kreditnou kartou....za mňa je najväčšia blbosť kreditka😉

hettinka
•
3. aug 2020

@mogaa každý produkt treba vedieť používať. Ja mám kreditku, ale nie preto, aby som mohla bezcieľne rozhadzovať €, ale pre určite vyhody pri cestovani, Napr niektoré hotely, požičovne aut, rezervačné systémy, akceptujú pri rezervácii len kreditku.

simca06022011
•
3. aug 2020

@mogaa preco? lebo pre mna kreditka je ok, mam ju na rozdiel od kontokorentu bezurocnu (na 50dni?), poplatok ak ju pouzivam mi vratia. Inak cca 2,5EUR. V podstatne z nej idu vsetky online platby a nakupy... Kontokorent ma neviem ci18%pa urok, ci je dost vela pri vyssich sumach. Vyuzivam oba sposoby fungovania, je to pre mna vyhodne velmi.

prispievatel
•
6. sep 2020

Áno je. Prakticky všetko čo nieje tvoje je úver. Aj Tesco kreditka atď. Ja zvyknem tak robiť že od vlastnej banky si požičať manšiu sumu a zvoliť najväčšie splácanie za najkratší čas. Vyedy je len pár eur úrok. Pri 300€ vrátiš 303€ čo je skoro úplne jak zadarmo.