icon

Pracovná neschopnosť: Kedy dostanem vyjadrenie?

15. jan 2025

Prosím keď som už na pnke tak príde mi domov vyjadrenie ohľadom výšky PN atď? Pred týždňom som bola za lekarkou a ešte nič neprišlo.

balerina2025
•
15. jan 2025

tak mesiac-dva max

mamina7070
•
15. jan 2025

prvych desat dni ti plati zamestnavatel a to ti pride vonvyplate v dalsi mesiac prve dni je len 25% VZ (cca hruba mzda)

kedy sa ti ma PN ukoncit?

lenka7477
•
15. jan 2025

a od kedy si doma ?
ak zatiaľ do 10 dní - to Ti nič nepríde- budeš to mať vo výplate za Január . Ak začne plynúť 11 deň PN - vtedy Soc. poisťovňa odošle výmer a príde Ti poštou .

autor
•
15. jan 2025

Tak mňa prepustili posledný deň skúšobnej doby 😔 išla som na pn 2 dni pred ukončením.. dnes skočil pracovný pomer. Baby a mám ísť sa zaevidovať na úrad práce? alebo nemusím keď som na pnke?

mamina7070
•
15. jan 2025

no to bola dost chyba ist na PN pred skoncenim skusobnej doby
nie nemusis ist na UPSVAR kym si na PN az ked ti skonci

a dokedy mas byt na PN ?

autor
•
15. jan 2025

@mamina7070 prečo chyba? Na pnku sa môže ísť pred aj po ukončení pracovnej doby.

mogaa
•
15. jan 2025

no do skončenia PP to bude platiť PN zamestnávateľ, od nasledujúceho dňa SP...SP na to má 60dní....

balerina2025
•
15. jan 2025

urcite ta neprepustili kvoli PNke, kedze si isla na pn išla som na pn 2 dni pred ukončením.
takze dovod PN isto nebol, PN vzdy lepsia ako ostat bez penazi

balerina2025
•
15. jan 2025

@mamina7070 chyba nechyba, niektori kalkuluju. kvoli 2 dnom PN ju isto neprepustili.

tramtada31
•
15. jan 2025

A pozor na kontroly, teraz chodia casto. Manželovi došli hneď na 11den z poistovne a to bol na PN vypísaný nemocnicou na základe operačného výkonu, kde bolo jasne, že nebude žbrílať.

123profil321
•
16. jan 2025

Preto chyba, pretože počtom dní PN sa ti predlžuje aj skúšobná doba. V skúšobnej dobe ťa môžu prepustiť bez udania dôvodu, a to aj keď si PN. Síce súhlasím, že PN nemusela byť dôvodom výpovede. Aj keby si nebola PN a vyhodili by ťa, máš ochrannú lehotu. Takže, v podstate to máš za jedno či by si išla alebo nešla na PN pred skončením skúšobnej