Pracovný pomer ako zástup počas materskej
Ahojte. Mam PP na DU od 1.11.2019 doteraz ako zastupovanie pocas MD, RD a naslednej dovolenky. Je mozna zmena od 1.3.2020 na DU na 2 roky do 1.3.2022? Ďakujem za odpoveď a ak viete doložiť aj judikatúrou budem vďačná nikde som nic nenasla. Viem ze opacne nie je problém.
@orbitka3305 záleží od zamestnávateľa, vždy sa dá urobiť dodatok k zmluve kde sa zmenia podmienky....samozrejme dodatok musia podpísať obe zmluvné strany a musia obe strany súhlasiť s danými podmienkami.....
@orbitka3305 ahoj, nie je to možné. Na DU sú vytvorené systemizované miesta. To stále miesto nie je Tvoje - t. j. ak si bola prijatá na dočasné miesto na zastupovanie, môžeš ostať len na tomto mieste, a to až do skončenia RD koho zastupuješ. Ak tam chceš ostať pracovať natrvalo, musíš prejsť výberovým konaním, ktoré musí byť vyhlásené riadne na stránke FS, a to na prípravnú štátnu službu. Bez VK sa dá dostať len na iné voľné dočasné miesto na zastupovanie MD/RD, na ktoré ešte nebolo vyhlásené VK a musia s tým súhlasiť všetci dotknutí nadriadení. Ak už však VK bolo na dočasné miesto vyhlásené na stránke FS, treba prejsť týmto VK, aby si sa tam dostala. Uvedené upravuje zákon 35/2019 o FS.
@orbitka3305 prepáč, ja som si neuvedomila že myslíš Daňový úrad
@mogaa to by doslo asi len zainteresovanym, ja som myslela, ze hovori o DU - dobe urcitej :D to mi tam zapada do kontextu
Aj ja si myslím, že DU = doba určitá a nie Daňový úrad.
Presne tak myslela som doba urcita pracujem v sukromnej sfere. Bola som prijata ako zastupovanie pocas MD a existuje este jedno miesto na dobu urcitu, kde kolegynka teraz otehotnela a tym padom konci. Hlada sa dalsi zamestnanec na toto jej miesto. A mne osobne by vyhovovalo keby som mala zmluvu na dobu urcitu na dva roky od 1.3. viac ako pokracovat v zastupovani. (DU na 2 roky ma dostat novy zamestnanec a chcem aby to dali mne a tu novu dali na zastupovanie). A kedze zo zakonnika prace vieme ze PP na DU moze byt najviac 2 roky a ja uz tu som 2 roky skrz zastupovanie, ze ako sa pozera keby som teraz uzavrela dodatok na zmenu v pracovnej zmluve kde by bola znova DU na dalsie dva roky a uz nie ako zastup. PZ na dobu neurcitu nepripada do uvahy. @lilianka28 @babovka2321 @mogaa @lienockak @kitycat
@orbitka3305 tak jasne že ťa vedia preradiť na inú pozíciu a tým pádom pôvodnú zmluvu ti ukončia a dajú ti novú zmluvu k tomu druhému miestu.....ale s tým samozrejme musí súhlasiť zamestávateľ teda že ťa bude chcieť preradiť na inú pozíciu.....ak tam už má vybratého iného človeka alebo ťa chce na pôvodnom mieste, tak smola....
On s tym nema problem. Ide len o to, ci sa to skutocne bude ratat ako druhy PP na DU klasicku nie zastup. Ci nejde o retazenie. Lebo opacne z klasickej DU na DU ako zastup nie je problem to sa bezne deje. Ale takto neviem, ani som to nikde nenasla. Lebo pre príklad DU na 2 roky a potom dalsia pracovna zmluva znova na DU proste nie je mozna. To ze sa ukonci povodny PP neznamena ze zaciname s cistym stitom.

Ja nejako nechapem.. Spatne chces menit zadanie pracovnej zmluvy?