Pracovný úraz bez PN

de21062011
7. dec 2018

Dobrý deň, keďže sa v tomto vôbec neorientujem.. musím sa spýtať. Stal sa mi pracovný úraz a v papieroch mi bol určený denný vymeriavací základ ktorý bude ponížený o 10% - moja miera zavinenia. Priblížila som k tomu lekársky posudok s diagnózou otras mozgu. Keďže som pn nebola, čo mi bude vlastne vyplatené? Vďaka

simonkazga
7. dec 2018

@de21062011 opravte ma ak sa mylim, ale u nas vo firme plati, pokial poskodeny nie je PN minimalne 3 dni a viac, nie je ani registrovany pracovny uraz a nic sa nevyplaca.

alicka850
7. dec 2018

Ja som vypisovala papiere mojej pacientke na pracovny uraz, doba liecenia bola cca 10 dni, brala si dovolenku na liecbu. V papieroch treba vypisat dobu liecenia, ak nebol pacient na pn davam tam datum urazu a ako ukoncenie datum poslednej kontroly /zvycajne chirurgickej/. Peniaze pani vyplatili, takze podmienka PN zrejme nie je nutna- otazka je, ci to nema zamestnavatel nejako osetrene v zmluve. Peniaze sa rataju na zaklade bodov, ktore sa prideluju podla diagnozy, vypisuje obvodny lekar.Jeden bol je nejake % z priemernej mzdy, presne je to definovane v zakone a kazda diagnoza ma prideleny pocet bodov, tiez sa da najst v zakone.