Pracujem v UK, rodiť chcem na SK
Dobrý deň prajem, som Slovenka žijúca v UK. Pracujem v UK už druhí rok cez agentúru (pretože som nemala záujem o zmluvu), no situácia sa zmenila od 1. Novembra dostanem full time zmluvu ale zistila som že sa nám s priateľom pošťastilo a som tehotná v šiestom týždni. S priateľom chcem ísť nastalo na Slovensko a tam by som chcela aj rodiť. Je tu prosím vás niekto kto by mi vedel poskytnúť informácie a poradiť čo by asi bolo najlepšie? Keďže na Slovensku mi nárok na materskú nevzniká? A kedy to oznamit zamestnávateľovi? (pracujem v sklade čiže myslím na to ze nemôžem to tajiť do nekonečná). Čítala som všelijaké diskusie a články ale nič aktuálne tak ak by sa našiel niekto kto by mi vedel poradiť ohľadom materskej atď. Budem veľmi vďačná. Ďakujem

Ja osobne keby som sa chystala takto tehotná odísť, tak by som počkala do UK materskej, lebo je vyssia, mala som kolegyne, ktoré počkali a pracovali prípadne boli pn kým im nezačala UK materská, odleteli nazad s tým že mali vybavené poberanie Maternity pay plus viem že si vybavovali aj preplatenie zdrav. starostlivosti tuším na SK (pôrod a veci okolo toho) ale to presne neviem ako funguje, ale ostali teda doma, poberali UK materskú a potom prísť na otočku nazad keď tak všetko porušiť a začať poberať rodičovský príspevok na sk čo je tuším okolo 200€ mesačne. Nemám presne údaje lebo som to nezistovala ale tak nejako by som to urobila ja 😉