icon

Právna rada pre ublíženie na zdraví o odškodnenie

25. jún 2024

Ahojte, potrebujem sa poradit. Nejde konkretne o mna ale chcem pomoct co najviac. Neplnolety utocnik (17 rokov) napadol plnoleteho (18) ktory je vsak stale student. Bola to dost skareda zlomenina nosa, trestne oznamenie podane a utocnik sa ku vsetkemu neskor priznal. Mna zaujima ake ma poskodeny moznosti kedze je student, prisiel o brigady na leto a moznost zarobit si peniaze. Doba liecenia tych 42 dni bude, kedze dostal celou silou uder do hlavy a potom kopanec do hlavy. Nos bol napravany na 4 krat, je to cerstve takze zatial nemame ine info k dispozicii, ak niekto mate skusenost s niecym podobnym budem rada ak zazdielate🙂 Pripadne ak tu je nejaky pravnik alebo nejakeho poznate😊
Ak mi tu niekto chce pisat ze spekulujeme a chceme peniaze a odskodne, ano chceme rovno si odpustite hlupe komentare. Chlapec bol napadnuty doslova za to ze presiel okolo a nebol jediny v priebehu jedneho vikendu.

alickapusinka
25. jún 2024

To na súd vám bude treba znalecký posudok koľko bol liečený a čo sa mu stálo. Skús právnikov na medicínske právo Judr Ivan Humeník je v Košiciach alebo Judr Peter Koscelanský je v Nitre oni sú na medicínske právo právnici.

natalienka12
26. jún 2024

V trestnom konani si uplatnite nahradu skody do skoncenia vysetrovania. V znaleckom posudku bude bodove ohodnotenie. Nahradu za stratu na zarobku len cestou civilneho procesu. Odporucam angazovat advokata. ( pravna rada od judr. )

mistymay33
26. jún 2024

Este ani nevies kolko bude doba liecenia, takze tazko radit. Aby si nebola prekvapena, ze to bude menej ako 42 dni. Mozes si uplatnit nahradu skody v trestnom konani, ale skor si myslim, ze ta poslu na civilne konanie. Ale kedze poskodeny nepracoval, bol len student, tak by som pri nasich sudoch vela neocakavala, lebo vlastne onziadny zarobok neprisiel, ale prisiel len teoreticky o moznost zarobku na brigade.

kaktusik007
26. jún 2024

ma podpisane lukrativne zmluvy ohladne brigad? je to fotomodel, co stratil kontrakty?

nahradu skody co sa tyka usleho zisku / zarobku bude potrebne hodnoverne preukazat.

inak klasika - bolestne a stazenie spolocenskeho uplatnenia podla 437 - len rok uz neviem 🤷🏼‍♀️