icon

Prebratie dôchodku, keď je matka v nemocnici

mamicka70
1. feb 2018

ako je to s prevratim dochodku mamki ked je v nemocnici a chcem. prebrat dochodok dakujem

Strana
z2
janci05
2. feb 2018

Ale prečo to všetko riešiť len cez poštu. Však v mojom prvom príspevku sa píše, že to splnomocnenie sa vybavuje na Sociálnej poisťovni, ktorá dôchodok posiela, tak sa treba obrátiť tam ak na pošte autorka neuspela.

katarinamarkova
2. feb 2018

no vy ste tomu dali všetky 🙂.......
- všimli ste si niektorá z vás, že tá super úžasná kartička má uvedené ,,neobmedzene,, - do - dátum? nie - ukon?
- poštárka nemá čo rozhodovať kto má na peniaze z dôchodku oprávnenie! takýmto svojvolným zachádzaním riskuje basu.
- ten čo písal, že poštárka má len možnosť poslať dôchodok do nemocnice - to si fakt neviem predstaviť ako by reálne fungovalo, to mi vysvetlite.
- že doma spísať splnomocnenie??? bez overenia.....tomu fakt niekto verí? 🙂
také ps:
- notár - príde aj do nemocnice, spíšete splnomocnenie - notársky overené na dané úkony - a dôchodok vyberiete na pošte, v banke - aj keď nie ste disponentom na účte!
jednoduché? nie?

žiadne riešim cez poštu, nemocnicu, poštárku, sociálnu poisťoťovňu, nemocnicu........

janci05
3. feb 2018

@katarinamarkova Soc. poisťovňa takéto prípady rieši, však tu to je jasne napísané

O ustanovenie osobitného príjemcu treba požiadať Sociálnu poisťovňu písomne. Žiadosť môže poslať poberateľ dôchodku alebo osoba, ktorá sa má stať osobitným príjemcom, na adresu: Sociálna poisťovňa, ústredie, Ul. 29. augusta 8 – 10, 813 63 Bratislava 1. Obsahom žiadosti musia byť identifikačné údaje a písomný súhlas osobitného príjemcu aj dôchodcu, dátum a vlastnoručné podpisy. Zároveň je nutné priložiť aj potvrdenie ošetrujúceho lekára preukazujúce zlý zdravotný stav, ktorý znemožňuje poberateľovi dôchodku preberať výplatu dôchodku. Ak sa dôchodca zo zdravotných dôvodov nemôže podpísať, je potrebné, aby ošetrujúci lekár túto skutočnosť taktiež potvrdil. Pomocné tlačivo písomného súhlasu s časťou pre potvrdenie lekára je k dispozícii v každej pobočke a v ústredí Sociálnej poisťovne.

katarinamarkova
3. feb 2018

@janci05 viem vidím 🙂 ale....
nie je jednoduchšie, rýchlejšie - zobrať notára do nemocnice a za pár minút má pani vybavené splnomocnenie či na preberanie dôchodku či na iné úkony, ktoré môže robiť za pani počas toho ako je v nemocnici.
nemusí čakať xy dlhú dobu na odsúhlasenie soc. poisťovne
nemusí behať po lekároch, ktorý majú potvrdzovať zdr. stav
nemusí behať na soc. poisťovňu
a to všetko s nečakaným výsledkom schválenia či neschválenia zo strany soc. poisťovne.

ja chápem že áno, ide to aj takto.
ale prečo všetko takto zbytočne komplikovať, keď veci idú spraviť omnoho jednoduchšie? rýchlejšie? efektívnejšie?

janci05
4. feb 2018

@katarinamarkova Aj mne je jasné, že s notárom by to bolo rýchlejšie, len neviem či to bude pošte takto stačiť. Ide predsa o peniaze. Nakoniec budú aj tak chcieť od doktora to potvrdenie zdravotného stavu a budú na tom rovnako ako keby si zašli na sociálku po to tlačivo. Však hádam chodia mamu do nemocnice navštevovať, tak by to nemal byť problém potvrdiť to doktorom. A nakoniec, notár to nebude robiť zadarmo a niečo si vypýta.

katarinamarkova
4. feb 2018

@janci05 ide o peniaze? jasné! preto treba plnú moc od notára! nie tak ako tu bolo niekde písané že doma napísať 🙂 .......na plnú moc prevedieš miliony prepíšeš celé firmy.....prečo by pošta nemala vyplatiť 400€??? dôvod?
aké potvrdenie o zdravotnom stave potom kto bude chcieť? notárovi stačia dva podpisy a dva doklady totožnosti.
jasné že to nebude robiť zadarmo. ty chodíš do práce zadarmo?
ale stále je to najrýchlejšie najjednoduchšie riešenie.
ale mne je to v podstate šuma fuk nech si behá po úradoch a lekároch kto ako chce. Pre mňa dovolenka tam, dovolenka sem na behačky po úradoch a čakanie xy dní na vyjadrenie zo soc. poisťovne je fakt drahý nezmysel. zatiaľčo polhodinka s notárom kľudne aj poobede po práci v nemocnici je rýchle a konečnom dôsledku aj omnoho lacnejšie riešenie.

ja ťa presviedčať nejdem. mne je skutočne jedno ako si kto život zbytočne komplikuje. áno dá sa to aj komplikovane a draho. prečo ale? nechápem.

janci05
4. feb 2018

@katarinamarkova Ja si myslím, že pošta by mohla mať s tým problém, lebo ona je len sprostredkovateľom na výplatu peňazí, ale posiela ich soc. posťovňa, tak preto. Mne je to tiež jedno ako si to nakoniec autorka vyrieši. Stačí sa teda ísť opýtať alebo zavolať na poštu či to bude stačiť od notára a je to.

1stefi121
3. nov 2019

@cecilia68 ta modra kartička nefunguje na preberanie penazi je to lken na uradne zasielky do valstnych ruk nič ine pracujem na pošte vyplacam dochodky a tiež by som nedala nedam sa sprace vyhodiť ...ak nieste na kvitančnom liste uvedena ako iny prijimateľ napr. preto že dotyčny dochodca napr. nemože pisať je napr. po poražke ..atd. mate smolu treba si to v ybaviť na socialnej poisťovni ale otvoriť učet a mať dispozične pravo k učtu vtedy sa k peniazom dostenet lahko inač smola...

1stefi121
3. nov 2019

@katarinamarkova poštarka nema pravo rozhodovať komu vyplatiť peniaze z dochodku no ojamila nikto sa neda vyhodiť z prac kvoli dochodku ... ja pracujem na pošte a vyplacam aj dochodky a vermi ani ja by som nevyplatila do hodiny mam vypoved istu ... na kvitačny list sa podpisuje dochodca ktoremu dochodok patri pospisi sa pristne kontroluju či to prebral dochodca alebo nie a už po nas idu ....ak nema stanoveneho manžela/ manželku na kvitačnom liste dochodku tak ma dcera syn brat a neviem kto ešte ma smolu peniaze nedostane ...a ak by to tak vyplatila akakolvek poštarka ma isty vyhadzof a trestne oznamenie na krku....treba si na socilanej poisťovni vybaviť žiadosť ineho prijimateľa lebo dotyčnemu dochodcovi nedovoluje zdr. stav preberať dochodok a soc. poisťovna to nasledne doruči slov. pošte... atka sa dochodok vyplati inemuprijimateľovi...inač smola...

Strana
z2