Prečo chýba parcela na katastrálnej mape?
Ahojte, mam pozemok o veľkosti 800m2 a dala som na kataster žiadosť o zápis stavby o výmere 150m2.
Dnes som si pozrela mapku na zbgis a LV a nová parcela stavby nie je zakreslena na mapke. Je tam zobrazené momentálne pôvodne číslo parcely, ale výmera je o 150m2 menšia. Ukazuje iba 650m2.
Prečo nezakreslili stavbu do mapky? Upravili, znížili veľkosť pôvodnej parcely a nezakreslili novú parcelu domu. V čom môže byť problém?
Tak asi ste do katastra nedali zaevidovať nový geometrický plán, ktorým ste tie zmeny urobili.
@anonym_3ef82d samozrejme ze som ku žiadosti pridala nový GP. Bez neho by nevedeli ani o koľko upraviť veľkosť pôvodnej parcely.
@anonym_3ef82d samozrejme ze som ku žiadosti pridala nový GP. Bez neho by nevedeli ani o koľko upraviť veľkosť pôvodnej parcely.
@anonym_autor nie je to nieco s tym "overena / neoverena" parcela? Teda ze sa to zobrazi po kolaudacii az? Teraz pri vypise z katastra (mapky) by to ukazalo cervenu parcelu (akoze ju eviduju, ale este nie je finalna... co bude az po skolaudovani?)
Pozeráš stavbu podľa parcelného čísla?
Pozeráš stavbu podľa parcelného čísla?
@koniarova na mapke sa nezobrazuje, ale keď si stiahnem LV, tam je už uvedená.
Žeby mapy aktualizovali neskôr? Alebo?
@anonym_autor a hľadáš podľa čísla parcely aj na mape?
@koniarova nie
Ako to vyhľadať?
Aj keď si na LV klikneš na parcelu, dá sa zobraziť na mape
@koniarova zobrazilo mi tu novovytvorenu parcelu o výmere 150m2. Ale na mape mi ju nechce zobraziť, nájsť. Prečo?
@anonym_autor Údaje v katastri sa aktualizujú rýchlejšie, ako vektorová mapa. Zápis do mapy trvá dlhšie, ako zapísať údaje v katastri (napr. LV).
Počkaj ešte týždeň - dva a priebežne sleduj mapu. Ono sa to o pár dní objaví.
@anonym_autor pošli mi do správy LV
@koniarova zrejme je to tým, že sa aktualizujú v sobotu. Dúfam, že to v sobotu nabehne. Ďakujem za pomoc
uplne jednoducha odpoved, je to tak x rokov. treba pockat
lebo SPI a SGI nie su aktualizovane v tom istom momente

Tak asi ste do katastra nedali zaevidovať nový geometrický plán, ktorým ste tie zmeny urobili.