icon

Prečo exekútor nesiahol na mzdu a ďalšie nehnuteľnosti?

25. okt 2025

Ahojte. Pokúsim sa to skrátiť Dom v ktorom som vzrástla mala na sebe iba mama, lebo babka jej naň dala časť peňazí. Bol už vtedy postarší naši ho mali renovovať. Naši nikdy neboli zosobášení. Mama má obšírnu rodinu. Otec vyrastal v detskom domove, nemá nikoho.Kedysi bol baník ale potom si už ťažko hľadal prácu mal aj zdravé problém a k tomu sa pridal alkohol. Naši sa rozišli a otca vysťahovala do letnej kuchyne. Neskôr si mama našla iného a my sme sa sťahovali k maminmu partnerovi. Otec zostal v dome, a pravidelne sme ho navševovali. Teraz som už dospelá nebývam doma, ale s priateľmi v nájme
Neviem ako, a kedy ale mama si nahromadila dlhy ale mne sa zdá že naschvál nesplácala, mne sa to celé nezdá. Jej partner zarába nadštandardne. Načo je to bolo. Robí operátormi výrobky vo fabrike, že by exekútor nesiahol na mzdu, ale nariadil exekúciu domu. Pred týždňom bola dražba a otec sa musí do konca mesiaca vysťahovať alebo platíť nájomné, za tú jednu miestnosť bez vodovodu, kúpeľne kanalizácie neadekvátnu sumu, tá cena je bez energií, kúri si v priecke. Keď som sa na to pýtala mami, tak povedala že tak mu treba. Otec a dražbe nevedel ani o dlhoch mamy. Aký je tak6 je ale je to môj otec.
Ako je možné že exekútor radšej siahnite na roky neobývaný chátrajúci dom, a nesiahne na mzdu, na ďalšie nehnuteľnosti ktoré vlastní mama.

vevebono
25. okt 2025

A pracuje tvoja mama?

anonym_3f3c6f
25. okt 2025

@anonym_autor Mama musí mať veľké dlhy, keď prišlo k exekúcii domu to nevznikne za pár mesiacov musela mať veľa výziev.A otec je len podnajomnik, takže bude musieť odísť.A prečo tak exekútor konal neviem možno má mama iné nehnuteľnosti napísané na niekoho iného
Ako vieš, že mama niečo nespláca aj z výplaty?ale škoda domu nech bol akýkoľvek.Mama je nezodpovedná po mne potopa...

autor
25. okt 2025
@vevebono

A pracuje tvoja mama?

@vevebono áno, veď píšem že robí vo fabrike operatorku

autor
25. okt 2025
@anonym_3f3c6f

@anonym_autor Mama musí mať veľké dlhy, keď prišlo k exekúcii domu to nevznikne za pár mesiacov musela mať veľa výziev.A otec je len podnajomnik, takže bude musieť odísť.A prečo tak exekútor konal neviem možno má mama iné nehnuteľnosti napísané na niekoho iného
Ako vieš, že mama niečo nespláca aj z výplaty?ale škoda domu nech bol akýkoľvek.Mama je nezodpovedná po mne potopa...

@anonym_3f3c6f nie, nie je na nikom inom, všetko čo zdedila.po babke je stále na jej.mene

vevebono
25. okt 2025

Podľa mňa jej musel siahnuť na plat. Ktohovie, tuto odpoveď ti da asi len mama.

anonym_3f3c6f
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3f3c6f nie, nie je na nikom inom, všetko čo zdedila.po babke je stále na jej.mene

@anonym_autor toto nebudú jedine mamine dlhy.Tak sa zbavila toho čo ma najmenšiu hodnotu.Nebudu jej sťahovať 200 eur z výplaty x rokov, ale predá sa dom.Treba sa mamy spýtať v akej výške má dlhy, aby neprišla časom o ostatný majetok.To, že otcovi vyrubili nájomné je účelové, aby ho dostali preč.

anonym_e95707
25. okt 2025

Skús si tu vyhľadať mamine dlhy https://obcan.justice.sk/pilot/poverenia/

anonym_8a946b
25. okt 2025

@anonym_autor otec sa asi k mame správal "pekne" a ako sa vraví, karma je zdarma. Mama ho tam nechala bývať x rokov, pravdepodobne za nejaký smiešny peniaz, ak jej vôbec niečo platil... Asi jej došla trpezlivosť a niekto jej šikovne poradil. Tiež nevidím dôvod, prečo by sa o neho mala starať po celý jeho život, on bol evidentne naučený, že "niekto sa postará", aj keď mama mala už dávno svoj život. Môžeš prevziať štafetu v starostlivosti. Do mamkinho platu ťa nič, či z neho berie exekútor, alebo nie... Za mňa mamka mu ako ex-partnerovi doteraz pomohla až až.

autor
25. okt 2025
@vevebono

Podľa mňa jej musel siahnuť na plat. Ktohovie, tuto odpoveď ti da asi len mama.

@vevebono ona sa na túto tému baviť nechce. Mne známa čo sa do toho vyzná, povedala že keď sa pravidelne posielajú peniaze z výplaty tak exekútor nesiahne na majetok. Nový majiteľ kúpil dom na smiešne peniaze. A pýta vyššie nájomné ako sú v tej obci v byte už z energiami. Len žial tam nie sú teraz prázdne byty.

autor
25. okt 2025
@anonym_3f3c6f

@anonym_autor toto nebudú jedine mamine dlhy.Tak sa zbavila toho čo ma najmenšiu hodnotu.Nebudu jej sťahovať 200 eur z výplaty x rokov, ale predá sa dom.Treba sa mamy spýtať v akej výške má dlhy, aby neprišla časom o ostatný majetok.To, že otcovi vyrubili nájomné je účelové, aby ho dostali preč.

@anonym_3f3c6f keby jej stiahli rok po 200 tak by už bolo všetko splatene. Celý jej dlh bol splatený. Ona sa ide vydávať za priateľa

autor
25. okt 2025
@anonym_8a946b

@anonym_autor otec sa asi k mame správal "pekne" a ako sa vraví, karma je zdarma. Mama ho tam nechala bývať x rokov, pravdepodobne za nejaký smiešny peniaz, ak jej vôbec niečo platil... Asi jej došla trpezlivosť a niekto jej šikovne poradil. Tiež nevidím dôvod, prečo by sa o neho mala starať po celý jeho život, on bol evidentne naučený, že "niekto sa postará", aj keď mama mala už dávno svoj život. Môžeš prevziať štafetu v starostlivosti. Do mamkinho platu ťa nič, či z neho berie exekútor, alebo nie... Za mňa mamka mu ako ex-partnerovi doteraz pomohla až až.

@anonym_8a946b ty si bývala s nami že vieš ako sa otec správal k mame?

bomba36
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak píšeš že bol okrem iného alkoholik, zrejme to nebolo úplne príjemné spolunažívanie, či snáď áno? A ak mama nehnuteľnosť zdedila a navyše ani neboli zosobášení, tak pán otec nemá na ňu žiaden nárok.

autor
25. okt 2025
@bomba36

@anonym_autor tak píšeš že bol okrem iného alkoholik, zrejme to nebolo úplne príjemné spolunažívanie, či snáď áno? A ak mama nehnuteľnosť zdedila a navyše ani neboli zosobášení, tak pán otec nemá na ňu žiaden nárok.

@bomba36 píšem že mama zdedila jeden dom po babke ale na tú nehnuteľnost exekútor nesiahol. Mama bola doma so mnou a všetky opravy domu šli z toho čo otec zarobil. Potom 10rokov žili oddelene. následne sme sa odsťahovali

anonym_8a946b
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie, ale to nič nemení na tom, že sa môžeš o otca postarať, ak ti na ňom záleží. Mame na ňom nezáleží, ako vidíš.

autor
25. okt 2025
@anonym_8a946b

@anonym_autor nie, ale to nič nemení na tom, že sa môžeš o otca postarať, ak ti na ňom záleží. Mame na ňom nezáleží, ako vidíš.

@anonym_8a946b študujem a pracujem zároveň , myslíš si že keby som mala na samostatné bývanie , bývala by som v niekoľkými priateľmi v nájme?

anonym_8a946b
25. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_8a946b študujem a pracujem zároveň , myslíš si že keby som mala na samostatné bývanie , bývala by som v niekoľkými priateľmi v nájme?

@anonym_autor no, dalo by sa, napríklad by si prestala študovať, začala pracovať naplno, plus cez víkendy brigáda, otcov dôchodok do toho, na nejakú garsónku by to vyšlo... Ale - úprimne? Ja by som to pre otca nespravila. Takže, ani sa ti nečudujem, keď zase napíšeš, prečo sa to nedá. Tak uvidíte, ako to celé dopadne, no čo už. Ale na mamu by som sa nejak extra nehnevala, má právo nestarať sa o otca, nech ti to príde akokoľvek kruté.

autor
25. okt 2025

tak sa nečuduj, lebo otec ešte nemá vek na dôchodok. Mama sa nijakým spôsobom nestarala o otca, Otec vždy platil čo bolo treba, ak mal dal aj nad rámec.

deedol
25. okt 2025
@anonym_autor

@bomba36 píšem že mama zdedila jeden dom po babke ale na tú nehnuteľnost exekútor nesiahol. Mama bola doma so mnou a všetky opravy domu šli z toho čo otec zarobil. Potom 10rokov žili oddelene. následne sme sa odsťahovali

@anonym_autor tak na ktoru nehnutelnost siahol? na ten mini domcek, v ktorom byval doteraz otec? trocha som sa v tom stratila.

autor
25. okt 2025

aj ten, s tým v jednom dvore je menší rodinný dom, v ktorom som vyrastala. Otec býva roky iba v letnej kuchynke.

anonym_7b249f
25. okt 2025

Možno sa tak mama s exekútorom dohodla? Píšeš, že keby mame sťahoval mesačne 200€ , tak do roka by to mala splatené, to znamená, že má dlhy vo výške 2400€ ? A dom sa vydražil pod cenu, čiže hodnota domu bolaax 2400€, keďže exekutor siahne len na majetok vo výške dlhu... Prečo by mama mala platit mesačne 200€ , keď sa môže vzdať starej haraburdy, ktorú nepotrebuje?
Otec nepracuje, ale nemá dôchodkový vek? Z čoho žije z dávok? Ako socka v letnej kuchyni? Sorry, ale za 10 rokov si nevedel nájsť prácu a dôstojné bývanie? A mama má radšej platit mesačne 200€ len aby mal jej ex kde bývať?

autor
25. okt 2025

Tebe je možno normálne že chlap investuje do nehnutelnosti patrnerky celé roky kým ona je materskej s detmi a ked sa ich cesty rozidú tak zoastane ,,s holým zadkom,, keby to bolo opačne tak by každá inak písala. Načo by si niečo hladal, ked boli dohodnutý s mamou inak.
Otec je v súčastnosti na PN ale z úradu práce, snažili sme sa ale invalidné mu nevyšlo dostal iba 35%. Na jeho dg dali málo bodov, pričom niekedy je na tom zdravotne dosť zle. Naposledy pracoval tento rok do jary ako kurič. Pred kovidom pracoval v zahraničí ale robil iba pomocné práce,

anonym_e3c65f
26. okt 2025

za 10 rokov mohol našetriť a ísť do podnájmu, kde by mal kúrenie aj teplú vodu, alebo byť časť roka v robotníckej ubytovni, divné je, že chce zostať v polorozpadnutom dome a ty ho v tom ešte podporuješ najmä ak má zdravotné problémy, mama túto povinnosť postarať sa o neho už dávno nemá

vevebono
27. okt 2025

Otec mal možnosť žiadať si, čo do domu vložil. To, ze tuto možnosť nevyužil, zrejme kvôli deťom, tak žiaľ. Každopádne prešla dosť dlhá doba, aby sa postavil na nohy sám. Teraz uz ma obmedzené možnosti. Ak pracuje, alebo vie pracovať, poradila by som prácu s možnosťou ubytovania. Veľké fabriky to majú, aj ked cez agentúry. Ale mal by zabezpečený prijem, aj strechu

autor
27. okt 2025
@vevebono

Otec mal možnosť žiadať si, čo do domu vložil. To, ze tuto možnosť nevyužil, zrejme kvôli deťom, tak žiaľ. Každopádne prešla dosť dlhá doba, aby sa postavil na nohy sám. Teraz uz ma obmedzené možnosti. Ak pracuje, alebo vie pracovať, poradila by som prácu s možnosťou ubytovania. Veľké fabriky to majú, aj ked cez agentúry. Ale mal by zabezpečený prijem, aj strechu

@anonym_e3c65f
@vevebono pred kovidom pracoval v zahraničí, mal našetrené , a čo našetril dal bratovi, on akurát potreboval rozbehnúť podnikanie a kúpiť auto.
Otec povedal že keby vedel že takú čiastku mama dlzí nebankovke, tak to zaplatí hoci aj na splátky za ňu ale takto je to podraz, a mama a porušila dohodu