Prečo mi nebol schválený opatrovateľský príspevok?
Dobrý deň prosím vás chcem sa spýtať, nemáte skúsenosť niekto mi poradiť, neschválili mi opatrovateľský príspevok, či sa mám odvolať. Syn má strednú retardacia pertheas, a pomočovanie.
Mas tam vsetky osobne udaje maloleteho dietata preboha, vymaz si to
to teraz ide po novom, ale podla mna máš tam opatrovatelsku službu
zober rozhodnutie a chod na urad nech ti to presne vysvetlia
stupen odkazania máš ktorý ?
@sara07 ma tam III. stupen odkazanosti
@sara07 ma tam III. stupen odkazanosti
@anonym_25bfe8 nevedela som že tam ma viac stran
ja som pochopila že nema narok na parkovaci preukaz, auto alebo nejako kompenzacie
ma narok na ztp preukaz so sprievodcom
a dalej osobne som ako jelen, predtym tato čast bola jasnejšie pisana
ked po novom si opatrovany vybera či bude v ds, stacionar alebo doma opatrovany
neviem nie som zorientovana teraz, asi by som šla normálne si dat vysvetlit čo tam pišu
@anonym_25bfe8 nevedela som že tam ma viac stran
ja som pochopila že nema narok na parkovaci preukaz, auto alebo nejako kompenzacie
ma narok na ztp preukaz so sprievodcom
a dalej osobne som ako jelen, predtym tato čast bola jasnejšie pisana
ked po novom si opatrovany vybera či bude v ds, stacionar alebo doma opatrovany
neviem nie som zorientovana teraz, asi by som šla normálne si dat vysvetlit čo tam pišu
@sara07 presné ani ja som tomu, nerozumela, ale je tam napísané že nemá nárok na peňažnú pomoc pritom tam, píšu že je ťažko zdravotne postihnuty
@sara07 presné ani ja som tomu, nerozumela, ale je tam napísané že nemá nárok na peňažnú pomoc pritom tam, píšu že je ťažko zdravotne postihnuty
@inuska1155 a ešte tam píšu, je milý usmievavý. Ale oni ho ani nevideli takže, keď sa choré dieťa alebo dospelý usmieva. Tak nemá nárok lebo sa usmieva, a je zdravý 🤔
@sara07 tretí a štvrtý stupeň je peňažná pomoc takže, nemám nárok na nič, a auto som ani nežiadala ani nechcem.
@anonym_25bfe8
@anonym_25bfe8 veď som to gumovala keď som to pridávala
@anonym_25bfe8 ako to vymažem
Požiadaj adminov o vymazanie témy a pridaj znovu s tým, že cez údaje daj papier.
@anonym_25bfe8 ako to vymažem
@inuska1155 po novom už neziadas konkretnu pomoc (parkovací, auto, peňažný príspevok, ošatenie..), ale podavas žiadosť a oni majú v integrovanom posudku rozhodnúť, na čo máte nárok a nepriznali teda nič, iba tzp preukaz so sprievodcom. Odvolať sa určite odvolaj, máš na to právo. Ja som to riešila nedávno, ale teda podala som ešte v starom systéme do augusta, takže toto nové som nemala. Synovi priznali parkovací preukaz, príspevok na ošatenie a tzp preukaz so sprievodcom, napísali , že má 90% mieru postihnutia, a peňažný príspevok aj na odvolanie nepriznali, podľa vyjadrenia starostlivosť o syna je rovnaká ako o bežné normo dieťa, človek sa akurát rozčúlil nad tými vyjadreniami. Ale konsolidácia v praxi.. držím palce
@sara07 tretí a štvrtý stupeň je peňažná pomoc takže, nemám nárok na nič, a auto som ani nežiadala ani nechcem.
@inuska1155 teraz to dávaju naraz čo je nie je narok
aj ked uprimne aj ked podla zakona maš narok tak ti nedaju nič, vela ludi radšej ani nepyta kompenzacie aby im nezobrali opatrovatelsky
záleží aj čo maš napisane v spravach,
oni popisali stav v akom bolo dieta ked ho videli, pripadne im to do odvolania napíš že dieta ani nevideli takže nevieš z kade maju tuto info
jasne napíš že nežiadaš o auto, kompenzacie ale opatrovatelsky z toho a toho dôvodu, popiš ako ste na tom aky ma režim , kde chodi atd
dieťa má 12 r , je školopovinné kde je teraz? chodí do špec. školy alebo je v škole celý deň? aby si ty dostala opatrovateľský dieťa môže byť v škole max. 4 hod.
píšu že dieťa má ísť do denného stacionára - v našom meste ani nie sú denné stacionári.
@inuska1155 4 a 5 stupeň je peňažná pomoc. Ty máš 3, takže nič. A TZP s tým nič nemá. Ty poznáš diagnózy svojho syna, ty vieš co zvláda a co nie. Chod na úrad a pýtaj si, ako ho obodovali úradníčky. Podľa toho vies napísať odvolanie.
Keďže dieťaťu priznali III. stupeň odkázanosti, nevzniká nárok na OP.
Požiadaj adminov o vymazanie témy a pridaj znovu s tým, že cez údaje daj papier.
@anonym_7cdc3b teraz chodí do školy
@januska12323
@januska12323 ako ich požiadam, ja neviem kto je admin pane bože 🙄
dieťa má 12 r , je školopovinné kde je teraz? chodí do špec. školy alebo je v škole celý deň? aby si ty dostala opatrovateľský dieťa môže byť v škole max. 4 hod.
píšu že dieťa má ísť do denného stacionára - v našom meste ani nie sú denné stacionári.
@anonym_7cdc3b chodí do školy špeciálnej triedy
@anonym_7cdc3b chodí do školy špeciálnej triedy
@inuska1155 ako je dlho? 4 hod? ak dlhšie tak ti opatrovateľský nedajú.
aby si dostala opatr. dieťa nesmie byť v škole dlhšie ako 4 hod.
@anonym_7cdc3b škola už neplati nie ako dlho nie je dlho v nej ?
@anonym_7cdc3b to nie je pravda. Pokojne môže chodiť cely deň.
@anonym_7cdc3b toto už dávno neplatí. Dieťa môže byť v škole celý deň aj do družiny môže chodiť.
@anonym_7cdc3b to nie je pravda. Pokojne môže chodiť cely deň.
@anonym_a664d9 Tak potom má každé mesto iné podmienky. U nás to je presne takto. Osobná skúsenosť.
Načo by bol autorke opatrovateľský keď dieťa chodí normálne denne do školy na viac ako 4 hod.? čo by robila doma? Začo by brala eurá? O dieťa je postarané v škole, ona kľudne môže do práce. Takých by bol veľa čo by aj doma sedeli a peniaze brali a dieťa by poslali do školy na celý deň hoc aj do špec. triedy alebo školy.
@inuska1155 dieťa podľa tohto posudku nemá nárok na neformálne opatrovanie čiže doma.
Môžeš sa odvolať.
@anonym_7cdc3b toto už dávno neplatí. Dieťa môže byť v škole celý deň aj do družiny môže chodiť.
@bosorkabb A začo chceš potom brať opatrovateľský. Však ak máš dieťa v škole - je jedno v akej tak potom môžeš chodiť do práce. Čo chceš vlastne robiť doma? Čakať dieťa?
U nás aj deti z detského domova chodia len na 4 hod. Po 4 hod. zo školy naspäť do DD.
@inuska1155 napíš do Jednotky - televízie . Relácia "Občan za dverami".
Tam riešia takéto prípady čo sa ľudia sťažujú. A neraz sa aj rýchlo vyriešia.
@anonym_a664d9 Tak potom má každé mesto iné podmienky. U nás to je presne takto. Osobná skúsenosť.
Načo by bol autorke opatrovateľský keď dieťa chodí normálne denne do školy na viac ako 4 hod.? čo by robila doma? Začo by brala eurá? O dieťa je postarané v škole, ona kľudne môže do práce. Takých by bol veľa čo by aj doma sedeli a peniaze brali a dieťa by poslali do školy na celý deň hoc aj do špec. triedy alebo školy.
@anonym_7cdc3b ja neviem čo si týmto chcela povedať.
Zákon platí na celom území Slovenska. A ak máš pocit že úradník ho neovláda a nekoná podľa neho,máš možnosť sa informovať u jeho nadriadených vrátane ministerstva. Tam ho hneď usmernenia.
A dieťa má právo navštevovať školu a vzdelávať sa tak ako iné deti.Čo robí vtedy jeho rodič nie je podstatné
A už duplom keď si plní povinnú školskú dochádzku.
To že tebe sa to nepáči predsa neznamená že zmenia zákon.
@anonym_7cdc3b ja neviem čo si týmto chcela povedať.
Zákon platí na celom území Slovenska. A ak máš pocit že úradník ho neovláda a nekoná podľa neho,máš možnosť sa informovať u jeho nadriadených vrátane ministerstva. Tam ho hneď usmernenia.
A dieťa má právo navštevovať školu a vzdelávať sa tak ako iné deti.Čo robí vtedy jeho rodič nie je podstatné
A už duplom keď si plní povinnú školskú dochádzku.
To že tebe sa to nepáči predsa neznamená že zmenia zákon.
@bosorkabb Kto píše o zmene zákona. Kde to čítaš.
@anonym_7cdc3b a vieš o nejakej praci kde ju zoberu na 4 hod a môže popri tom behat k mudr na rozlične kontroly ?
prečo by mala robit na 4 hod , mysliš že sa z toho da vyžit ?
dobre tak nech matka ide do prace na 8 hod a ten zvyšok nech sa postara štát , lenže tieto deti v družinach nechcu, ani lyžiarskych, vyletoch nikde... takže je dieta doma