Prečo mi prišiel preplatok z VšZP?
Ahojte, prišiel mi preplatok z VšZP 160e. Vie niekto za čo to je , prečo? Nikdy mi nič také neprišlo ani som o nič nežiadala
stiahnuť oficialnu appku ... tam je sekcia "poistné" - platitelia a poistné - tam si viete pozrieť k aktuálnemu dňu saldo - zostatok poistného. Ale šíri sa už dlhodobo podvod s preplatkom. Kontaktovať priamo VšZP a spýtať sa na stav účtu
stiahnuť oficialnu appku ... tam je sekcia "poistné" - platitelia a poistné - tam si viete pozrieť k aktuálnemu dňu saldo - zostatok poistného. Ale šíri sa už dlhodobo podvod s preplatkom. Kontaktovať priamo VšZP a spýtať sa na stav účtu
@althinka áno, je dlhodobo podvod, ale ak jej to prišlo na účet, tak to asi podvod nebude, lebo to chodia e-maily alebo sms, kde ty musíš zadať číslo účtu alebo neviem presne čo pýtajú..zisti si to priamo v poisťovni..
@althinka áno, je dlhodobo podvod, ale ak jej to prišlo na účet, tak to asi podvod nebude, lebo to chodia e-maily alebo sms, kde ty musíš zadať číslo účtu alebo neviem presne čo pýtajú..zisti si to priamo v poisťovni..
@zuzacka16 prišlo to normálne poštou oznámenia len nerozumiem začo to je, ako môže vzniknúť preplatok. To že sa viac zaplatilo alebo za lieky?
@nika523 Všetko musíš mať uvedené v tom liste.
Preplatok môže vzniknúť buď z ročného zúčtovania poistného, ak ti ho poisťovňa robí, ale neviem, či už spúšťali pracovanie RZZP a preplatky sa zvyknú posielať až v septembri, takže poistné to asi nebude. Môže to byť doplatok za lieky - berieš nejaké drahšie lieky a platila si za posledný štvrťrok za lieky viac, ako 160 €?
Ak nevieš a nemáš to tam ani napísané, tak jedine volať na call centrum.
Skús ešte prefotiť ten list a daj ho sem, len si začierni osobné údaje. Bez toho len tápame.
@nika523 ja som menila poisťovňu a potom mi prišiel preplatok tuším rovno na účet. Tiež som nikdy nedostala preplatok a bola som prekvapená že dačo tade došlo. Tiež podobná suma tuším. Ale neriešila som ďalej.
Prihlás sa do svojho účtu https://www.epobocka.com/ a prečítaj si ročné zúčtovanie.
@nika523 pretože si vzorný pacient a poisťovňu si ničím nezaťažila.😀👍☀️
@ivicatolic Predpokladám, že to bolo myslené zo žartu. Lebo na SK to v skutočnosti tak nefunguje. Poistné je úplne nezávislé od toho, koľko zdravotnej starostlivosti u poskytovateľov čerpáš, alebo koľko za teba poisťovňa zaplatila poskytovateľom.
@ivicatolic Predpokladám, že to bolo myslené zo žartu. Lebo na SK to v skutočnosti tak nefunguje. Poistné je úplne nezávislé od toho, koľko zdravotnej starostlivosti u poskytovateľov čerpáš, alebo koľko za teba poisťovňa zaplatila poskytovateľom.
@chrobak7 jasné že žart,😊☀️👍
@zuzacka16 píšu že príde poštový poukaz, toto je len oznámenie
@nika523 Ach mila autorka, ako my uz len mozeme vediet za co to je, ked to ani sama nevies a poukaz mas ty? Resp si pojdes este len po to na postu? Zavolaj na zakaznicku linku všzp alebo navstiv pobocku a opytaj sa predsa tam🤦♀️ Ani jedna tu nema vestecku gulu🤷♀️
ak ti prisiel list o preplatku, tak tam mas dovod napisany... prelatok zdravotneho poistenia alebo hocico... popravde chodili rocne zuctovania zdratovneho poistenia, takze teoreticky z toho ti mohlo vzniknut, ale nikto nevieme ako pracujes/platis odvody atd... moze to byt aj z minulosti. AKo chodi mi dost vela posty z poistovni, ale vzdy je napisane co a za co posielaju.

@nika523 0850 003 003 páči sa, asi si nenašla na stránke