icon

Prečo trvá zápis budovy do katastra tak dlho?

1. nov 2025

Pekný deň, viete mi povedať, prečo tak dlho trvá katastru zápis budovy na LV a do mapky? Už viac, ako 2 mesiace.
Je tam uvedene Vklad/zápis povolený.
Je všetko v poriadku?

Prečo trvá zápis budovy do katastra tak dlho?
anonym_327845
1. nov 2025

Čiže budova na LV nie je zapísaná? No, mala by už byť. Na rozhodnutí o povolení vkladu je meno pracovníka, čo ho robil. Zavolaj tam.

autor
1. nov 2025
@anonym_327845

Čiže budova na LV nie je zapísaná? No, mala by už byť. Na rozhodnutí o povolení vkladu je meno pracovníka, čo ho robil. Zavolaj tam.

@anonym_327845
Nie je. Už mesiac a pol je tam uvedené vklad/zápis povolený a nič iné sa nedeje.
Kde najdem meno pracovníka, čo to ma na starosti?
Majú určenú aj nejakú lehotu na zápis?
Je to zápis budovy postavenej pred 76 rokom.

koniarova
Autor odpoveď zmazal
anonym_327845
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_327845
Nie je. Už mesiac a pol je tam uvedené vklad/zápis povolený a nič iné sa nedeje.

@anonym_autor pomýlila som sa, toto je zápis, nie vklad. Neviem poradiť.

anonym_cafa54
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_327845

@anonym_autor Je tam uvedené: povolený ku 31.10.2025. Počkaj kým aktualizujú údaje na katastri.

autor
1. nov 2025
@anonym_cafa54

@anonym_autor Je tam uvedené: povolený ku 31.10.2025. Počkaj kým aktualizujú údaje na katastri.

@anonym_cafa54 ten deň sa stále mení. Ale už mesiac a pol je tam uvedené vklad/zápis povolený. Sledujem to každý deň

blondiee83
2. nov 2025

Treba si tam zavolat. Na zapis záznamu ( Z je zaznam, V je vklad) je lehota 60 dni a ked hovoris, ze to mate povolene uz dlhsie, lehota bola dodrzana. Treba si tam zavolat, nadiktuj cislo konania a oni ta prepoja na toho, kto to ma na starosti.