icon

Prečo uprednostnili ukrajinskú žiadateľku o byt?

12. jan 2024

Dievcence chcem sa troska vyžalovat. Dávali sme si žiadost na 2 izbovy byt u nás na meste. Schválili nám ho a napisali aby sme doložili prijem,že sa bude rozhodovat či nám ho zadelia. Isla som na zasadnutie aby sme vedeli či to bude,pretoze paní veduca nám povedla,že to je už iste,že nás určite uprednostnia kedze som ZTP. Lenze zavolali dnu nás a Ukrajinku s dietatom na rukách. Malá na sebe značkové věci, v ruke najnovsi iPhone. Pytali sa jej odkial je atd. a ona,že dávala žiadost na 1 izbovy být. A komisia, že ano vedia len teda, že prijem má slabší. Následne na to tam spustila srdcervuci pláč , samozrejme aj dieta,že ona nemá kde bývat atd. Potom odisla a pozerala na naší žiadost a už to šlo. Že však prijem máme super. Dokopy máme 1100 a že preco nepoziadame o hypotéku. Samozřejmě som vysvětlila, že banka nedá Lebo já mám zmluvu na dobu určitu a muž má už Vela rokov. A tým,že som ZTP tak chodím po doktoroch a Von moc nemozem chodit. A aj lieky nieco stoja.Samozrejme žiadost zamietli a dali byt Ukrajinke. Ok to by som Este brala Lenze ona isla pred námi a videli sme ako nastupuje do najnovsieho bmw. Prislo mi to luto kedze nám to bolo prislubene. Máme garzonku 26m2 v ktorej sa tlačime 3. Ona dostane byt o rozloze 55m2 a budu tam len 2.
Som z toho dost sklamana. Byt máme Este na 1rok a potom zrejme skončíme na ulici. 😕

Strana
z4
yanni
12. jan 2024

@tinka_1807 no to tesne prepasli😱 on ma 59 a ona 44. takze nic z toho nebude. A prijem nemaju bohvie aky. Keby z toho mali platit normalny najom, tak nevyziju, hlavne ak vsetci potrebuju este aj specialne problemy (ztp a chore dieta).

autor
12. jan 2024

@tinka_1807 to sme už skusali a nedali pretoze sme už nemálo 35.

kamatopo
12. jan 2024

Autorka na tvojom mieste by som napísala odvolanie. Zhrnula by som v ňom to čo tu píšeš.

autor
12. jan 2024

@akje dakujem aspoň niekto. Já rodicov nemám. Muž má mámu ktora má 80 je hluchá, začínaju jej odchadzat nohy s tou tiez neviem co bude pretoze dochodok má 400 na zariadenie do domova má tak na rok ( peniaze má na pohreb) a AK nedajboze už nebude mat tak neviem. Zariadenie pyta 850€ a my jej ozaj platit nemáme z coho. Muž je vyučený kominar ale Robit to už nemoze a já mám Iba základně vzdelanie. Nedokončila som strednu. Robila som predavacku

autor
12. jan 2024

@ajke Vela věci som brala zo socialneho státníka a Ked sme nepotřebovali alebo malý vyrastol předala som věci. Dostáváme potravinovou pomoc 2x za měsíc a chodím nakupovat ozaj len to najnutnejsie. Přestali sme jest maso pretoze je drahé vacsinou sa snažíme jest Iba jednoduché jedla.

akje
12. jan 2024

@autorka super 😊 dakujem za informacie. Podme nieco vymysliet.
Skus si pozriet pracu v Lidli. Pre teba bude podla mna najdolezitejsie v tomto odvetvi pracovat cez vikendy, ked su priplatky. Tym vies navysit prijem, kedze vtedy si vies zatobit naviac. Poobedne vacsinou nikto nechce robit, skor doobedne smeny a ty sa vies tym padom prestriedat s muzom. Kym on je doobeda v praci, ty mozes ist poobede. A mate vykrytu starostlivost v pripade chorob.
Muz ma tiez potencial. Zhanal nieco v poslednom case? On je rocnik, z ktoreho pochacaju zrucni muzi a tych je dnes nedostatok. S nohou ma aky problem? Nevydrzi na nej stat?

solange7
12. jan 2024

Mas invalidny dochodok ked si ztp? Prijem mate velmi nizky, to s tou ukrajinkou uz vnimam skor ako taky nastvany nevhodny vykrik do tmy.
Pises dost negativne, stylom ze to nejde a neda sa... aj to dieta "urobene omylom", to uz snad ozaj z tvojej strany vnimam ako odpoved z cistej frustracie...
Caka ho operacia a teraz robi co? 56 rokov to je este stale muz v produktivnom aktivnom veku.

akje
12. jan 2024

@autorka este mi napadlo, skus poposielat zivotopisy na ponuky prace z profesie, kde vyhovujes poziadavkam, ist sa opytat na urad prace a uvidis, ci ponuknu nieco, kde by ste dostavali viac peniazkov. Popripade skusit aj personalnu agenturu. Tiez mozno budu vediet nieco pre vas najst.

aurora33
13. jan 2024

No mne to už príde strašne veľa zlých náhod na jedného človeka. Ako vás napríklad mohli pustiť z nemocnice keď sa malý nevedel prisat? Zapal žalúdka, zapal čreva? Teraz len tak kuká z okna? Koľko rokov už ma?

miriam11
13. jan 2024

Je mi ľúto, čo sa ti prihodilo. Tu sa však podpory nedockas. 90% žien tu na fore sú Progresívci, ktori nevidia a popierajú realitu. Odmietajú a nechcú počuť pravdivé príbehy, rovnako ako si nechcu pripustiť realitu v prípade Covidu a vecí s tým súvisiace. Admini, nezabudnite mi zmazať príspevok a hejteri vynadať mi do konšpirátorov a Rusofilov.

bublinka1426
13. jan 2024

@yanni ale nie su tie najmy dake regulovane? teda nie su asi moc vysoke ci? (laik)

777januska777
13. jan 2024

@miriam11 áno všetci sme hlúpi, nevidíme ako to vo svete funguje a naše mysle sú zastrete propagandou. Každá z nás tu ma niečo za sebou nejaký vlastný príbeh a áno nedočká sa podpory, keď bude nadávať na ukrajinku a vlastnú frustráciu obracať na ňu a pritom ju ani nepozná. Vieš veľa z nás si uvedomuje, že ľudia sú individuálni a nemá potrebu hodnotiť národ ci akékoľvek skupinu, len na základe pár ľudí.

kaktusik007
13. jan 2024

@autorka - akoze sorry, ale fakt sa zamysli nad sebou. Aj keby hned mala ukrajinka najnovsie bmw --- ako ho prosim ta preda????? ved tie auta su nepredatelne, nie je mozny ich prepis.... ak je, je to sakra velmi moc narocne.... takze co? ma sa zatat, skusit predat auto pod cenu, kupit staru fabiu a zo zvysku platit komercny najom??? tak to mala urobit???

ohanas sa tu tym aka si chora, lebo mas za sebou operaciu chrbtice a ako nemozes pracovat.....

sorry, som na ciastocnom ID, bolesti mam denne, napriek tomu makam na plny uvazok...... Nasla si si neschopneho chlapa, kedze ste ziadali o hypo a nedostali -- z nejakeho dovodu vas tak banky vyhodnotili... Asi iba vasou vinou --- lebo ja som ako matka samozivitelka, vtedy este dvoch fakt malych deti, s priznanym ciastocnym ID hypoteku DOSTALA a vlastny byt som si kupila. Takze prestan tu obvinovat vsetkych, to ze ste neschopni je VASA VINA - nikoho ineho

1fifinka1
13. jan 2024

@autorka skúste požiadať o obecný byt niekde okolo. U nás prideľujú byty, a dostanú veru aj takí, co nie sú z dediny, aby tým prilákali mladých a ďalších ludi. Nám sa stalo niečo podobné. Mala som žiadosť, rozviedla som sa a ostal mi veľký dom. Dom bol na predaj, žiadala som o byt. Keď mi volala pani z obecného úradu, že mi pridelili byt, potešila som sa. Potom o 2 dní, že síce pridelili, ale iný, tak reku dobre. O ďalší týždeň mi volala, že mi dajú 3 izbový v novostavbe, o dva dni ho pridelili celkom inej rodine. Dnes je ta rodina v Amerike a byt je prázdny. Povedala som jej, počúvajte ma, každý týždeň sa teším na iný byt (s deťmi) , vy si zo mňa robíte dobrý deň? To mam dat komu obálku aby som už konečne mala byt? Potom ma ľudia zastavovali na ulici, že predsa mam dom, načo mi je byt. Ze som sa rozvedla, a môj plat vtedy nepokryl ani hypotéku nikoho nezaujímalo. S bytmi sa kšeftuje, a to je ista vec. Darmo, že sú tam komisie, všetko sa dá obísť. Ja autorku chápem.

domi2425
13. jan 2024

@kaktusik007 konecne niekto kto chape ze auto sa neda len tak predat a este ked je napriklad na leasing😅ale to ludia nechapu iba budu nadavat na tych co auto maju ale kolko zanho platia uz nie je podstatne, byvaju to zavazky na niekolko rokov a neda ich len tak zbavit

ja len nechapem preco tak vela rodin na Slovensku zije s pocitom ze stat im je nieco dlzny, @autor ako ste vy dvaja dospeli pracujuci ludia zakladajuci si rodinu vyhodnotili ze mate “narok” na byt ? kolko deti ide z detskych domovov rovno na ulicu lebo nemaju kam ale hlavne ze vy mate narok na nieco🤣rovnako osamele matky, starsi ludia o ktorych sa nema kto starat atd.. kazdy by len ziadal a ziadal a ked nedostanete tak pyskujete, ale postarat sa o rodinu ktoru som si z vlastnej vole a iniciativy vytvorila tak to uz nie

a naozaj nerozumiem este jednej veci, ako si sa mohla dostat s dietatom do nemocnice ako pises “az ked bol na pokraji” to si ho nechala tak vyhladovat kolko dni kym ste sli k lekarovi ? vela deti sa nevie prisat na prsnik, preto sa mlieko odsava, v takomto pripade sa da pouzit aj striekacka ale nie preboha nechat fieta vyhladovat na smrt a az potom ist k lekarovi a potom si tu vymyslat taketo bajky.. ako som uz raz napisala - ty tu ocakavas iba lutost a ak ta aj niekto polutuje, tak ti to za prve nepomoze a za druhe polutuje ta len clovek co nema ani kusok kritickeho myslenia lebo v tychto tvojich komentaroch je vela nejasnosti a z toho vsetkeho mi vyplyva len tolko ze bud ste naozaj neschopni alebo len lenivi a radsej cakate kym niekto pomoze

miskakyska
13. jan 2024

...
@domi2425 ešte k tým nechapavým dodám,že zbytočne v diskusii označujú "autora" a "autorku"

aurora33
13. jan 2024

@domi2425 vo všetkom s tebou suhlasim

1fifinka1
13. jan 2024

@miskakyska prečo?

miskakyska
13. jan 2024

@1fifinka1 🤫
som zvedavá, či to tie najchápavejšie z chápavých pochopia

kaktusik007
13. jan 2024

@miskakyska ano, ale ked napises @autorka - vysvieti sa to na modro a je jasne, ze nejde o vseobecny prispevok, ale o nieco co je urcene prismo anonymnemu autorovi diskusie.... a je podla mna uplne jedno, ze upozornenie dostane iba v style ze niekto prispel do tvojej diskusie ;)

domi2425
13. jan 2024

@miskakyska to si teda vsetkym ukazala aka si chapava a inteligentna - vies oznacovat osoby na modrom koniku, ak by bol toto jeden z mojich uspechov tak sa tym chvalim rovnako ako ty❤️nieco podstatnejsie k veci nemas ?

bluka2
13. jan 2024

@kaktusik007 čo sa tebe stalo prosím ta? 😢 normálne si idem hneď v pondelkk založiť nejaké poistenie ako to tu čítam, mladé ženy ID…

kristiii
13. jan 2024

Autorka, mne to celé nejak nesedí. Keď ste sa s partnerom spoznali, boli ste podľa toho čo píšeš obaja zdraví, komplikácie nastali u oboch až neskôr, takže predpokladám, že ste boli aj normálne zamestnaní, tak ako je možné, že vám neschválili hypo? To koľko ste žiadali? Lebo teda neviem o akom roku sa presne bavíme, ale príde mi, že o dobe, kedy dostal hypo naozaj každý, kto pracoval, ako už vyššie niekto písal, aj slobodné mamičky. Takže tam musel byť nejaký problém už predtým.
A čo sa týka tej Ukrajinky, každý tu pracuje s verziou, že ušla z Ukrajiny. Pritom to môže byť kľudne žena, ktorá tu bola roky vydatá za Slováka a teraz zostala sama s dieťaťom.
K prideľovaniu a obývaniu sociálnych či nájomných bytov sa radšej nevyjadrujem, aj tu sa rád pravidelne chváli jeden, ktorý okupuje roky takýto byt, lebo hypo by si nikdy neuviazal na krk, pritom by s rodinou mohol bývať kľudne vo svojom či v komerčnom podnájme. A je to Slovák, takže nemaj ťažké srdce len na Ukrajincov, my nie sme o nič lepší.

kaktusik007
13. jan 2024

@bluka2 mne? nic, len som mala dve deti do roka.... A proste telo to nedalo, ostali nasledky.

autor
13. jan 2024

Precitaj si co som pisala. Dieta neboli plánované!

domi2425
13. jan 2024

a co ked nebolo planovane ? to neznamena ze sa ma onho starat stat a nie ty, to je to riziko ked mas sex - aj chraneny tak sa to stat moze a treba s tym pocitat

Strana
z4