Predaj handmade výrobkov popri rodičovskej
Ahojte, idem si pre radu. Som na rodičovskej a chcela by som si vytvoriť na FB stránku a predávať moje handmade výrobky. Nechcem na tom vyložene zarábať, ale bavím ma to a chcem to predávať v takej cene aby sa mi vrátili peniaze za materiál + nejaké drobne k tomu.
Potrebujem v tomto prípade nejaký papier- živnostenské oprávnenie alebo tak niečo? Do akej sumy môžem výrobky predávať “na voľno” bez vybavovačiek ?
Ďakujem za každú radu
Dá sa to obísť na fb s tým, že to zobrazíš skôr ako hobby/zbierku, nebudeš pouzivat slovo predaj ani uvadzat ceny (len do sprav). Ponuknut to mozes v roznych skupinach na fb, kde sa takto predava a das tam link na svoju stranku. Do nazvu si daj slovko handmade. Ale i na sashe zacina vela ludi s tym, ze vyskusa, az ked sa im to plati zalozia zivnost. A ak predas malo tak sa to kontrolorom neplati Ta kontrolovat (za papier by minuli viac ako to co by si nepriznala statu 🙂
@misi_sisi no je to take vselijake .... ako urad zisti kolko vlasne zarobi clovek??? Je to take no vselijake 😁
Ja robím handmade ale mám živnosť lebo máme aj firmu. Handmade predáva veľa ľudí bez papiera no neviem ako to je či tí treba papier. Úprimne ja zarobim na handmade svadobné doplnky alebo vianočné vence atď smiešnych pár € trh je už plný takýchto vyrobcov. Preto už robím naozaj len na objednávku lebo predtým som urobila a snažila sa predat no veľmi to tak nešlo
@misi_sisi ahoj, ako si na tom teraz, ešte vyrábaš? Keď si písala že len 30€/mes. x 12 je okolo 350€, čiže živnosť nepotrebuješ, ak tvoje príjmy nepresiahnu 500€/ročne.
Ja tiež občas niečo vyrobím a už to neriešim, lebo to je fakt menej ako 500€ 😁

Dá sa to obísť na facebooku, ale s tým, že tam nebudeš používať slovo predaj ani uvádzať ceny (len do správ), skôr to tam zobrazíš ako svoje hobby/zbierku. A do názvu daj slovko handmade. Ale aj na sashe sa začína zvačša tým, že najprv dáš pár výrobkov na vyskúšanie až potom zakladáš živnosť, ked sa to to platí. Ak predáš málo kusov tak to sa im ani neoplatí robiť kontrolu (na papiere by minuli viac eur, ako to čo by si nepriznala štátu 🙂