Predaj majetku a formulácia zmluvy so zálohou.

4ocka
18. feb 2020

Dobre ranko. Chcem sa opytat, ked chcem napriklad predat moje osobne auto s tym ze by zo bolo ku 1.4 no chcela by som zalohu ako bezpecnostne opatrenie zmuvy pre obe strany.. mam spravit hned zmluvu, napisat sumu zalohy a dopisat ze zvysnu sumu do daneho dalsieho datumu doposle? neviem si dat akosi rady s tou zalohou ako to napisat. Dakujem

oli18
18. feb 2020

Preco ho hned rovno nepredas ? Napis zmluvu , chodte rano na policiu, dajte urobit obhliadku vozidla a po, alebo pred prepisom majitela ti da peniaze na ruku. My sme to tak urobili a cista robota.

4ocka
autor
18. feb 2020

@oli18 lebo to je tak ze az od 1.4, vies poradit ci nie? a auto uvadzam ako priklad kedze to na nete ostane, nemusi hned kazdy co ma nahodou pozna vediet co si chcem predat.

martinka13
18. feb 2020

My sme pred týždňom predávali auto. Na zálohu sme použili zmluvu o prijatí zálohy a potom normálnu kupnopredajnu zmluvu. Obe doniesol kupujuci, bolo to stiahnute z internetu. Záloha bola symbolická 100 eur, aby sme stiahli inzerát. Následne pán prisiel, spolu sme šli do banky vložiť zbytok sumy a na polícii spraviť odhlasku.