icon

Predčasný dôchodok a práca na dohodu

Dnes o 18:47

Ahojte prosím vás pekne mamka je už dva roky nezamestnaná a až teraz jej vznikol nárok na podanie žiadosti o predčasný starobný dôchodok. 61 rokov. Ale ako naschvál si teraz našla prácu na dohodu , robí pár dní za cca 200 eur v hrubom. No ale práve som zistila že nemôže tým pádom podať žiadosť? To je celé zle toto 🤦 ak da výpoveď a dôchodok nevyjde ? Ani tak ani tak

doriiis
Dnes o 18:50

Najprv nech si v sociálnej poisťovni zistí, či jej vôbec nejaký dôchodok schvália a v akej výške vlastne. A potom uvidi

blancheporte
Dnes o 18:55

@anonym_autor nech ide do socpoist. Požiada o prepočet predčasného dôchodku. Roky môže mať,ale nemusí jej vyjsť ekon.podmienka. A potom nech rieši dohodu.

anonym_ab7c48
Dnes o 19:16

Môže oficialne požiadať o dôchodok,je jedno aký a móže, alebo nemusí ho zobrať. Taký je predpis.

janinah
Dnes o 19:57

Žiadosť o,predcasny nemôze podať ked pracuje,ale môze poziadať o info,ci jej predcasný dochodok patri a aj jej vypocitaju jeho pribliznu sumu.

anonym_e05837
Dnes o 20:10

@anonym_autor Nech ide na sociálnu poisťovňu a nech sa spýta, že či by jej vyšiel dôchodok a v akej výške. Mojej mama mohla ísť do predčasného, lenže málo zarábala tak nemala ani minimalku. Tak potom šla až do normálneho.

janinah
Dnes o 20:13

Osobne nemusi ist nikde,stači mail,ale odpovedia tak do mesiaca.

autor
Dnes o 20:40
@janinah

Žiadosť o,predcasny nemôze podať ked pracuje,ale môze poziadať o info,ci jej predcasný dochodok patri a aj jej vypocitaju jeho pribliznu sumu.

@janinah naozaj to budú vedieť takto povedať ? Keď sme sa skôr boli pýtať tak pan vravel že podajte a uvidíte, že on to nevie povedať či vyjde a aký preto sa pýtam . Alebo iba u nás to nevedel alebo nechcel ? 😔

janinah
Dnes o 20:47

Mne to takto povedali,ze mi to vychadza a mam narok na predcasny dochodok aj vypocitali mi sumu,ale nakoniec som to nevyuzila.

blancheporte
Dnes o 21:14
@anonym_autor

@janinah naozaj to budú vedieť takto povedať ? Keď sme sa skôr boli pýtať tak pan vravel že podajte a uvidíte, že on to nevie povedať či vyjde a aký preto sa pýtam . Alebo iba u nás to nevedel alebo nechcel ? 😔

@anonym_autor dá sa urobiť prepočet. Na niektorých pobočkách to nechcú robiť.....ale určite treba ísť a poprosiť referentku o prepočet PSD.