icon

Predĺženie platnosti potvrdenia protilátok

18. apr 2021

Ahoj , pocula som ze ak ma niekto papier o prekonani covid na zaklade protilatok tak ze sa doba platnosti predlzuje z povodnych 90 dni na 180 dni , citala som tiez o tom aj clanok ale nikde ten clanok uz neviem najst a dnes mi to vravela aj znama . Viete mi prosim povedat ci je to tak naozaj ? Vraj ano ale preistotu sa potrebujem utvrdit dakujem

Strana
z2
kristina.jo
18. apr 2021

O predlzeni z 90 dni na 180 sa rozhodne v stredu 😉https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/584821-k...

autor
18. apr 2021

@kristina.jo dakujem🙏

aurorastone
19. apr 2021

@matkahelka tak napríklad mojej babke skončila 14 denná karanténa 5.4. po pozitívnom antigenovom teste, a doktorka jej vystavila papier dnes 19.4., len do 26.6., ze sa nemusí testovať, že to na ňu neplatí tých 180 dní...tak ja nechápem ako to je... mne konci karanténa 21.4. tak som zvedavá koľko dní mi dajú ci 90 ci 180

matkahelka
19. apr 2021

@aurorastone tak nech babka nakluse k dr.s vyhlaskou. to doktorka na zaklade coho si urcila tie 2 mesiace? cisty holubnik

aurorastone
19. apr 2021

@matkahelka to bolo prvé, čo som sa babky pýtala, keď mi volala, a ona, ze proste to bolo ešte v marci, a ze to až od teraz platí, podľa mňa oni vôbec netušia co a ako....keby tam môžem byť, tak sa s ňou pohadam asi... babka ma 80 rokov pomaly, tak bola vôbec rada, ze si tam došla......

matkahelka
20. apr 2021

aktualne info. ziadne potvrdenie od dr.netreba. staci protilatkovy test. kde je datum. a k tomu 180 dni je clovek oslobodeny od testov. dodatok: protilatky si mozte dat urobit aj teraz a ak ich budete mat pozitiv, 180 dni sa vam rata od dnesneho dna. info od pediatricky, ktora to dostala smernicou z MZ SR

zuvelyn
20. apr 2021

@matkahelka tak toto je dobrý bizár 😅 ale veď dobre, aspoň mam klud do októbra miesto júna 😁

panelacikova
20. apr 2021

@matkahelka rada by som videla tú smernicu.... pretože neviem, ako môžu dať rovnako výnimku ľuďom, ktorí majú hodnotu 150 a ľuďom, ktorí majú v rovnakom labáku hodnotu 5....??? Ďalšia vec je ich pokles. ten je individuálny a je potrebné ho kontrolovať, ak teda lekár je dôsledný a ak je seriózny...

matkahelka
20. apr 2021

@panelacikova a doteraz to bolo ako? rovnako mal vynimku moj sused s protilatkami 15 ako moja dcera s hodnotou 245. nic sa nemeni.

zuvelyn
20. apr 2021

@matkahelka doteraz sa preukazovalo pozit. testom na Covid, nie na protilátky

matkahelka
20. apr 2021

@zuvelyn to nie je pravda. aj doteraz bola vynimka na zaklade testu na protilatky. moj sused policajt takto fungoval, moja dcera...len v mojom okoli kopec ludi

panelacikova
20. apr 2021

@matkahelka ty tu stále splietaš o niečom, o čom vieš len ty jediná a sama. v tomto dávam jednoznačne za pravdu
@zuvelyn vyhlášky minimálne do konca marca jasne hovorili, že výnimku má len ten, kto covid prekonal a má o tom pozitívny PCR alebo AG test!

panelacikova
20. apr 2021

@matkahelka tak potom máte nejakých divných lekárov, ktorí nečítajú s porozumením a "ďakujeme" aj takýmto zdravotníkom, že sme tu mali to, čo sme tu mali.... a možno sa to opäť vráti, keď vidím, ako chápu výnimky....

zuvelyn
20. apr 2021

@matkahelka no ale vo vyhlaske je uvedené nieco iné. Cize je super ze tak fungovali, ale oporu vo vyhláške to nemá žiadnu.

matkahelka
20. apr 2021

@panelacikova
@zuvelyn o com tu tocite zeny? akych divnych lekarov? ved tisice ludi na svk takto funguje. videli ste niekedy tlacivo ktore potbrdzuje lekar? zjavne nie. moj muz ma ant, dcera ma zaskrnute to posledne. protilatkami. ved je to ofiko tlacivo stiahnute z vyhlasky a potvrdene lekarom

matkahelka
20. apr 2021

@zuvelyn
@panelacikova paci sa.ofiko z vyhlasky.

zuvelyn
20. apr 2021

@matkahelka vobec necitas s porozumenim. Ja pisem o vyhlaske samotnej nie o dokumente ktory ma potvrdit lekar. To je jedno....aj mne je to jedno, je v tom bordel...

panelacikova
20. apr 2021

@zuvelyn presne tak.... učivo 2.ročníka ZŠ. čítanie s porozumením. a bordel tu je riadny. každý lekár i nelekár si robí čo chce :(

matkahelka
20. apr 2021

@zuvelyn dievcata, prosim vas, ak vy dve ste sa s tym nestretli, neznamena to, ze tisice ludi na SVK nie. kto prilozil to tlacivo k vyhlaske preboha? ja som z KE, svagrovci ziju v BA, muz ma sesternicu v TT a nikto nedaval decka testovat, ale az po covide rodicov isli decka na krve testy. uplne normalne s tym ludia funguju v celej krajine. ved to nie je vymysel obvodakov.

Strana
z2