Predĺženie rodičovskej dovolenky

11. júl 2022

Ahojte, čoskoro mi skončí rodicovska dovolenka a uz som o tom nieco citala, prisla som uz aj na zaver vlastne,ktory som chcela vediet, ale opat ma zneistila jedna kamoska. Tak teda ako to vlastne s tým je. Mám nárok na predĺženie aj ked som nezamestnana, samozrejme,s tym, že je mi jasne,ze nic nedostanem ziaden príspevok, ale ci si to mozem predlzit aj ak dieta je zdrave a nema ziadne zdravotne komplikácie?
Pri citani clankov som dosla k tomu,ze je to mozne, ale pre istotu keďže onedlho budem musieť pobehat urady rada by som mala.blizsie info, dakujem

melanta
11. júl 2022

Áno, pôjdeš do zdravotnej poisťovne a nahlásiš sa ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, štát bude za teba platiť zp. Pozor, dieťa môže ísť do škôlky max na 4 hodiny a ty nemôžeš mať absolútne žiadny príjem, ani len brigádu na hodinu.

autor
11. júl 2022

@melanta dakujem, takze mi staci zajst iba na tu zdravotnu? Lebo som myslela,ze musím zajst vsade aj naSP aj UPSVR

marci77
11. júl 2022

a mate narok na podporu v nezamestnanosti?
kedy vam skoncil pracovny pomer?
narok na podporu je ak za posledne 4roky mate 2roky odpracovane (resp. aktivne poistenie v nezamestnanosti) ....ak nemate narok na podporu v nezamestnanosti, staci ist do tej zdravotnej poistovne sa nahlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov, vtedy zdravotne odvody bude platit za vas stat
v socialnej poistovni sa v minulosti po skonceni RD riesilo dochodkove poistenie, ale to je uz davno zrusene, teraz by sa to malo automaticky (ale tak mozete si to tam overit)

soulmate9
11. júl 2022

@marci77 dobry den prajem, ako prosím Vás zistim ci mam narok na podporu v nezamestnanosti ? 🙄 ja som totiz dala pocas tehotnestva ypoved v práci, poberala som aj príspevok na Matersku , nemala som uplne odpracovane 2roky , ale bola som chranena tým, ze som sla este pred vypovedou na PN .

melanta
11. júl 2022

@soulmate9 ochranná lehota a PN po skončení pracovného pomeru nemá nič spoločné s nárokom na podporu. Trval pracovný pomer aspoň 2 roky? Ak áno, tak do 2 rokov od jeho skončenia je nárok na podporu.

soulmate9
11. júl 2022

@melanta super rozumiem, ďakujem za polopaticke vysvetlenie a Váš čas 😊👌

katka2602
11. júl 2022

Na UP musíš odniesť po dovŕšení 3 rokov dieťa
Oznámenie o poskytnutí starostlivosti o dieťa na účely prídavku na dieťa....

akinom0077
13. júl 2022

viete ako to je? nespravodlivo …