icon

Predlžuje sviatočné obdobie lehotu na vybavenie reklamácie?

21. jan 2025

Ahojte , 20.12.2024 som s patričným osočovaním a frflanim reklamovala mesiac starú Obuv , že si to nechávame na poslednú chvíľku pred sviatkami a oni obuv odošlú až po sviatkoch 8.1.2025 . Dnes je 21ho a nedostala som žiadne echo , môže na mňa obchod operovať že boli sviatky a tým sa predlžuje doba vybavenia ? Pokiaľ viem zo zákona na to majú 30 dni …. Ďakujem za rady

viestta
21. jan 2025

Reklamacia ma byt vybavena do 30 kalendarnych dni. Bodka.

pe_mi
21. jan 2025

Nepredlžuje

autor
21. jan 2025

Ďakujem vám
@viestta a
@pe_mi . Ja už keď som tam niesla tie topánky som si vypočula , že si to”všetci nechávame na poslednú chvíľku” a že to odošlú až po sviatkoch …. Len ma teda zaujímalo , že či mi môžu teraz povedať , že boli sviatky .

viestta
21. jan 2025

Povedat mozu, ale bude im to prd platne. Po 30 kalendarnych dnoch mas narok na odstupenie od zmluvy a vratenie penazi. Penazi, nie poukazky na dalsi nakup. Len im to slusne oznam a trvaj na svojom.

zojazoja
21. jan 2025

Prosím ta,to nie je tvoj problém.predavajuci je povinný prevziať reklamáciu. POVINNY. Isto ani baby za kasou nie sú oprávnené ju posudzovať. Ale povinné prevziať. A do 30 dní ju vyriešiť. Bud ju uznajú alebo neuznaju. Do 30 dní. Ak nevyriesia máš nárok na vrátenie prachov alebo nový tovar.

vanilkovazmrzka
21. jan 2025

@viestta nie je to 30 pracovnych dni?

viestta
21. jan 2025

@vanilkovazmrzka
Ako sa počítajú dni na reklamáciu?
V súlade s ustanovením § 18 ods. 4 zákona o ochrane spotrebiteľa je predávajúci povinný vybaviť reklamáciu do 30 kalendárnych dní, bez ohľadu na to, akým spôsobom kupujúci tovar kúpil. Podľa § 2 písm. m) tohto zákona, vybavením reklamácie sa rozumie ukončenie reklamačného konania odovzdaním opraveného výrobku, výmenou výrobku, vrátenie kúpnej ceny výrobku, vyplatením primeranej zľavy z ceny výrobku, písomná výzva na prevzatie plnenia alebo jej odôvodnené zamietnutie. Podľa § 122 ods. 1 Občianskeho zákonníka lehota určená podľa dní začína sa dňom, ktorý nasleduje po udalosti, ktorá je rozhodujúca pre jej začiatok.

vanilkovazmrzka
21. jan 2025

@viestta dakujem, stacilo by mi ze nie :D