Predvolanie na súd: Je potrebná dovolenka?
Prišlo mi predvolanie na súd ako svedkovi a termín je normálne cez pracovný deň. V práci som to ešte neriešila a neviem, ako sa to v takom prípade berie.
Je to ospravedlnená neprítomnosť alebo si na to musím zobrať dovolenku? A čo mzda za ten deň, keď tam budem možno aj niekoľko hodín?
@anonym_autor v práci oznam co najskôr, co sa týka náhrady usleho prijmu malo by na predvolani uvedené. Netreba dovolenku
Mas narok na svedocne nie nahradu mzdy, ktore treba uplatnit na sude. A je to ospravedlnitelna absencia v praci, zo sudu dostanes potvrdenie netreba dovolenku.
@anonym_autor na súd nesmieš odmietnuť prísť,iba ak by si bola PN, normálne ti to zamestnávateľ musí preplatiť ako keby si bola v robote, od súdu dostaneš potvrdenie.
@carrot_apple musí ťa len uvolnit z práce, ale bez náhrady mzdy
@anonym_aac458 Peniaze za zameškaný čas však nestratí. Ušlú mzdu aj cestovné náklady , na požiadanie preplatí priamo súd vo forme takzvaného svedočného
Za tie hodiny nedostanes peniaze od zamestnavatela, ale od statu ako svedocne. Ja ked som si to spocitala, potvrdenia apd, zobrala som si dovolenku, no prob.

kolegyna takto chodi prinesie od nich potvrdenie a ma to ako ospravedlnenu nepritomnost nie dovcu