icon

Predvolanie na súd: Je potrebná dovolenka?

28. aug 2026

Prišlo mi predvolanie na súd ako svedkovi a termín je normálne cez pracovný deň. V práci som to ešte neriešila a neviem, ako sa to v takom prípade berie.

Je to ospravedlnená neprítomnosť alebo si na to musím zobrať dovolenku? A čo mzda za ten deň, keď tam budem možno aj niekoľko hodín?

anonym_7b581f
28. aug 2026

kolegyna takto chodi prinesie od nich potvrdenie a ma to ako ospravedlnenu nepritomnost nie dovcu

anonym_5c90b5
28. aug 2026

@anonym_autor v práci oznam co najskôr, co sa týka náhrady usleho prijmu malo by na predvolani uvedené. Netreba dovolenku

anonym_0966cc
28. aug 2026

Mas narok na svedocne nie nahradu mzdy, ktore treba uplatnit na sude. A je to ospravedlnitelna absencia v praci, zo sudu dostanes potvrdenie netreba dovolenku.

carrot_apple
28. aug 2026

@anonym_autor na súd nesmieš odmietnuť prísť,iba ak by si bola PN, normálne ti to zamestnávateľ musí preplatiť ako keby si bola v robote, od súdu dostaneš potvrdenie.

anonym_aac458
28. aug 2026

@carrot_apple musí ťa len uvolnit z práce, ale bez náhrady mzdy

carrot_apple
28. aug 2026
@anonym_aac458

@carrot_apple musí ťa len uvolnit z práce, ale bez náhrady mzdy

@anonym_aac458 Peniaze za zameškaný čas však nestratí. Ušlú mzdu aj cestovné náklady , na požiadanie preplatí priamo súd vo forme takzvaného svedočného

anonym_f3601b
28. aug 2026

Za tie hodiny nedostanes peniaze od zamestnavatela, ale od statu ako svedocne. Ja ked som si to spocitala, potvrdenia apd, zobrala som si dovolenku, no prob.