icon

Prehlásenie o otcovstve na matrike - čakacia doba

sejbipi
26. dec 2020

Ahojte, po novom roku plánujeme riešiť tieto úradné veci. Rieši sa to na počkanie, alebo je tam nejaká čakacia lehota? Potrebovali ste už aj meno bábätka? Po prípade nejaké rady a veci na ktoré nezabudnúť?

kukulienka999
26. dec 2020

@sejbipi ahoj, nepotrebuješ nič len občiansky preukaz tvoj a partnerov(môj tam bol somnou)+priezvisko, na ktorom ste sa dohodli aaaa krstne meno od nás nikto nepýtal.
Nečaká sa, urobia ti to na počkanie na úrade 😊

soviatko
26. dec 2020

@sejbipi Na meno bábätka sa len spýtajú, či náhodou neplánujete niečo exotické, čo by mohol byť problém zapísať do RL, ak by nebolo uznané na SR. 😉

lienocka2808
27. dec 2020

@sejbipi ako pisu baby vyssie, na pocanie ti vypisu papier, musi tam byt aj partner. Od nas napriklad chceli aj krstne meno dietata.

sejbipi
autor
27. dec 2020

@lienocka2808
@soviatko
@kukulienka999 a ešte otázočka babenky. Neviete náhodou či si to môžme vybaviť kdekoľvek na matrike, alebo to musí byť v mieste trvalého bydliska matky?

kukulienka999
27. dec 2020

@sejbipi nemusi, my sme boli na úrade v dedine, kde sa narodil môj muž. Ja som hľadala nejakú matriku v meste, ale stačí aj z obecného uradu, tam ti to vystavia 🙂

lienocka2808
27. dec 2020

@sejbipi kdekolvek na matrike. My sme boli na uplne inej matrike ako v mieste trvaleho pobytu.